Отговори
# 615
И ние взехме кенгуру и на Мила много и харесва. Наложи се да купих допълнителна приставка за новородени, за да са в правилна позиция бедрата, въпреки че вече бяхме на ехограф и и ги гледаха и няма проблеми. Тук в Германия много обсъждат кенгурутата и вредите за бедрата и коя марка и модел не вредяли, кои вредяли, цяла наука. Дулата ми ни помогна с избора, защото се бяхме насочили към едно, което е много известна и разпространена марка, а се оказа лошо за новородени (според нея и Интернет мнения).

Иначе да чукна на дърво Мила нощем заспива лесно след храненето. Обаче вечер я мъчат коликите и е голяма драма, а аз точно тогава вече нямам толкова енергия. Понякога само си реве и нищо не помага, понякога се и напъва и или пръцка или я чувам как с пръцкането също и ака и се поуспокоява. Лефакс капките ги използвах няколко пъти, не видях разлика и ги спрях. Мисля, че не всеки път реве заради коремчето, имам чувстото, че има дни, в които реве, за да реве, нервната и система явно е раздразнена от нещо през деня ли, не знам и аз.

# 616
Здравейте, момичета, добре дошли на наскоро присъединилите се, честито християнче на Altaya. Нямах достъп до компютър последния месец, а през телефона ми е трудно да пиша във форума, затова повече ви четях досега. Аз, за мое учудване, успявам да кърмя и не се налага да дохранвам. На 19 - ия ден обаче ходихме на консултация при педиатъра и се оказа, че Катерина е наддала от изписването 520 гр. и тежи 4150 гр., което лекарката се изрази, че е "малко множко". Каза ми да спирам да я храня през нощта и да й давам вода /със захар/, ако е гладна тогава. Аз реших, че няма да го направя, пък и не виждам как ще я държа гладна, ще й дам вода и тя ще спре да реве. Още повече, че детето яде през нощта, но тя си прави по - големи паузи и да факто за денонощие има 7 хранения, както иска лекарката. Обаче така или иначе малко се психясах на тема тегло и сега се притеснявам дали не е наддала много, тегля се с нея на един кантар, който имам, съответно той не е много точен и не мога да разбера много ли тежи, малко ли тежи...как да я храня, кога и изобщо стана ми една каша в главата. Следващата консултация ни е на 03.12 и от сега ми е притеснено. Вашите дечица колко наддадоха през първия месец?

# 617
Малкият от изписването до първия навършен месец - 1,2кг точно беше наддал. На смесено хранене е-3,4 пъти кърма (само първите две седмици имаше хранене и в 1)+4 пъти АМ

# 618
Симона наддаде точно 980 гр. първият месец, само на АМ е. Нашата педиатърка е доволна от теглото й.  Snow - White ако е наддала 520 гр. за около 2 седмици, това си е точно килограм за месец, екстра си е детето  Peace

Иначе и нашите събуждания са от колики най - вече, защото я чувам, че пръцка и се напъва и тогава започва да плаче. Но после и да се успокои вече се е разсънила и не й се спи и се сърди и иска някой да се занимава с нея...

# 619

Иначе и нашите събуждания са от колики най - вече, защото я чувам, че пръцка и се напъва и тогава започва да плаче. Но после и да се успокои вече се е разсънила и не й се спи и се сърди и иска някой да се занимава с нея...

И ние сме така. А от две седмици имам кърма само сутрин, останалото е на АМ, сега на консултацията кой знае какво прасенце ще излезе  Laughing

# 620
Вашите дечица колко наддадоха през първия месец?

1210, което значи, че до 19-тия ден вероятно е наддала повече от 520. Сега вторият месец, например, наддава доста по малко, няма да надхвърли 1 кг според мен до края.

Изобщо не се филмирай!!! Ако детето ти е на кърма няма ограничения нито с храненето, нито с наддаването! Такива педиатри като твоята не знам неуки ли са, някакви стари порядки ли следват, не разбирам. Пълни глупости са това, което ти приказва! Радвай се, че бебка така хубаво расте!  Hug

# 621
  • Italia
И ние наддадохме да месец 1200 грама,т.е 4030гр. Тегленето при педито по каса беше на 11 ноември. 9 дни по късно я заведохме при частната педиатърка и като я претегли беше 4600гр. #Crazy което си е множко за 9 дни! Мисля,че между двата кантара има разминаване,друго не мога да измисля.. а е само на кърма. Но явно ще става мече като мама  Laughing Blush 6 см.била порастнала,което пак ми се вижда множко за месец...

