ОСМИ КЛАС- тема 72

• 53 107
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
  • София
[
Рецитира в момента оттатък. Имат наизуст по литература.  Grinning
Ама трябва да ляга вече пък.
Моят, дори   да му зависи всичко от това, не може да учи по това време. Просто отдавна е заспал Laughing Едва откарва до 22ч и заспива пред телевизора Simple Smile От малък е така, хич го няма вечер. Даже на една екскурзия, и то миналата година, обясняваше как той си легнал в 22ч да гледа мач на любимия му отбор и дори не го догледал , а  децата цяла нощ обикаляли из стаите и слушали музика и му пречели да спи.   ooooh! Обясних му, че тяхното е нормално поведение за екскурзия Joy

# 541
  • Пловдив
... Звънях 5-6 пъти, пък се сетих, че когато аз звъня, не се изписва мама, а Гризли.  ooooh! Та накарах баба й да звънне и вдигнала секретарката в училището. Казала, че телефонът се скъсал да звъни, ама не вдигнала, щото пишело Гризли  Laughing ...
Joy  Добре че майка ти не е записана като гризлиукротиел.

Мдаааа, вече щяло да пише Мама Гризли.  Mr. Green

# 542
Моята ако ме кръсти мама Гризли в телефона си, аз пък ще я надпиша "Падингтън".  Laughing Crossing Arms

# 543
  • Sofia
Моята ако ме кръсти мама Гризли в телефона си, аз пък ще я надпиша "Падингтън".  Laughing Crossing Arms

Защо?

# 544

Защо?

За да сме семейство мечки, като е рекла.  Grinning

# 545
  • Sofia
Аааа, не схванах, че и това било мечка...  Laughing

# 546
Чужд език, 18 чАса седмично. До сега изпитите/изпитванията са само и единствено върху съществителни. Не виждам как ще научи език така. Кажете как е при вас в езиковите паралелки, езиковите гимназии  Thinking

# 547
  • София
Чужд език, 18 чАса седмично. До сега изпитите/изпитванията са само и единствено върху съществителни. Не виждам как ще научи език така. Кажете как е при вас в езиковите паралелки, езиковите гимназии  Thinking

Досега е имало само едно контролно, в което основна част да не са били думи. И там резултатът на моя дзвер е 5,50.
Всички останали контролни са били основно върху думи и резултатът е трагичен.

Явно при него всичко се получава, когато трябва да разбереш нещо, но папагалското учене на думи му е слаба страна. Не за друго, а защото не го прави #Cussing out

# 548
Контролни при нас има всяка седмица. Имат много оценки вече. Повечето от тях са от контролни, които НЕ са основно върху думи. Има от всичко пропорционално според мен. Поне тези, които разгледах подробно.

# 549
  • Пловдив
Контролни не съм виждала. И да ги видя, трудно бих могла да преценя. Но изпитванията и контролните са върху всичко. И какво представляват тези контролни само на съществителни?  newsm78

Пишат и кратки съчинения за домашна, които също се проверяват. Това за 15 часа чужд език седмично.

# 550
  • Пловдив
Доста контролни са правили, но не съм ги броила. Съчинение по картинка, също такова за моето семейство, кратки преразказчета на писма или нещо подобно  беше. Хм, сериозна работа за два месеца нов език. Думите, предлозите и употребата на глаголните времена са между другото. Това е за 18 часа седмично. Кипи учене, няма шега, хораааааа. Ушите му пукат, чак сам не може да се познае  hahaha, но не е отегчен. Има много странна система за заучаване на думи - зяпа ги докато някоя не го удари по носа  Joy, но успява, аз едно време изписвах хиляди листове, но явно  е въпрос на видове памет.

# 551
При нас,до колкото ми се показват контролните по АЕ  Whistling са на граматика повечето.
Думи са правили 1 или 2 пъти.Като цяло наблягат на граматиката повечето  newsm78
Сега има да учи неправилни глаголи,естествено цяла събота и неделя се мота и сега до утре трябва да знае две страници  ooooh! Но нейна си работа,да учи когато си иска важното е да се знаят  Mr. Green
Сега ще купуваме вторият комплект учебници по АЕ и от там госпожата им каза,че почвала да дава обяснението да думите на английски и просто си представям колко ще и бъде трудно  Whistling Thinking

# 552
  • Варна
Правят контролни минимум 2 пъти седмично задължително. Контролното се носи за подпис и се връща на класната на следващия ден подписано от родител, тя ги събира и съхранява.
Много материал вземат, според мен а и според времето което и е необходимо за да се подготви.
Става ми жал за нея, или е на училище или учи - за друго не остава време.

# 553
  • София
При нас 22ч.седмично е НЕ (официално са 20, но ЧК също се взима НЕ,а и в часа за консултации  ходят всички)
Оценките не ги броя вече -по 3 седмично контролни (думи,граматика и диктовка), но определено му остава повече свободно време отколкото си представях Mr. Green

# 554
Сега с малкия правим табло за Цар Калоян, големия иска  да го изпитвам на думи.
Това училище няма край!
За оценките ще замълча, има срок до 04.12. да се оправи по ФЕ, ако не успее няма екскурзия!

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 21:36 от охлювчетоо

Общи условия

Активация на акаунт