ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- 9

• 87 757
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
златни сте, момичета! Добре, че сте вие да разбера какъв е бил проблемът!  bouquet

# 661
Здравейте момичета !  Hug
Искам да попитам има ли някоя от Вас, която да пие Аспирин протект от 15-я ден до 25я ?
За вливките на интралипида - аз за последно си влях на 30.03. за около 1,30 мин. И сега се зачудих дали трябва периодично да си вливам ?!  newsm78

# 662
  • София
Здравейте момичета !  Hug
Искам да попитам има ли някоя от Вас, която да пие Аспирин протект от 15-я ден до 25я ?
За вливките на интралипида - аз за последно си влях на 30.03. за около 1,30 мин. И сега се зачудих дали трябва периодично да си вливам ?!  newsm78
На мен ми обясниха, че два цикъла обхващала една вливка

# 663
Да,и на мен доц.Русев ми каза, че действието на една вливка било 8 седмици => ако няма бременност 2 цикъла след нея, на третия пак трябва да се направи.

# 664
  • Бургас
Здр. аз пък нещо не разбрах относно АП с доц. Русев говорихме да го пия по принцип (до животно),но не сме коментирали вариант от 15-я ден на цикъла, докато доц. Конова така ми е предписвала терапията от 15-я ден да започвам. И сега пак размисли.... newsm78
 А на вас как ви го изписаха?
И относно пак тая вливка Русев ми е писал 10мл Инталипид, но днес питах  една моя позната в болницата относно цена на вливка и аз с лекарството ли да си ида или те го набавят и тя ми каза че сигурно е изписан да се разтваря NaCl ,обаче сега като гледам препоръките нищо такова не пише.Утре ще му звънна защото тия дни ще трябва да я направя.

# 665
Благодаря Ви момичета  bouquet

# 666
И на мен Русев ми предписа аспирина по време на целия цикъл, почивка само по време на М. Но аз си го взимам само от 15 ден, така ми го предписа на мен Тодорова. Мисля, че е ок. Четох, че приеман преди О, може да я повлия по нялакъв начин. Колко е така, не знам.

За интралипида, винаги се разтваря във физиол. разтвор. Те си знаят. Няма как да ти го влеят иначе.

# 667
И аз като Terry8 - Русев предписа АП през целия цикъл, но има доста информация, че може да повлияе на овулацията и аз на собствена отговорност си го предписах след О. В този смисъл 15 ден е относително, при мен О. е 17-18 ден обикновено и съм си засичала и пила АП след това.

# 668
Здр. аз пък нещо не разбрах относно АП с доц. Русев говорихме да го пия по принцип (до животно),но не сме коментирали вариант от 15-я ден на цикъла, докато доц. Конова така ми е предписвала терапията от 15-я ден да започвам. И сега пак размисли.... newsm78
 А на вас как ви го изписаха?
И относно пак тая вливка Русев ми е писал 10мл Инталипид, но днес питах  една моя позната в болницата относно цена на вливка и аз с лекарството ли да си ида или те го набавят и тя ми каза че сигурно е изписан да се разтваря NaCl ,обаче сега като гледам препоръките нищо такова не пише.Утре ще му звънна защото тия дни ще трябва да я направя.

Те си знаят, само им носиш зелена бележка колко мл. ти е интралипида, другото е тяхна работа  Peace

# 669
Здравейте, момичета. Аз не правя опити за забременяване, но също имам имунологични проблеми. И тъй като лекарят ми ми обясни набързо резултатите по телефона, не запомних много, защото се притесних доста, а утре съм при него, копирам резултатите си тук. Имам проблем с орална кандидоза-кандида глабрата, себореен дерматит по тялото, болки в костите на ръцете, изтръпване на последните два от пръстите на краката. При изследването се установиха високи нива на имуноглобулин а, което значело лигавична инфекция( според мен е оралната кандида) и понижени нива на цд8 клетките. Четох много страшни неща от автоимунни заболявания до рак, лимфоми и ХИВ/СПИН. Може ли да погледнете и моите изследвания, за да кажете вашето мнение по възпроса.

Резултат Референтни
Граници
Резултат
абс. брой
109
/l
Референтни
Граници
109
/l
Общи Т лимфоцити (CD3+) 72,7% 61 – 85% 1,16 1,05 – 1,98
Активирани Т лимф. (CD3+HLA-DR+) 7,4% 4 – 16% 0,12 0,09 – 0,26
Хелперно-индусерни Т лимф. (CD3+ CD4+) 45,6% 34 – 59% 0,73 0,59 – 1,33
Супресорно-цитотоксични Т лимф. (CD3+ CD8+) 21,7% 19 – 36% 0,35 0,44 – 0,77
CD4/CD8 индекс 2,10    1,30 – 2,70 – –
В лимфоцити CD19+ 11,4% 6 – 15% 0,18 0,11 – 0,35
NK клетки (CD3– CD16/56+) 15,1% 7 – 26% 0,24 0,13 – 0,54
NKТ клетки (CD3+ CD16/56+) 5,2% – 0,08 –

Лимфоцити 20,3%, моноцити 5,0%, неутрофилни гранулоцити 72,6%, еозинофилни
гранулоцити 1,3%, базофилни гранулоцити 0,8%.

Заключение: нормално разпределение на лимфоцитните субпопулации.

Първите стойности са резултатите ми в проценти, вторите са референтните граници на процентие, третите са резултатите като абсолютен брой 10/9 л и последните числа са отново референтни граници. Бих могла да ги прикача като файл , но не знам как.

 IgG – 11,32 g/L норм. нива: 6,4 – 15,8 g/L
 IgA – 3,31 g/L норм. нива: 0,8 – 2,85 g/L
 IgM – 1,23 g/L норм. нива: 0,46 – 2,36 g/L

Лекарят иска да ми направят изследване на субкласовете на имуноглобулин г. Някой знае ли защо се прави това иследване и ако имам дефицит на някои от тези субкласове , значи ли че тялото ми не може да произвежда антител, ако бъде заразено с хепатит например и стандартните тестове за антитела няма да го намерят?

# 670
Здравейте! Искам да попитам дали знаете трябва ли да имам предварителен час за професор Кременски,защото утре ще ходим на консултация при него,но на телефоните никой не ми вдига

# 671
  • София
Здравейте! Искам да попитам дали знаете трябва ли да имам предварителен час за професор Кременски,защото утре ще ходим на консултация при него,но на телефоните никой не ми вдига
Не,не трябва

# 672
Добре е да имаш уговорка с него, защото се е случвало да ходим там, а него да го няма.
Ако се случи и при теб така, потърси доц Савов.

# 673
писах му каза че петък ще е там

# 674
Здравейте, някой може ли да ми каже дали тези стойности са опасни. Много на границата ми се струват. възможно ли е да показват сериозно заболяване?

Общи Т-лифоцити 67.83 реф: 67 - 76
Субпопулация НК клетки 14.81 реф: 9-15

Общи условия

Активация на акаунт