# 622
Елен, и Мила порастна 5,5 за месец, над средностатистическото е, но е напълно нормално.

# 623
  • Italia
Елен, и Мила порастна 5,5 за месец, над средностатистическото е, но е напълно нормално.
Ами ще ги правим баскетболистки,какво да ти кажа  Party Laughing

# 624
Ами нека баскетболистки, да не вземат да решат само да стават моделки, че тогава аз ще имам възражения  Mr. Green

# 625
Благодаря ви, малко се успокоих като ви чета. Не знам защо някои лекари при първото леко отклонение, или непопадане в стандарта, отсичат, че нещо не е наред и съответно те шашкат. В крайна сметка наистина не може всичко да е по калъп и да е стандартно, а те като лекари не трябва ненужно да те притесняват. Докато бях в родилното имаше двама лекари: единият - ти обяснява спокойно как са нещата, казва ти как това, което се случва е малко неприятно, но не е кой знае какво, че всичко е наред и т.н; другият - ти обясняваше всички възможни нежелани реакции, които могат да се получат, напр. -  сега тук може да има гной, да е станало възпаление и да се наложи еди какво се, може да трябва и антибиотик и т.н. Съответно, никое от тези лоши предположения не се случиха, но той не изчакваше да види това, а предварително ти ги съобщаваше и аз, естествено, сигурно и кръвно вдигах от притеснение след неговите визитации. Та такива ми ти работи Simple Smile, карай това все пак са бели кахъри.

# 626
Аз за слинга вече писах, но според мен е вълшебен. Слагам детето вътре и заспива за минути, а аз започвам да си върша разни неща или ходя до магазин и тн. Ние сме на висок етаж, без асансьор и слинга понякога ме спасява.
За килограмите, и моето мече качи 1300 първия месец, но моята доки каза, че не е ненормално. В крайна сметка всяко дете е различно, а и беше пораснал с 5 или 6 см. Макар че и аз се притеснявам, че ще стане дундьо. Така че момичета явно си растат децата просто Wink
Забравих да кажа за слинга, че и аз с клипче се научих да го връзвам и с инструкции от сайта, от който го поръчах. Като свикне човек и не е трудно.

# 627
Темата се раздвижи Simple Smile
И моето Коце наддаде над килиограм, та не мисля, че е притеснително. В началото се наддава най-много Simple Smile
Скитър, сподели каква марка сте взели? Аз с каката имах Чико, но на нея хич не и харесваше и го подарих, та сега се чудя дали да взимам. Много ми харесват едни якета, в които има джоб за бебо Simple Smile
Днес бях на контролен преглед, всичко е наред, каза да не очаквам скоро цикъл. И много идиотски звучи, но като седнах да чакам пред кабинета и ми стана едно мъчно за корема, не ми беше естествено да влизам небремрнна Simple Smile
Л.Недкова, добре дошла:-)
Вие с Елен в Щерев ли раждахте?

# 628
Malachika - Ergobaby имаме. Препоръчаха ми Ergobaby и Manduca. А BabyBjorn мислехме да вземаме в началото, но не е подходящо за новородени заради положението на крачетата, много негативно е отношението към него тук. Но за по-големи бебета след 6-7 месец е супер разпространено и доколкото знам много удобно.

Иначе аз не мисля, че ако едно бебе е пълничко, то това значи, че ще е пълно дете или като порастне. Аз например като си гледам снимките каква съм топка си се смея, защото след това станах такава вейка, че се чудеха нашите дали ще се прибера от училище или ще ме отвее нанякъде вятърът.

Щях да питам - чета, че някои от вас имат замразени по 4 литра кърма. Аз имам 8-9 пакетчета с по 150 милилитра някъде за случаите, в които ми се налага да изляза и да свърша нещо. Вие какво мислите да правите с толкова мляко? Да не съм изтървала нещо и да се организирам да замразявам докато има  Mr. Green Мила спи вечер с 6 часа пауза и 2 часа след като заспи изцеждам по 120-150, че иначе ще ми се пръснат гърдите, но понякога заспивам с нея или ме домързява. Не всяка вечер го замразявам обаче, защото се чудех какво да го правя, та ако имате добри идеи за какво да послужи мога да увелича резерва.

# 629
Скитър, мерси за инфото, сега ще видя дали има в БГ. Аз също съм замразила към 4 литра, първо защото нощното хранене се пропуска, но гърдите ми не са съгласни с това Simple Smile и второ защото при мен с тази помпа не се знае как и докога ще има кърма, която да му стига. Почне ли по-големи количества вадя запаса и допълвам. Но ти нямаш нужда щом си суче Мила, тя си взима колкото е нужно. А при мен няма как да изцедя колкото би изсукало бебето.Sad

Общи условия

Активация на акаунт