Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 026
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Кучето в София беше мито след всяка разходка  Peace. Но пак не съм карала хората да се събуват.

Има разлика от къща до къща. Моята е с голям двор, но няма кал, била съм в къщи в България, в които просто почвата е различна и там няма как да не се събуват хората.

# 571
  • София
Аз все се чудя защо на y. от форума бърка в здравето и пречи, че Х. от форума ползва мушама  newsm78 Или обратното.
Нали е в техния дом, никой не идва в нас да ме кара да си слагам мушама или шалте на леглото.
Аз нямам мушама, но бих имала в друга ситуация. Бих си я ползвала в различни случаи, защото ми изглежда по-лесно да мия нея, отколкото масата.
за да сразя съфорумците ще кажа, че навремето баща ми беше луд на тема чистота(той и сега е, но някак в по-мек вариант) и преди да ядем постилаше вестници на масата върху покривката и подгъваше краищата им, за да не могат трохите да паднат на масата.
От години не го е правил, но сега си припомних и ми стана мило и весело как ли му е хрумнало  Joy

# 572
Ирайн, баща ми, лека му пръст, на вестника казваше "мъжка покривка". За ужас на майка ми си белеше ябълките върху вестник, че било по-практично - хващаш после краищата на вестника и хоп в кофата.  Laughing  Още по-селско и от мушамата.

# 573
Тъкмо щях да напиша, че сигурно хората от предишното поколение не са били консуматори като сегашното, че са имали по-малко вещи и са ги пазели, но сега се замислих, че сигурно е от мързел.
Покривката трябва да се изтупа цялата, ако има ваза с цветя, фруктиера, свещник или нещо друго на масата, да се махнат, докато вестникът се сгъва и хвърля.
Ох, май и аз затова предпочитам подложки  Mr. Green,  по-бързо става.

Ирайн, всъщност хич не  е хигиенично на вестник да се храни човек, кой знае къде се е търкалял този вестник, едва ли го е правел заради лудост на тема чистота.  newsm78

# 574
Ей, за два часа и половина излязох и сте изписали 5 страници. Но последно преди да тръгна мярнах позволението на една иначе категорична съфорумка да ползваме каквото си искаме у домовете си, та си отдъхнах и излязох спокойна.

# 575
Ей, за два часа и половина излязох и сте изписали 5 страници. Но последно преди да тръгна мярнах позволението на една иначе категорична съфорумка да ползваме каквото си искаме у домовете си, та си отдъхнах и излязох спокойна.

Абе вие ползвайте каквото искате, но от сега да се знае. Имаш ли мушама селянка си и точка.
Събуваш ли се преди да си влезеш в къщата си ориенталка- точка!

# 576
Интересно ми е дали тези, които допускат гости с обувки в къщите си, ходят и те самите с обувки?

За мен е отвратително гнусно да се влиза с обувки.
Скрит текст:
По улиците доста хора плюят, храчат Sick и пикаят дори Crazy, как ли не съм допуснала тези мръсотии в къщи! Naughty
Аз дори кучето внасям на ръце и го мия, камо ли да влиза някой с обувки.

И в тази връзка ми е много чудно, като гледам как си слагат доста хора чантите по пода на автобуси, магазини и въобще по земята навън, после къде ги слагат тези чанти? Thinking
Същата мръсотия разнасят! Sick

# 577
За вашите мушами не знам, но съм била в домове, в които мушамата е толкова мръсна, че кърпата с коята се забърсва става черна от едно минаване
Там слагаха и немити зеленчуци, после сурово месо, после сготвена храна или режеха мезета, без да измият преди това повърхността
Гнус и половина

# 578
За вашите мушами не знам, но съм била в домове, в които мушамата е толкова мръсна, че кърпата с коята се забърсва става черна от едно минаване
Там слагаха и немити зеленчуци, после сурово месо, после сготвена храна или режеха мезета, без да измият преди това повърхността
Гнус и половина

Едва ли е виновна мушамата за това, че не я мият... Crazy

# 579
Сигурно
Но от тогава ми се дойде погнусата от такъв интериорен елемент

# 580
  • Другата България
Е, ти описа егати неандерталците, че чак и домове Sunglasses, тоест - практика някаква.
Стоиш там, докато всичко това го правят, после ти показват кърпата след забърсването, за да видиш колко е мръсна, и какво правят с нея? newsm78
Интересно ми стана просто, като чета последните страници, и ако не знам, че тук всички са идеални домакини, чистофайници, подредени жени, а и са над нещата, ще се зачудя гето ли описвате, приют за бежанци ли, какво...
И мушама имам, и каренца, и у нас се събува всеки на входната врата, и калцуни давам на инкасатори и всякакви техници, и така. Все пак това е моят дом, и изобщо не ме интересува какво смята всеки един страничен индивид за реда и порядъка в него. Както аз се съобразявам навсякъде, където отида с чуждите, така и в нас идващите го правят. Никога досега не е имало дебати по този въпрос с който и да било.

# 581
Нямам мушама, поради наличните кучета всичко у нас е теракот. И килимчета нямам. У дома никой не се събува/най-често почват да се събуват гости от Китай newsm78/.  Но и гости идват веднъж на високосна година Laughing. После измивам. И кучетата мия. Имам двор , живея на село/ в Холандия / и нямам нищо икейско. Освен една обирачка на косми , боже, кой сътвори това за мода newsm78.

# 582
Ми да речем, че участвам активно в пазаруването и готвене там
Първия път още ми направи впечатление, вадя продукти, мия, подреждам
После тръгвам да избърша масата след тях и опаааа има една единствена прокъсана гъба от балканската, минавам с нея, мия чернилка и така няколко пъти докато поне повече не се вижда (не са стари, нито бедни хора домакините)
На следващото пазаруване взимам пакет гъби, пакет кърпи, препарат, търкам отново
Домакините не се впечатляват
На следващото ходене е същата мизерия

# 583
Ии мръ от смях вече. Колко сме сериозни всички, а какви щуротии се обсъждат.  Laughing Хапването на вестник си е класика. На село да не мислите, че на времето 92годишната ми баба ми е сервирала да ям на икеиски мушами, или па на бели копринени покривки. Joy

# 584
Гнус и половина

После хапна ли във въпросните ?

Общи условия

Активация на акаунт