Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 41 998
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Че що да не? Кучето и аз го миех, лятото беше по-голям зор, щото като му е жега и не щеше да излиза от банята.

# 691
Не се сърди човече, пита вчера, защо съм мила кучето, а не съм карала гостите да се събуват.
Кучето не си бършеше краката в изтривалката, а и се катереше по мебелите, детето го хващаше за лапите, а и нямаше как да я контролирам къде стъпва на вън.

Колкото и да ги трият на изтривалката, не виждам разлика м/у това да се разнесе внесеното отвън и след това детето да седне долу на килима, а после да се качи на мебелите или да си пипне нос/око/уста.
Както и напред писах - така е, няма как да се контролира кучето къде стъпва навън, и после всичко това се разнася по тротоара, от него в домовете.
Затова в моя дом се ходи без външни обувки. В чуждите - както са си приели домакините, не е моя работа да им определям правилата  Peace

# 692
  • Ямбол
...
Лиляна, напоследък във всяка тема се изявяваш като даскалката с показалката.
Ако темата за сушилните ми е интересна или искам да прочета нещо за тях, ще отида в точната тема и ще си чета на воля. В тази тема ми е интересно друго и един, два, пет поста отклонение към сушилните се преглъщат, ама страници наред да си казва всяка каква марка има, че колко години я ползва, че кога се развалила, много важно.
И не, не във всяка тема, а само там, където някой не се усеща, че не е по темата.

# 693
  • София
Че ние и събуването го дъвкахме 10 страници, мушамите - 5, сега уредите. Просто темата малко или много се изчерпа. Доста народ си сподели ''първите свежи впечатления''..и сега разговорът се разля към други, подтеми. Нормално.

# 694
  • София - Рим и обратно
А някой от вас позволява ли си да споделя тези "първи свежи" впечатления с домакините Laughing? И позволявате ли си да давате акъл относно обзавеждането и подредбата? Аз писах по-напред една дама как ме вбеси, че не би търпяла ето това нещо еди къде си. Ама кой я пита, не стана ясно Close.

# 695
Еми Лиляна вече в трета-четвърта тема апелира да се пише по темата, пък самата тя нищо не пише. Иска само да чете. Ми да смени тя темата в нещо, което и е интересно и да се наслаждава после на приятни публикации.
Нещо като иска да чете сеир и като не й е интересно вече, започва да се тръшка и да се заяжда с хората.
Ето аз съм писала, Лиле, копаш ли? Гледаш ли домати, колко корена сееш? И така. И това е свежест в дома.

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 14:02 от Jony222223

# 696
  • София
MM гледа домати на балкона. Сега ги премести в общата стаичка и пак се занимава с тях. А те имат 2 домата. Щура работа! Mr. Green

Иначе сега се сещам, че навремето толкова много и интересни къщи съм обиколила, че сега един обикновен апартамент не може да ме трогне особено.

# 697
  • София
А някой от вас позволява ли си да споделя тези "първи свежи" впечатления с домакините Laughing? И позволявате ли си да давате акъл относно обзавеждането и подредбата? Аз писах по-напред една дама как ме вбеси, че не би търпяла ето това нещо еди къде си. Ама кой я пита, не стана ясно Close.
Не, никога. Съответно се дразня когато някой - обикновено е жена - започне да ми дава акъл кое как. Рядко се е случвало, но все пак има и такива моменти. Най-тъпият въпрос, който съм чула през последната година е "За какво ви е втора котка?"  Rolling Eyes

# 698
  • Другата България
Обожавам да простирам. През зимата слагам сгъваем сушилник в някоя от спалните и си простирам с кеф, мирише ми страхотно. А и въздухът у нас е доста сух, така че се овлажнява идеално. Гости не каня в спалнята (засега Mr. Green), та няма какво да гледат.
А тези ароматизатори, дето уж миришели на пране, ползвайте си ги вие, отврат са Sick, пробвах го.
+1.
И съвсем умишлено при минусови темп. първо простирам навън, да замръзне, след което внасям вътре. Ухае на невероятно свежо и чисто и не го заменям за миризмата на нито един ароматизатор.
Ти как смяташ? Едно  е да се пънеш тука, разказвайки със задоволство как си видял мръсотията у Пена, как са ти се залепили чорапите за ...там квото беше у Гина, как на Марина гащите и чорапите са навесени по сушилник /о, анатема, демоде е, няма сушилня  Mr. Green/, как у Кина се джапа навсякъде с обувки и кучето ѝ смърди, а съвсем различно е това да го споделиш със самите персонажи.

# 699
Таис, а тя за какво ти е наистина?  Joy
Ние така като гледахме вълнисти папагалчета, всяка година си правеха бебета и бяха станали 9. Естествено като дойде някой и почва "Защо ги гледате толкова много?" Баба ми и тях не харесваше , едвам сме се били отървали от дебелата котка, а сега и птички имало на терасата. Викаше на майка "Догодина доведи и едно прасе тук".  #Cussing out Joy

# 700
Не се сърди човече, пита вчера, защо съм мила кучето, а не съм карала гостите да се събуват.
Кучето не си бършеше краката в изтривалката, а и се катереше по мебелите, детето го хващаше за лапите, а и нямаше как да я контролирам къде стъпва на вън.

Колкото и да ги трият на изтривалката, не виждам разлика м/у това да се разнесе внесеното отвън и след това детето да седне долу на килима, а после да се качи на мебелите или да си пипне нос/око/уста.
Както и напред писах - така е, няма как да се контролира кучето къде стъпва навън, и после всичко това се разнася по тротоара, от него в домовете.
Затова в моя дом се ходи без външни обувки. В чуждите - както са си приели домакините, не е моя работа да им определям правилата  Peace

Ами не е същото, защото детето не се валя на пода непрекъснато, а и аз го почиствам от време на време пода, а и детето де Simple Smile.
Ти спомена грайфери, нормално е в киша с подобни обувки да се събуеш, но повечето от моите гости не носяеха такива.

Тук пък не мия нито кучето, нито босоногите гости Simple Smile.

# 701
И съвсем умишлено при минусови темп. първо простирам навън, да замръзне, след което внасям вътре. Ухае на невероятно свежо и чисто и не го заменям за миризмата на нито един ароматизатор...

Много обичам да простирам, обаче пипането на мокри дрехи в зимен студ ми е най-омразното нещо.
А и при нас има много камини, зимата смърди ужасно, никакъв шанс за мирис на чисто и свежо  Tired
+ че като ги внеса вътре трябва да седят на сушилката още поне ден, а ако има нещо, което да мразя най-много е разпъната сушилка с накачулени дрехи, направо за гърлото ме хваща. Но на чуждо място не ме дразни, просто вкъщи мразя да я заобикалям.

А някой от вас позволява ли си да споделя тези "първи свежи" впечатления с домакините Laughing? И позволявате ли си да давате акъл относно обзавеждането и подредбата?

Не. Единствено за пушене вътре, при положение, че имаше деца и бебета на 1-2 г. съм си казвала мнението, че даже си и тръгнах. И това по времето, когато самата аз бях пушач. Просто ми е недопустимо, пък ако ще да е градско и модерно.

# 702
  • София - Рим и обратно
Най-тъпият въпрос, който съм чула през последната година е "За какво ви е втора котка?"  Rolling Eyes
Разбирам те, те са си част от семейството. На мен пък най-кретенския въпрос, който ми зададе моя близка беше "Ама още ли си го гледате котарака?", когато мина 1 година, откакто го взехме Rolling Eyes. Не, изхвърлихме го ooooh!

# 703

Не. Единствено за пушене вътре, при положение, че имаше деца и бебета на 1-2 г. съм си казвала мнението, че даже си и тръгнах. И това по времето, когато самата аз бях пушач. Просто ми е недопустимо, пък ако ще да е градско и модерно.

Градско и модерно ли е   Shocked Задръстена селянка съм явно аз  Mr. Green Години наред сме пушили с мъжа ми, но никога в къщи не се е пушело, ужасно се радвам на забраната по заведенията в момента, за жалост на много места я опорочиха.
Това би ме отвратило най- много в един дом- миризма на цигари  Sick

# 704
  • София
+1 за забележките за пушенето вътре - когато има деца. Бивш пушач съм.

Jony222223, котарачето си нямаше дом, дожаля ми и си я взехме. Освен това, големият не дава да го мачкаме, а второто обожава.

Кафе, май си е мислела, че след първата година животното се изхвърля  ooooh!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт