Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 011
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
Каква сушилка в спалнята .. Навремето майка ми сушеше дрехи в трапезарията и на радиатора в банята.. Все места,където не се задържахме много зимно време
Когато се роди малкия първото нещо, което педиатърката каза - и забравете да сушите дрехи там, където е детето ..Слушам и изпълнявам - купихме сушилня

От време на време мятам някоя дреха на простира, защото не всичко става за сушилня .. ММ още помни как му изсуших якето с мембрана п/в дъжд

Относно пушенето - и в квартирите си имахме пушални, кухнята и/или трапезарията..Само един от съквартирантите си пушеше в стаята нощем докато играе игри

# 706
Най-тъпият въпрос, който съм чула през последната година е "За какво ви е втора котка?"  Rolling Eyes
Не е тъп въпроса.
Има хора, които не се спират и след втората котка...
Има една баба до нас гледа над десет.
 А за пушенето вътре си има пиниз. Когато примреш за цигара и те домързи да излизаш навън-пускаш аспиратора и пушиш под него.
Аз не съм пушач, но гостите ми пушачи ги упътвам натам, когато навън е минус десет и има опасност да хванат менингит.

# 707
  • София
Да, но ние не сме с 10 котки, разбираш ли. Две е съвсем нормална бройка..и очевидно сме се спрели до нея. Така че въпросът е меко казано тъп.

Моите гости+съпруг+свекър+доведен баща всички пушат навън, в т.ч. и през зимата. Никой не е хванал менингит.

# 708
# 709
Това би ме отвратило най- много в един дом- миризма на цигари  Sick
Е не чак "най-много", но много.
Пушачите просто се заблуждават, че нещата се оправят с едно проветряване. Гадната миризма се напластява неспасяемо в мебелите, пердетата, килимите, дори в стените, и няма измирисване с месеци. Преди време имах квартиранти пушачи (и не лоши хора иначе) - ами смърдеше след тях няколко месеца, дори след като бях изпрала основно всичко, което можеше да се пере. И дрехите на пушачите миришат гадно, дори кожата им, за дъха е ясно. На непушачите ни мирише, те са си свикнали Simple Smile. Домашното пуберство съм сигурна, че не пуши, просто няма как да се скрие от носа ми Grinning.
Не бих могла да съжителствам с пушач, какъвто и да е златен иначе.
Пред миризмата на цигари тази на манжи е направо парфюм. Та дори и на куче или котка (освен ако не са над 10 броя). По-гадно може да мирише само зле поддържана тоалетна, но това съм го срещала веднъж-дваж по студентските квартири само.

Напоследък свикнах да държа в хола по няколко лимона и портокала или мандарини в купа - доста ми харесва.
Една от много уютните миризми, която свързвам със сантиментални спомени, е лек аромат от дърва от печка или камина в студено време. Обичам, като е студено навън, да вляза в силно затоплено жилище, просто да ме лъхне в лицето гореща вълна.

# 710
И у нас се пуши само и единствено на терасата. ММ пуши, аз съм бивш пушач. В събота за първи път направих изключение, защото имахме гост, който не беше очакван и имах много гащи на простора. Директно казах на мъжа ми, че предпочитам да проветрявам кухнята, отколкото да ми пушат около влажното бельо.  Joy
Вече почти 7 месеца живеем в този апартамент и за първи път си позволихме цигари в кухнята. Цяла нощ проветрявахме и на следващия ден до следобяд, докато се измирише.
Ами, не харесвам дима на цигари. Изключения винаги могат да се правят, но миризмата си е гадна.

# 711
Мирисът на дома, обувките наредени до вратата, миризмата на цигари и мухъл.

Да, на мухъл, бяхме на гости и тази миризма така ми се наби в носа, че после трябваше да изпия поне две големи уискита та да изгубя обоняние за момента.  Mr. Green

# 712
  • Другата България
И у нас се пуши само и единствено на терасата. ММ пуши, аз съм бивш пушач. В събота за първи път направих изключение, защото имахме гост, който не беше очакван и имах много гащи на простора. Директно казах на мъжа ми, че предпочитам да проветрявам кухнята, отколкото да ми пушат около влажното бельо.  Joy

И ти нямаш сушилня. smile3533
Да си купиш. Crossing Arms

# 713
Да, но ние не сме с 10 котки, разбираш ли. Две е съвсем нормална бройка..и очевидно сме се спрели до нея. Така че въпросът е меко казано тъп.

Моите гости+съпруг+свекър+доведен баща всички пушат навън, в т.ч. и през зимата. Никой не е хванал менингит.

Ох, Таис, ние с куче с лактация ходихме на море, в едно село и хазяинът ни пита за какво ние "тоя звер" и не ми ли е страх да спим с него, а аз му казах, че мляко дава добичето  Joy. Човекът беше доста заинтигуван.

За пушенето - ние пушехме в къщи, под абсорбатора, но сега ми се струва гадно. Обаче имам условията да го правя на вън през цялото време, така че не съдя никой.

# 714

Каквато ще да е, да спиш на влага е вредно., Позволявам си да доизсушавам отделни бройки с/у климатика в хола когато сме на работа. Стоял пуловер или яке навън, но поради това че влагата тук гони 80% зимно време, не е изсъханло и му трябват точно 2-3 часа на топло- тогава прибирам преди работа от простира и слагам на дъската за гладене с/у климатика в хола, вечерта прибирам панаира .. Като цяло носим дрехи, които се сушат в сушилня

# 715
Ох, Мери, ще си купя в края на зимата, когато довършим всичко около нашия си апартамент. Дано се справим до тогава де. Засега сме под наем, в гарсониера и няма място за сушилня.  ooooh!
И да ти кажа от една страна не е зле, като е тясно винаги може да "отбия" гости.  Joy

# 716
  • постоянно
Обичам дрехите си сушени навън. През зимата суша в "консерваторията".
Пера с Самсунг и съм доволна ( засега)  Mr. Green

Нямаме домашен любимец , защото не ни остава време за такъв в момента. Когато му дойде времето ще си взема боксер  Heart Eyes

# 717
а по-влажно ли става отколкото ако включиш овлажнител за въздух? Не е хубаво и на много сух въздух да се спи.

# 718
  • София - Рим и обратно
Не е хубаво и на много сух въздух да се спи.
Peace

# 719
  • Другата България
Каквато ще да е, да спиш на влага е вредно.,
Да, и на прекалено сух въздух също.
Да не говорим за конденза, който се образува в много домове от новите дограми, мухъла, който се получава от това и съответната миризма.
Може да има овлажнители за въздух, но да се доизсушат малко дрехи вътре не може...
Аз се отоплявам с климатици, влагата от сушката ми компенсира идеално изсушения въздух от тях.

Общи условия

Активация на акаунт