Отговори
# 75
  • София
Здравейте мамчета! Местито на всички обебили се вчера и днес! Живи и здрави да са бебоците!
Калинче, има ги тези контракции при свиване на матката, аз след нормално раждане ги усешам най силно когато сложа беба да цока, тогава ме боли няй силно и продължително:)
При мен по голямата мъка е че вече втори ден а имам само капчици коластра. Днес педиатърката ми каза че малката е спаднала около 200 грама защото а нямам кърма още а откаЗвам добавка АМ. Направо с упрек си ми го каза, аз ревах после..
Та няма да нинизписват уикенда защото малката подхвана и жълтеницата.. Та така при нас..за капак ме наболява гърло, дано отшуми ч, самонтова ми липсва..

# 76
Eos-че, и моята госпожица отслабна с около 150 грама, тук ми казаха, че до 10% от теглото от раждането не е опасно да загубят. И аз имах само малко коластра, но като ми дойде млякото набързо ги навакса. Не им се давай да те филмират, аз също не исках АМ и всичко се нареди ама те тук и не се натискат много да го дават.

# 77
Честито на всички родили!
Хич нямам  време да се включа. Едва ви изчетох. Малката има колики и по цял ден плаче, та съм постоянно покрай нея. Отделно и баткото си иска грижи. Дднес ММ за първи дден ббееше на работа и се радвам, че се справих сама без да полудея. Е баткото оотнесе няколко караници, ама няма как...
Нормално е теглото на бебето да сппадне след ражданет. Нас ни изпписаха -200  гр, а вече беше започнала да качва. Пък и е нормално кърмата ти да не слезе веднага. Ти няма каквоо да направиш.
Контракции имах  и ааз след секциото. Много повече и по-бболезнени отколкото след първото раждане. Веднага след операцията ме почнаха. Засичах, че продължаваха по 1 мин и бяха през 2 мин и това продължи 3 часа. Кошмар!!! Адските болки! След това се разредиха. Окситоцин ми сложиха сутринта на втория ден. Канеха се и вечерта да ми слагат, нно аз се рразоплакввах и моя АГ каза, че нее е нужно.
Ще се старая да следя и да се включвам.

# 78
  • при моите деца .....
Добро утро!!!!
Толкова приятно беше кафето ми с всички новини за нови бебчета - ОКТОМВРИЙЧЕТА!
Честито на всичси мами и татко Ифко.
Да са живи и здрави дечицата, много късмет да имат, незабравимо детство, винаги да са ви повод за радост!!!

Еос, прекрасен разказ....
Пожелавам на всички, които очакваме - да родим лесно....

Явно се забравя контрахирането на матката....
почти 12 години от първото ми раждане, а спомени.... за болка, неприятности - въпреки трудното раждане и многото шевове - нямам....
Но при мен родилката много стенеше, слагаха й по-често обезболяващи и казаха, че след второ раждане по-силно контрахира матката.

Аз вече събрах багажа от списъка, остава да стегна сакчето и съм в очакване....
Разхождам се много - поне 3-4 км на ден - е на почивки.... но не се спирам....
Време е да изгладя дрешките и да ги подредя....
Хубав съботен ден!

# 79
И на мен ми контрахира матката като кърмя, но не е особено болезнено, не ми пречи изобщо. Като цяло нищо след раждането досега не е било нетърпимо, дори и разранените зърна  Mr. Green  На малката и трябваше малко време да се научи да засуква правилно, но сега се справя супер.

Искам да честитя тук на всички нови мами, не бях изчела всички коментари досега. Няма да изброявам поименно, за да не забравя някой. Да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват!  bouquet

ЕОС - наистина страшен разказ с фризьора хаха. Браво, че така бързо е минало всичко и си била директно готова за първи снимки с Ида с направена коса  Mr. Green

# 80
Честитооо на обебилите се мами  bouquet Живи и здрави да сте !!! Да, контрагхира яко матката при сучене, даже на мен ми слагаха и окситоцин инжекция до 4-я ден да се прибирала по-бързо и освен при хранене и с окситоцина яките болки, но всичко се забравя Simple Smile важен е крайния резултат, а именно сладките бебчовци  Hug

# 81
Хоп и аз да се разпиша Simple Smile

Първо да честита на всички, които сте родили, няма да ви изброявам, че ще пропсуна някои, Да са живи и здрави бебчетата ви и много радост да ви носят  bouquet bouquet

Денис интересно ми е дали знаят, че не си в БГ аххаха иначе и на мен ми писаха, чвно на всички подаряват  Peace

