ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- 9

• 87 757
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета!
За първи път пиша в темата,не съм ви чела назад в другите теми.
Предстои ми ин витро.Назначиха ми да изследвам пълен панел тромбофилли в Геника.
Въпросът ми е:като отида да си взема резултатите,кой ще ми ги разчете-моят гинеколог или в самата лаборатория ще ми ги дадат с такова разчитане.Питам,защото чета по другите теми,че момичетата се консултират с генетик.
Аз не съм от София,ще отида в Геника да си пусна изследването и после директно да си взема резултата,по-добре ли е да ми ги разчете генетик?

# 76
Изследванията лесно се разчитат, отдолу си пише дали имаш тромбофилии и повишен риск от спонтанен аборт и дали препоръчват терапия. А можеш да попиташ и тук, ние също можем да помогнем в разчитането. А след това, за по-конкретна евентуална терапия, ще се консултираш в клиниката, където ще е инвитрото. Стискам палци всичко да е наред с изследванията! Simple Smile

# 77
  • Тук... някъде
Когато са ти готови резултатите и ти се обадят от лабораторията,най-вероятно ще ти предложат и консултация с техен генетик,която е напълно безплатна(поне на мен са ми предлагали).Друг вариант е да изпратиш резултатите по мейл на проф. Кременски,който е много любезен и подробен в обясненията(връща отговор много бързо) - kremensk@yahoo.com

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 13:44 от KOKONDRELLA

# 78
Много ви благодаря,момичета bouquetДобре,че ви има. Heart Eyes

# 79
  • Бургас
Момичета,моите генетични как ще коментирате? Имам един мисед в 6 сед.http://prikachi.com/images.php?images/388/8430388U.png

# 80
И аз съ 4g/4g. При следваща бременност задължително фраксипарин/клексан и аспирин преди забременяване. А след бременност се следят определени стойности за кръвосъсирване на всеки 2 седмици. Това е, което ми казаха на мен. Трябва да се консултираш със специалист, за да ти назначат терапия. Успех! Simple Smile

# 81
  • Бургас
И аз съ 4g/4g. При следваща бременност задължително фраксипарин/клексан и аспирин преди забременяване. А след бременност се следят определени стойности за кръвосъсирване на всеки 2 седмици. Това е, което ми казаха на мен. Трябва да се консултираш със специалист, за да ти назначат терапия. Успех! Simple Smile
                                                            Благодаря!  bowuu

# 82
  • Бургас
Момичета да ви попитам, има ли някакъв начин Имуновенина да минава по ЗК, примерно чрез хоспитализиране?

# 83
На 21.09. ми направиха вливка от Октагама. На 21.10. направих контрола на имунологични изследвания по препоръка на имунолозите - НК клетки, НКТ клетки, антифосфолипидни, антикардиолипинови, анти б2 антитела и други. Всичко излезе в норма. Възможно ли е октагама да е влияел все още и резултатите ми да са фалшиво отрицателни?
Леките настинки (болка в гърлото и хрема) оказват ли влияние на имунологичните изследвания?

# 84
Здравейте и от мен. Искам и аз да се запиша в тази тема.

Миналата седмица ми пусна лекаря изследвания за тромбофилии. И днес получих изследването., Разбирам че има 2 мутирали гена но ми е интересно някой ако има сходен резултат да каже дали е сложно и трудно лечение и терапии и дали при това ще има успешна бременност ? И отделно само за информация чак другата седмица в сряда ще мога да посетя лекаря.  А без никаква информация до тогава само ще го мисля това.

Ако може някой да прегледа изследването и да даде коментар...

Изследване на :
936C/T VEGFA
-1154G/A VEGFA
+505A/G TAFI
M1/M2 хаплотип ANXA 5

Резултат :
Нормален:
Генотип C/C за 936C/T VEGFA
Генотип G/G за -1154G/A VEGFA

Хетерозиготен генотип A/G за +505A/G (TAFI)
Хаплотип N/M2 за M1/M2 ANXA 5

Коментар:

Носителството на апел 505G в TAFI гена.(в хомо- или хетерозиготно състояние) се асоциира с предразположение към повтарящи се спонтанни аборти, репродуктивни усложнения и дълбоки венозни тромбози.

Носителството на хаполотип М2 в ANXA 5 гена (в хомо- или хетерозиготно състояние) се асоциира с предразположение към гестационна хипертония, прееклампсия, ограничен растеж на фетуса венозен тромбоемболизъм по време на бременността и повтарящи се спонтанни аборти.

Ако някой ми разясни горе долу какъв е проблема, поне до другата седмица да не съм на тръни ще съм благодарна.

Последна редакция: вт, 03 ное 2015, 19:36 от Dida Dinova

# 85
Момичета, за колко време излизат резултатите за кариотип и У делеции пуснати в Геника  Thinking 

Благодаря предварително  bouquet

# 86
  • Тук... някъде
Момичета, за колко време излизат резултатите за кариотип и У делеции пуснати в Геника  Thinking 

Кариотип навсякъде излиза за около месец. За У делеции не знам,но може да им звъннеш и да попиташ.

# 87
Момичета, гледам че най-често се споменават Фактор V Лайден  и MTHFR, там ми става ясно. Но не можаха да намеря за това:

Фактор ІІ (Протромбин) - мутация G/A 20210 - хетерозиготен носител на 20210G/A

Този фактор към кое се отнася - към тромбофилията или към усвояването на фолиева?  newsm78

# 88
  • Тук... някъде
*Малинка* ,от тромбофилиите е.

# 89

Кариотип навсякъде излиза за около месец. За У делеции не знам,но може да им звъннеш и да попиташ.

Благодаря ти  bouquet

Тази с която се свързах от Геника не беше много сигурна за колко време стават ooooh!   Но и аз се отказах от тях  Flutter  ще ги пусна в Малинов

Общи условия

Активация на акаунт