Предучилищна набор 2009 г. - 2

• 33 101
  • 313
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Естествено,че не е задължително!!!
Както има и деца и деца,просто детето поискало вратовръзка и майка му възмутена,че ще дава пари за това,странно ми е,дори много,ако не иска няма да го насилвам да е с риза много ясно,но при положение,че иска,не е редно да се прави сметка колко пари ще струва една детска риза,освен ако семейството не живее в нужда разбира се,но съм убедена,че случаят не е от тези.

Иначе,че е постижение,постижение е това завършване,положен е труд!!!Едно време и аз не си спомням как съм завършила ДГ,просто защото почти не съм ходила,не беше задължителна и нямаше образователна програма на МОН.Но сега децата ни се трудят още от пет годишни и то сериозно.Не си ли давате сметка,че изписаните и изрисувани помагала са труд,ние се трудим и получаваме заплата,с която ние разполагаме и можем да си купим каквото преценим,за детския труд няма нищо,той е задължение,отчасти е така,но една книга,настолна игра,топка или каквото там прецените,че ще му хареса и ще е от полза е един вид да се каже браво на детето и да му покажем,че оценяваме целия труд и старанието,което е положило при подготовката си в училище/градината.

Bliss вашият случай е бил по-различен,не сте имали официално тържество,в което целия клас си взима довиждане с госпожата,вие просто сте напуснали ДГ.
И да може би аз нямаше да съм толкова крайна в защитата на учителите,ако тези на моите деца не бяха толкова прекрасни хора,които според мен заслужават истинско благодаря.

а за обличането май не си ме разбрала правилно,аз не казвам,че всеки трябва да натъкми детето си с вратовръзка,а че ако детето поиска такава е грехота да не му се купи,разбира се не приемам и това на официалното тържество детето да е с анцуга,с който допреди малко се е валял из двора на училището,но това е въпрос на лична преценка и усещане,моите деца гледам да са нагласени по поводи с риза и рокля,но всеки си знае.

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 15:31 от hetera

# 196
Иначе,че е постижение,постижение е това завършване,положен е труд!!!Едно време и аз не си спомням как съм завършила ДГ,просто защото почти не съм ходила,не беше задължителна и нямаше образователна програма на МОН.Но сега децата ни се трудят още от пет годишни и то сериозно.Не си ли давате сметка,че изписаните и изрисувани помагала са труд,ние се трудим и получаваме заплата,с която ние разполагаме и можем да си купим каквото преценим,за детския труд няма нищо,той е задължение,отчасти е така,но една книга,настолна игра,топка или каквото там прецените,че ще му хареса и ще е от полза е един вид да се каже браво на детето и да му покажем,че оценяваме целия труд и старанието,което е положило при подготовката си в училище/градината.

Изобщо не ставаше въпрос за това.  Peace

# 197
Уникално постижение....за абитуриентският бал ще му купим Ферари.

hetera ти сериозно ли?  Shocked

# 198
  • София
За бала ще получи екскурзия,за да види свят,измислила съм го:)

Да сериозно,аз така или иначе на моето дете му купувам доста неща,признавам не е редно,но ми е приятно да го зарадвам,а и много от нещата ми се виждат интересни и полезни,не просто вещи,например обожавам да му взимам нови книги,той и чете вече доста добре и така го стимулирам,освен това обичам да му купувам и спортни играчки,не е сега въпросът какво,важното е,че получава подаръци,е защо да не е и с повод за това,че е завършил ПГ.
И ако вие си мислите,че това е просто някаква си група в ДГ или училище децата го приемат много сериозно,моя син каза: "Мамо,мисля,че ще завърша успешно ПГ и ще мина в първи клас,защото се справям доста добре,вече и чета и имам много звездички" за тях си е сериозно и емоционално,поне за моето емоционално дете.

# 199
Хетера, мисля, че сериозно драматизираш. За децата разбира се е емоция, но не точно такава каквато родителите се опитват да демонстрират.  Peace

Освен това вероятно си забравила, но по мое време в градината доста се трудехме също. Но не помня да са ме водили на ресторант и да са ми купували бална рокля по случая. Но имах книжка с посвещение от любимата учителка, която още пазя. Надявам се схващаш кое е останало и кое е празнотия.

Съвсем достатъчно е градинското тържество със символични жестове към учителките. Албум със снимките на децата е добра идея. Всичко над това е изхвърляне и показност.

П.С. Не само ние напуснахме градината. И 50% от децата не останаха в групата след 3-та група.

# 200
Работата е там, че дори детето изобщо да не се е справяло добре със задачите, които са му давали в детската градина, то пак ще бъде прието в първи клас, а защо в някои от децата е останало впечатлението,  че трябва да се справят добре в детската, за да почнат първи клас, това е съвсем друг въпрос. Това е излишен стрес за децата. Затова аз не отдавам такова значение на "завършването" на детската градина. Даже ми звучи смешно - завършване.

