Против акне/пъпки по лицето 4

• 114 106
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Да се включа и аз в темата. Моите досадници се успокояват с един коректор антисептичен анти - акне щифт на BILLE GD. За първи път го използвам и съм доволна, а и не е скъп. Купих си го просто така... Преди бях с гелчето на Vichy normaderm. И от него съм доволна. Премахват пъпките,тъкмо се изчисти лицето и преди месечния цикъл пак избиват. И така борбата продължава...

# 76
Здравейте!

За първи път пиша тук, но често ви следя. Имам леко акне, по-ското комедонно, и разширени пори. Много ми помогна една статия на Каролин Хиронс. Тя казва, че повечето измиващи гелове (които се пенят) всъщност допринасят за развъждането на бактерии по кожата и съответно появата на пъпки. Аз от 3 месеца си мия лицето вече само с тоалетно мляко (и то за зряла кожа 30+, доста мазно) и лицето ми се чувства супер. Няма сухота от агресивни гелове или прекомерно омазняване. Просто всичко се рагулира от самосебе си. И порите като че ли се свиха!

Ето линка със статията, но на англйски:
http://www.carolinehirons.com/2012/05/acne-cheat-sheet.html

Поздрави!
Марги

# 77
  • Германия
Тъй като търсех някой продукт с Benzoyl Peroxid, който да се намира не само в Англия, открих и друг крем със същата активна съставка и концентрация: Cordes BPO 10%. Поръчах го миналата седмица и го използвам от няколко дни два пъти дневно само върху пъпките. Определено завяхват по-бързо и съм доволна. Пиша го името на крема тук за тези, които търсят алтернатива на Panoxyl. За съжаление не знам дали го има и в България, но може да се поръча от аmazon.

(Пп. Моля не приемайте поста ми като рекламен. Споделям само лично мнение.)

# 78
Момичета, да разкажа на кратко за резултатите от 3 дневното мазане с Panoxyl 10% . Нанасях крема на цялото лице / въпреки че пъпките ми са само по брадичката и челюстта /само вечер . С всеки изминал ден кожата ми ставаше все по стегната и изсъхнала, а в областта на големите червени пъпки и ситния червен обрив стана като претрита с  шкурка. На допир груба, нацепена от сухота и зачервена / изглежда просто кошмарно/. За сметка на това черните точки които имах по челото , носа и бузите сякаш с вълшебна пръчица изчезнаха, не мога да си го обясня как?!.  След като ми се обезобрази по този начин долната част на лицето спрях крема. Нанасях само сутрин и вечер крем на биодерма розовата серия, но кожата в областта където бяха пъпките продължава да ми се лющи и съхне. Червените големи пъпки леко засъхват, но остават големи червени петна, които задължително трябва да туширам с коректор.  Моля ви за съвет какъв крем или някакво друго средство да си закупя за премахване на тези червени петна оставащи от пъпките? Не искам да си представям че могат да ми останат за цял живот като белези, имайки в предвид че не съм ги стискала а мажех с panoxyl. По принцип след като се премахне механично пъпката мястото остава зачервено няколко дена и след това избледнява и изчезва, защо и сега не се получава та не знам?!? Моля ви дайте ми съвет за петната и от кой хидратиращ крем крем сте доволни / никога не съм ползвала такъв защото кожата ми е мазна, но след panoxyl вече не е същата/. 
Много дълъг пост се получи, извинявам се за което , и ви благодаря предварително за отговорите.

# 79
Всяка кожа е различна. Но едно е за всички - 1во Доброто почистване. Аз използвам Phytocode. Колкото по-малко вредни химикали - толкова по-добре. 2ро Лицето да не се мие по-малко от веднъж (много важно вечер) на ден и не повече от 2 пъти на ден. Хидратацията дори при мазна кожа е изключително важна. Ако кожата след миене се изсушава, на нея й се налага да образува повече себум. Прекомерната секреция на себум води до запушване на мастните жлези, което води до появата на акне.
Универсален продукт няма, но аз силно препоръчвам измиващите продукти на Phytocode.
Четете съдържанието на това, което ползвате. Много продукти имат съставки, които дават временен ефкт, а на по-късен етап усилват проблема, защото запушват порите например.

# 80
  • Бургас
Да, Panoxyl-а действа така в началото. То даже си го пише и в листовката. По-късно кожата привиква. За да се избегне лющенето и сухотата по-добре мажете с хидратантен крем преди да нанесете паноксил. Трябва много внимателно да подберене такъв, който не запушва порите. Аз за моята кожа не можах да намеря, или поне не в ценовия диапазон, който мога да си позволя. Затова ползвам естествени масла. Мажа порво тях. След половин час забърсвам и слагам паноксил. А иначе мия лицето си само вечер преди процедурите с мазането и то с обикновен твърд бебешки сапун.

# 81
  • София по рождение
Да се включа и аз в темата. Моите досадници се успокояват с един коректор антисептичен анти - акне щифт на BILLE GD. За първи път го използвам и съм доволна, а и не е скъп. Купих си го просто така... Преди бях с гелчето на Vichy normaderm. И от него съм доволна. Премахват пъпките,тъкмо се изчисти лицето и преди месечния цикъл пак избиват. И така борбата продължава...
извинявай от къде се купува този коректор

# 82
извинявай от къде се купува този коректор
Купих си го от магазин за парфюмерия и козметика "Нова". Формата му е като червило. Не знам този магазин дали го има в други градове, но го потърси в козметичните магазини. На мен много добре ми действа. По-малките пъпчици се махат за 1-2 дни, а по-големите за3-4,подкожните също се повлияват. Може да си го ползваш и през деня, защото е с телесен цвят и прикрива.

# 83
# 84
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=539644.15
Имало е отделна тема за тези продукти  Simple Smile

# 85
# 86
 Благодаря! Ще го потърся по аптеките bouquet

# 87
Момичета, някоя от вас да е пробвала това и доволна ли е? - http://www.clinique.co.uk/product/1626/4977/Mens/Skincare/All-Me … learing-Treatment

# 88
Серията на Клиник за мазна и проблемна кожа е най-ужасната, според мен, която въобще съществува - нямате си и на идея какво понесе кожата  Sick Толкова силно алкохолни и изсушавящи са, че чак пари на очите (тоникът най-вече)

# 89
Благодаря за бързия отговор.  bouquet  Аз обаче вече се видях в чудо, не стига, че петната от пъпките не изчезват, а сега пак почнаха да ми избиват пъпки. Направо не знам какво да правя. А дерматоложката много ми помогна с коментара ѝ: голяма работа, че имаш малко пъпки, ако знаеш колко по-зле от теб има  #2gunfire  Ако за нея това, че цялата ми дясна буза е в петна и пъпки е малко, за мен не е...знам, че има  и по-зле, но как това помага на мен?
Извинявам се за тирадата, но просто трябваше да си го изкарам някъде Grinning

Общи условия

Активация на акаунт