Отговори
# 645
  • В къщурката на хълма на феите
Лецитин + много топъл душ и масаж на гърдата и областта на мишницата със сапунена пяна.. Аз имах бучки чак на сгъвката на подмишницата и така се оправих..

# 646
Листа от зелка  Mr. Green  дулата ми го каза и е много популярно по тукашните блогове. Не съм пробвала, но може би е интересно да се гугълне.

# 647
  • Пловдив
Аз имах бучка миналата вечер, три пъти давах все от тази гърда и бучката стоеше. Тогава смених позата, обърнах главата на малката, а телцето и крачетата и отидоха към гърба ми. Беба ми изсмука всичко, а така се бях притеснила. Та, пробвай да смениш позата, иначе всичко казано преди.мен също помага.

# 648
  • Italia
Привет от мен! От няколко дни забелязвам,че Йоана пуска лиги понякога. Нормално ли е толкова рано  #Crazy newsm78 вашите бебоци пускат ли лиги...
И друго нещо- пак от известно време забелязвам,че доста често се прозява.. Tired
А дали пък не ме е хванала параноята ?  Thinking Laughing

# 649
Йоана си е добре, ама мама е във филм Simple Smile
И аз се питам за всичко нормално ли е?? Simple Smile

# 650
E_len, и Симона пуска лиги и се прозява много често  Laughing последното е най - вече когато наистина й се спи, но я мъчат коликите и не може или заспива и се събужда след 15 мин...става супер кисела и се прозява постоянно.
Вечер напоследък я приспиваме до сушилнята. Действа засега, но нали трябва да я преместим и се разбужда...шегувам се, че ще я оставим да си спи в кухнята, само някой трябва да става да зарежда нова сушилня през 2 - 3 часа  Laughing
Сега пробвахме същото с пералнята, ама тя е доста по - тиха и не подейства, та заспа на сешоар  ooooh! изобщо лудницата е пълна! Но всички тези звуци ми се струват по - лесни за понасяне от плача й!

Мен пък друго ме притеснява, че си държи главичката 90% от времето на дясно  Tired от известно време я слагам да спи по гръб и само на дясно се обръща, ако я завъртя на ляво или пък се завърти сама стои не повече от 5 мин. и пак надясно...на лекар сме чак на 17 - ти и не знам дали да не отидем по - рано...на някой случвало ли му се е?

# 651
  • Italia
И мойта мома вече си върти главичката по нейно предпочитание. Аз все гледам да редувам страните,но тя си се намества както и е кеф!
Уф още колко ли налудничави въпроси ще ми минат през главата в бъдеще  Joy

# 652
Калина, и ние пускаме клипче със звук от сешоар, понякога дори и през деня, само това е спасението, когато го налегнат коликите Sad Също приспивам на корем със звук от сешоар, галя по гръбчето и като заспи дълбоко го оставям да спи по коремче близо до мен да го наблюдавам - така откарва по 2 часа в сън през деня, че и повече. Вечер не смея да го оставям в легалцето по корем, а само настрани. Иначе когато е по гръбче и той си обръща главичката предимно само на едната страна Simple Smile
Ели, малкият още не е почнал да се лигави, но знам, че е симптом на зъбки, понякога лигавенето може да е месеци преди изобщо да тръгне някое зъбче Simple Smile

# 653
  • В къщурката на хълма на феите
А дали пък не ме е хванала параноята ?  Thinking Laughing
доста Mr. Green Mr. Green вече започват да се развиват слюнчените жлези, нормално е да се лигавят повече Peace

# 654
Лелеее, за един ден колко много сте изписали  Hug
Ние бяхме на първа консултация на 35-я ден и Дани беше наддала 900 гр. и 1 см. от изписването. Само сантиметрите ми се виждат малко, но лекарката не каза да има нещо притеснително. Иначе е изцяло на кърма. Сега се старая пак да наддаде доволно и втория месец. Опитвам се да се тегля на електронния кантар в нас аз и после с нея, но тя е с дрехи и памперс, почвам да вадя грамчета ориентировъчно и не мога с точност да определя. Отделно тъпия кантар прави разлика 100-200 грама и мисля да не ми е ориентир, че хич не е точен.

Днес ми е 50 ден след раждането и вече се вижда края на лохиите. В началото ми вървя 30 дни, имах 2 дни зацапване и после почна алена кръв. Помислих си, че е цикъл, но почти 20 дни продължи и разбрах, че са лохиите. Дори мислих да отивам при АГ да ме огледа хубаво. Днес вече ми е почти чист ден и съм хепи  Laughing

И ние имаме активна гимнастика и се чудя дали ако я сложа в нея ще й е забавно. Иначе си има любима играчка, една музикална звездичка, като плаче много я успокоява. Даже записах мелодийката на телефона, подпирам Звездичко с една възглавница да стои срещу нея и пускам музиката Simple Smile Иначе като спре да свири какво ще правя.
Играчките на шезлонга съм ги дръпнала да не ги гледа, че криви очичките.

От 10 дни е много по-интересна. Усмихва се, гука, мята ръце и крака Simple Smile
Аз се чудя дали е добре да стои главно в шезлонга през деня, защото е леко извит. Задължително я слагам в него след хранене, защото по-рядко повръща, в сравнение с равната повърхност на дивана.

# 655
Да питам мамите с повече от едно деца и опит - фонтанелата кога е нормална? В смисъл знам, че е лошо да е изпъкнала, както и, че е лошо да е вдлъбната. На Мила сега я пипнах - на око не се вижда нищо, но като я пипам е леко вдлъбната. Това нормално ли е или и аз се вкарвам във филми вече?

# 656
  • Italia
Това нормално ли е или и аз се вкарвам във филми вече?
Добре дошла в отбора!  Joy
И на Йоана е леко вдлъбната, но педито всеки път я опипва и не е казал нищо! Спокойно мамче  Hug

# 657
Абе трябва да въведат задължителни прегледи при психиатър за нови майки май, първа ще се наредя  Laughing

# 658
Ахаха,лелеле....Аз си мислей, че само аз си вкарвам филми е главата. По едно време му опипвах фонтанелата постоянно, защото ми се струваше вдлъбната. А в крайна сметка тя се променя, пулсира и какво ли още не.  В общи линии всеки ден намирам за какво ново да се притеснявам. Горещо подкрепям идеята за психиатър за новите мами Wink)

# 659
Аз уж съм ветеран вече с едно отгледано дете, но се филмирам много. Фонтанелата даже не смея да я пипна Simple Smile И доки като го опипва на консултацията ми се свива сърцето.
На мен от два дни много странни неща ми се случват с гърдите. Правя една около 5 часа почивка, в която не цедя защото се опитвам да спя Simple Smile, но след нея цеденето е почти невъзможно. Снощи два часа съм се замимавала ту с ел. помпата, ту с ръчната. Гърдите стоят твърди като камък и нищо не тече. Не мисля, че са запушени канали защото през деня нямам проблем. Съвет?
Елен, наистина можехме голям купон да си спретнем на диванчето Simple Smile
Ще си правим ли нова темичка в родени, като изпишем тази?

Общи условия

Активация на акаунт