# 201
Предпочитам да ги изпратят от градината и после да се почерпи с децата,които са му приятели и толкова.Нито той ,нито някое друго дете играе с останалите 29 наравно.Да не кажа,че има деца, които са в конфликт за най-малкото.Та 30 деца в кръчмата=все накой реве и мънка за нещо.
Не ми пречи, че Пенка от съседната градина или Софка комшийката е направила бал за завършване на ПГ и са ходили с цялата група за 5 дни в Кушадасъ.Не ме е срам или каквото и да е там да кажа, че е имал простичко изпращане.Нито буди завист в мен нечие тържество.
Но нямам много избор.Ще се съобразя с масата родители и ще изтърпя заради детето.
А него не вълнува ни първи клас,ни кой чете,ни кой смята.Той се радва,че няма да го карат да спи следобед.

# 202
Видях,че моето изказване в предизвикало голяма дискусия, за което искрено се извинявам и няма повече да пиша.Парите,които ще отделя за завършване на детето са пряко силите ми,но ще ги дам.Не се циганя нито за празника на детето,нито за дрехите.Още от първата седмица ме питаше госпожата от къде пазарувам, за мен няма да има ,но за него ще има ,риза и вратовръзка каквото е необходимо за да се чувства щастлив.
Не знам как днес се разписах,напомнихте ми защо от много време не пиша тук. А що се отнася за грижите в градината дано никой не преживее това,което аз.
Даже днес отново съжалявам,че когато трябваше не се оплаках ,където трябва и детето претърпя куп унижения.
Желая на всички хубава вечер!
П.П 27 деца по 20лв. прави 540лв. на 4 човека е 135 лв. подарък за госпожа.

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 18:49 от basmachi

# 203
А бе жена,защо се вързваш и засягаш.Ти си решаваш.
Моето дете ходи с панталони и дънки на градина.За 4г на пръстите на едната ми ръка се броят ходенията му с анцуг.Фрак или смокинг да му купя, че да изглежда различно от друг път?Нищо подобно.А и с ризи ходи често.Та ще си изглежда, както обикновенно.Ако се навие на някакъв модел сако това ще е различното.И не ми дреме.

# 204
А моят син не ще и да чуе за дънки. Само анцузи носи. Насила да го накарам да надене дънки - стига се до страшна разправия. Оправданието му е , че не обичал копчета. Дори само за красота да са лепнати на дрехата, отказва да я облече. В училище ще трябва да носи униформа. Умът ми не го побира как ще го убедя да я облича.  ooooh! От сега му говоря по въпроса и се надявам да свикне с идеята. Обаче още няма резултат. Rolling Eyes

# 205
В крайна сметка, нищо не е задължително, който не иска, не иска ( при големият имаше такива родители, които не искаха албуми, но след като ги видяха размислиха). Тоги и подобни в нашата градина не е имало никога, децата ще са си облечени, както преценят родителите. На мен координати на децата не ми трябват, аз говоря за децата. А относно подаръците за също събрахме пари, ще поръчаме ръчно рисувани шалове за госпожите, за мен това е в знак на уважение, който не иска да дава също не е задължен. Всеки си преценява и решава. Всичко ще е от порядъка на 60 лв. като в т.ч. е включен и куверт на дете в детски кът. Не са малко пари, но този разход го знам от началото на годината и съм си направила сметката.

Всъщност само с едно нещо, като се замисля не съм съгласна, куверта на родител е 28 лв. Тържеството ще е в 17:00 часа и да се почне с ракия и салата.....Тук вече ще откажа и ще мина на свободна консумация.

# 206
  • София
Много интересни ми бяха последните страници. Моето дете също напусна ДГ след 3-та група и отиде ПУК в училище и не сме имали албум. Много щеше да ми е приятно да имаме такъв. И досега се каним с приятелчетата от ДГ на рожден ден. От постовете по-горе излиза, че албумът струва космическа сума?!? Празненството за завършването на ДГ - също. Може би трябва тържеството да бъде само за желаещите /спомена се че има такъв вариант/. Децата преживяват тези събития от сърце, редно е да бъдат зарадвани.

# 207
Нашият албум струва 30лв.Нямам идея какъв е.

# 208
Basmachi....чудесно е че писа тъкмо се раздвижи темата.  Всеки има виждания по въпроса - така че мнения бол.
Аз пък не бих участвала в такова безумие, още повече ако ще ме затрудни финансово. Кому е нужно? За децата играта е най-важна....нито тогите, нито останалите безумия. Да каза: за мен са такива.

# 209
Ние в крайна сметка се спряхме на фото книга, в цената влиза заснемането, изработката + диск с всички снимки направени като клипче с музика. Цената за книга и диск е 30 лв. А преди това говорихме за ръчно изработени албуми, които само за тях трябваше да дадем 30 лв на брой, без снимките.

basmachi
, всеки има мнение, не виждам защо трябва да съжаляваш, че си писала.

Общи условия

Активация на акаунт