Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 025
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Кучето в София беше мито след всяка разходка  Peace. Но пак не съм карала хората да се събуват.

А защо го миеше? Не намирам разлика м/у това и влизане с обувки.
Аз ходя с приличен грайфер и като ида в заведение образувам локва зимата. Приятна работа с една дума, а е минал някой бос, а се е хлъзнал по врат...

А като идват гости с обувки зимата обувате ли и децата си с ботуши или ги оставяте по чорапки?
Не го приемайте за заяждане, наистина ми е любопитно Simple Smile

# 586
Софи, не ползваш ли за тези неща кухненските плотове  newsm78

Титина, ти украсявала (с у ли беше, наистина?  newsm78)  ли си торта или капкейкс? Явно не си!

Ще те изненадам - украсявала съм. А и имам доста плотове.
Виж 10 деца правещи курабийки съм нямала, бяха само 3и бяха на плота
Според мен е голяма- мушамата я забърсваш с мокра гъба или каквото и да е, а плота го измивам основно. Боядисването зависи от плота- вид, цвят , порьозност, защити.

Между другото питах те съвсем добронамерено, не е нужно да подскачаш

# 587
Чудя се WASP какви хора познава - то не бяха мръсни тоалетни, то не бяха апокалиптични мушами, прокъсани гъбички. Моите три мушами се чистят преди всяко прибиране, държа ги в специално чекмедже и ги вадя при нужда. Покривките ми също са чисти - сменям ги на често. И кухненските ми кърпи са чисти и изгладени. Миришат на хубаво.

Децата се събуват задължително. Иначе не им е удобно. Възрастните ги оставям сами да решат - както им е удобно. Обикновено се събуват. Чехли не предлагам, имам само за свекърва ми и за зълва ми. И куче имам, и котка, понякога мирише. Книги имам, подредила съм много стратегически високо интелектуална литература на видимо място, а Арлекин са ми в спалнята (това беше шега).

# 588
Софи, не ползваш ли за тези неща кухненските плотове  newsm78

Титина, ти украсявала (с у ли беше, наистина?  newsm78)  ли си торта или капкейкс? Явно не си!

Ще те изненадам - украсявала съм. А и имам доста плотове.
Виж 10 деца правещи курабийки съм нямала, бяха само 3и бяха на плота
Според мен е голяма- мушамата я забърсваш с мокра гъба или каквото и да е, а плота го измивам основно. Боядисването зависи от плота- вид, цвят , порьозност, защити.

Между другото питах те съвсем добронамерено, не е нужно да подскачаш

И аз съвсем добронамерено отговорих. Не разбирам разликата между почистване на плот и на мушама. Мушамата се мие лесно. Мие се с гъба със сапун, изсушава се и после пръска с препарат, изсушава се и се прибира. Плотът се мие аналогично.

Не зная какво си украсявала, но е абсурд да украсиш торта като хората на кухненския плот. Не и в моята кухня. Отнема ми над час, така че ми е нужна голямата ми маса в трапезарията.

# 589
Не зная какво си украсявала, но е абсурд да украсиш торта като хората на кухненския плот. Не и в моята кухня. Отнема ми над час, така че ми е нужна голямата ми маса в трапезарията.
Торта Софи, Слагам я на въртяща се поставка, въртя и украсявам. А и светлината на плота ми е много повече.

# 590
  • Другата България
Чудя се WASP какви хора познава - то не бяха мръсни тоалетни, то не бяха апокалиптични мушами, прокъсани гъбички. Моите три мушами се чистят преди всяко прибиране, държа ги в специално чекмедже и ги вадя при нужда. Покривките ми също са чисти - сменям ги на често. И кухненските ми кърпи са чисти и изгладени. Миришат на хубаво.
Моите също. И се използват само за храна и когато нещо...като описаното от нея се прави на тях, плотът ми е малък и не става всичко там. Да не говорим, че имам една за месо, една за тесто, една за...префирци...през останалото време имам покривка. Но за нас храненето на покривка е по - неудобен вариант, пробвали сме, и единодушно сме решили другото.

# 591
  • Пловдив
Ирайн, всъщност хич не  е хигиенично на вестник да се храни човек, кой знае къде се е търкалял този вестник, едва ли го е правел заради лудост на тема чистота.  newsm78
Ако не е разтварян вътрешните страници на вестника са почти стерилни. Не се будалкам. Не знам дали сте запознати с технологията на печатане на вестници, но там не участва човешка ръка, има високи температури, всичко е автоматизирано и излизат горе-долу стерилни. Както е сгънат вестника се опира на външните страници, та вътрешните са чисти.

# 592
Аз също имам мушама...когато съм по  цял ден унас, примерно по Коледа имам време, желание и нерви да сменям покривките по два пъти на ден, но след 9-10 часа на работа, НЕ! Мушамата както правеше и майка ми периодично я сапунисвам с гъбката и измивам...отнема точно 5 мин.  Гъби сменям през ден, все пак едната е 20 ст. и винаги имам пликче у нас, от ония с десет гъбки в различен цвят...кърпи пера често, имам много, ненавиждам захабени гъби и кърпи с петна в кухнята...моите са чисти и ухаят на омекотител....

# 593
Мастилото не е кой знае колко полезно си мисля. Скоро боядисвахме и слагаме тук там, направо се отпечатаха буквите, което според мен би станало и на храна, ако се сложи в/у него...

# 594
Ако не е разтварян вътрешните страници на вестника са почти стерилни. Не се будалкам. Не знам дали сте запознати с технологията на печатане на вестници, но там не участва човешка ръка, има високи температури, всичко е автоматизирано и излизат горе-долу стерилни. Както е сгънат вестника се опира на външните страници, та вътрешните са чисти.
А мастилото?

# 595
Мастилото не е кой знае колко полезно си мисля. Скоро боядисвахме и слагаме тук там, направо се отпечатаха буквите, което според мен би станало и на храна, ако се сложи в/у него...
Може би все пак се ползват и чинии, или така-направо върху вестника?

# 596

Е, поглъщане на знания, 2 в 1  Mr. Green

Може би все пак се ползват и чинии, или така-направо върху вестника?

Joy
Сигурно, аз съвсем натурално си го представих, хляб, домати и малко сирене  Mr. Green

Иначе съм за тези неща, мъжете са умни, човек трябва да си улеснява живота  Simple Smile

# 597
  • Пловдив
Състава на мастилото е друг въпрос, но бактерии няма.

# 598
Ясно. Мен бактериите не ме плашат чак толкова, и на мушамичка да ми сипете ракийка със салатка ще се разберем  Laughing

# 599
Ясно. Мен бактериите не ме плашат чак толкова, и на мушамичка да ми сипете ракийка със салатка ще се разберем  Laughing
Ще ти сипя що не? Ракийката стерилизира всякакви бактерии.

Имам мушамичка на точки, на чаши кафе, прозрачна и една, която е стилизиран вестник.
Коя си избираш?

Общи условия

Активация на акаунт