Ние от вчера сме си вкъщи, малки се превива следобедно, та почнахме инфакола, иначе кърма дал Господ, даже се чудя как да се справям с нея, смисъл, че яко ми се пълнят гърдите, а не искам да цедя много , че да не направя някоя хиперлактация та съвсем да се чудя какво да ги правя.......пфу

Иначе цирка и при нас започва, Алекс иска да яде, Виктор мрънка, с ММ само се смеем, но пък щастието е пълно Simple Smile

Нормално е да се губи от теглото на бебето , мисля до 10%, обаче завсии колко е родено май , Еосчето писа във ФБ , че малката била под някакви граници и е 2300, може би заради това са й се скарали. Няма страшно после ще стане бузанка тя  Heart Eyes Heart Eyes

Окситоцин ми вляха само една банка , болки си имах до 3 ден , като цяло, та немога да кажа, коя от операцията, коя от матката  Mr. Green Mr. Green, сега съм вече доста по-добре, нямам лепенка, още вчера ми я махна док, гледа ме на УЗ, каза че матката си е супер, няма кървене, така че съм бомба  Mr. Green

Хайде хубав ден на всички  bouquet

# 82
 Честити нови бебчета, да са живи и здрави и много щастливи!
  Знам, че е нормално да имаш контракции след раждането, те помагат да се прибира матката, особено по време на кърмене са по-силни, защото физиологично тогава се отделя повече окситоцин в тялото. Но аз например след първото секцио не усетих никакви контракции при кърмене, нито менструални болки, нито нищо. Даже тогава лекарите ме гледаха с ехограф дали се прибира матката, защото наистина нямах никакви усещания.  Спомняам си, че тогава ми тече една банка с Окситоцин непосредствено след секциото и повече не са ми слагали. Ще видим как ще бъде сега след второто секцио, казват че е по-различно.
Успех на всички майчета с кърменето, дано по-скоро се регулират нещата.
Хубав ден на всички!

# 83
Минавам да дам отчет след снощното посещрние на болницата. Цял ден повръщане, накрая и ме хвана и диарията, наложи се да посетя спешното. От там ме препратиха в гинекологията, където ме прегледаха за разкритие- 1см и напълно изгладена шийка. Добре,че беше диарията и решиха да мр оставят вкъщи, без да предизвикат раждане, за да може да се изчистя ако има инфекция. Така се бях уплашила да не е предизвикано раждане...
Аз вече получих подаръка от Нивея, кутия с бебешка козметика- сапун, крем, лосион за измиване,мокри кърпи, сложени в раничка.

# 84
И на мен искат да ми пращат, обаче май не знаят, че не съм в България. А и няма да ги използвам та реших да не се занимавам изобщо да обяснявам. Но е хубав жест!

# 85
И аз получих подаръците от Нивея  Simple Smile Наистина страхотен жест !

# 86
Здравейте прекрасни  Heart Eyes
Нямам никакво време да смогвам с бебките и да съм активна както преди  Laughing
Успях да ви прочета и честито на новите бебчета  Heart Eyes Нека всички са живи и здрави  Heart Eyes Heart Eyes
Аз също съм болна  Tired Вирусът е ужасен,със температура съм от четвъртък и ме боли гърлото  #Cussing out Днес и ухото ме заболя та въобще е една голяма каша  ooooh!
Атина и Естела са доста ревливи бебчета  Laughing Имат жълтеница  Confused Колики не мисля,че имаме още  Peace
Смятам,че много бързо ще си върна старата фигура няма ден няяма нощ нон-стоп бягам ту едната ту другата плаче  Blush С кърменето свикнах,майка ми идва да ми помага с гледането,но гледам сама да свиквам да се справям.ММ също много ми помага.През нощта е голям купон бутаме количката в нас,че да не плачат  Laughing Искат на ръце и едната той е люлее другата аз  Joy
Доста захладня времето,а ми се искаше да ги изведем поне на терасата,но пък е много студено и няма грам слънце така,че няма да стане  Rolling Eyes
Приятели също имат мерак да видят бебките та малко по-малко ще трябва да се събират,утре ще дойдат по близките  Blush 
Аз също получих на Нивея нещата,не са лоши ще ги използвам  Hug
Оставям ви,че долавям женски плач от съседната стая  Laughing
Целувкииии  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 87
  • при моите деца .....
О, добра инициатива на Нивеа.
Аз съм купила шампоан за коса и тяло с помпа на Нивеа - препоръча ми ги приятелка....

Венелина, бързо оздравяване!

# 88
Мамита, честити бебчета, да са здрави и силни.
Ние си чакаме и чакаме. Ама когато, тогава  :baby_neutral

# 89
 Здравейте и при нас купона е пълен, две нощи не бяхме спали с мъжо, сега се сменяме със спането и се посвестихме  Simple Smile
 Ето и при мен как се започна с раждането. Три дни преди да родя се бях притеснила да не се стигне до предизвикано раждане, което доктора искаше, ако не родя до термина. Взех да чета какво помага и започнах да прилагам, чай от листа от малина(него си го пиех последната седмица две), изядох половин ананас, люто, горещи душове. Купих и едно масло Clary sage , което се мирише, слага се на глезените, китките и корема. След всичко, дали от нещо или от само себе си незнам, започна да ми пада тапата, първо много малко, ръждиво кафеникаво. През ноща падна още, ни помен от контракции. На другия ден продължиха леки ръждиви петна и малки парченца да падат. Вечерта към 7 започнаха и леки контракции, които през ноща се засилиха, зачестяха и не ме оставиха изобщо да спя. Ясно ми стана, че се почва. Извиках една приятелка, която да остане с голямата ми дъщеря, ако зачестят контакциите и трябва да ходим в болницата. Мъжо се вълнуваше и спа на пресекулки. С Дона се разходихме до парка и се радвахме на изгрева, а контракциите бяха болезнени вече и на 5-7 мин. Изпратихме каката на училище и решихме да си отида на часа който беше за 8:45. Преди да тръгнем започна и по-вечко кръв да ми тече с парцали, сложих превръзка. Доктора ми пусна мониторите, отчетоха се контракциите и после ме прегледа за разкритие, 6 см ! Йеее! Прати ни директно в болницата, честити ни и каза, че съм в процес на раждане и ще ни види в болницата. Тя беше много близо да кабинета му, приеха ни и след като попълнихме някои документи, към 11ч на обед ни настаниха в стаята, сестрите и всички наоколо бяха супер мили и професионални, много сме доволни! Дойде и анестизиолога, контракциите си бяха болезнени , но поносими. С упойката пак си ги усещах, но притъпено. Към 1 и нещо вече разкритието беше 9 см и извикаха доктора. Дойде време и за напъните, усещах контакциите, много поносимо и напъвах около 15 мин, 3 контракции, по 3 напъна, на последната си излезе Максим Laughing Таткото беше плътно до мен, държа ми крака, ръката и със сълзи на очите стана свидетел на излизането на сина му, беше много развълнуван, отряза пъпната връв и после прави снимки на бебо  Party Имах разкъсване първа степен, няколко шева. Почистиха бебчо и ми го връчиха кожа до кожа и веднага препоръчаха да закърмя. Той си засука, а ние влюбено го гледахме с мъжо, голяма радост! Преместха ни в друга стая, имаше разгаваем стол за таткото, където спи, баня, всички удобства, дадоха ни меню за гала вечеря и си поръчахме по вътрешния телефон. Дойде рум сервиза с маса, която ни опънаха, с фалшиво шампанско от ябълка  Mr. Green Бебо спа и ни остави да хапнем. Непрекъснато беше с нас, кърмихме се сменяхме памперси, изака се 4 пъти за първите 24 часа, таткото много помага! Само два пъти го взеха за ваксини и изследвания за по 20 мин. Аз се чувствах много добре и за мен се погрижиха. Каката дойде с една приятелка, порадва се и тя на Макси. На другия ден след 24 часа от както се е родил направиха изследване за жълтеница и моя доктор ме прегледа и след като и двамата бяхме добре ни изписаха  Hug Чудесно преживяване, много емоции, вече сме си в къщи и филма започва Mr. Green
 И аз имам доста болезнени контракции като кърмя, усещам и как ми тече и пълня превръзката. Казаха, че е нормално и така се затваря и заздравява матката и ми изписаха мотрин, помага. Сега чакам и кърмата да тръгне, но нищо друго не съм давала, в болницата казаха, че е ок щом ака и пиша, ще си дойде кърмата, коластрата му е достатъчна за сега и той е загубил 200 гр, напълно нормално. Тук не се дава вода до 6 м и мъжо се притесни и сега чете усърдно по темата. Вие давате ли и ще давате ли вода?
 Извинявам, се че дългичко стана , цунки на бебоците и честито! На чакащите кураж, щастието е голямо и болките се забравят  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт