ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- 9

• 87 758
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
*Малинка* ,от тромбофилиите е.
Да, това е един от факторите, които имам в изследването за тромбофилии, и се чудех към кое се отнася - към пиенето на метилирана фолиева киселина или към фраксипарин и АП...

# 91
Малинка, Най-вероятно ще ти назначат Фраксипарин и Аспирин протект. Аз съм така  Peace

# 92
Здравейте момичета, утре ми предстои първото посещение при имунолог. Преди 10 дни ми беше първия неуспешен трансфер. Не е имало никаква имплантация. Моят лекар ми каза, че имам доста завишени левкоцити и може това да е причината за неуспеха ми. Въпроса ми е как се правят имунологичните изследвания и каква е цената в клиника Надежда.
Благодаря ви предварително.

# 93
Zori_f, "доста завишени левкоцити" можеш да имаш поради бактериални, вирусни, гъбични, паразитни инфекции и много други причини. Обсъди подробно от къде идват тези завишени левкоцити.
Ако пуснеш изследвания за НК клетки със сигурност ще за завишени. По-добре да намерите причината, а не да регистрирате завишените НК клетки. НК клетките са като войниците на имунната система. Но защо генералът е казал да действат, ето това е по-важния въпрос.
Цените на изследванията са различни в зависимост от това какво се изследва. Дано да ти пуснат СУЕ и CRP.

# 94
И моите левкоцити се повишиха над горна граница след имплантацията. Не знам дали беше свързано с нея.

# 95
Как се правят тези изследвания?

# 96
СУЕ е утайката, CRP е C реактивен протеин. И за двата теста се взема кръв, просто да ти ги включат и тях към другите изследвания. Написах ги тези двете, защото са доста фундаментални изследвания като пълната кръвна картина например и обикновено се пускат заедно с нея. Ако едно от тези двете или и двете са повишени, това говори за възпалителен процес в огранизма, т.е. нещо по-сериозно се случва. Ако не, е възможно повишените левкоцити да са нещо инцидентно и вниманието трябва да се насочи в друга посока. Мисля, че имунолозите си знаят най-добре работата и те ще те ориентират най-добре кои изследвания са най-подходящи в твоя случай.
Просто исках да подскажа, че понякога е възможно да се "залитне" в сферата на "имунологични" проблеми, а всъщност да става въпрос за някакви банални възпаления, които при това не е задължително да са свързани на 100% с гениталната система. Но пак да подчертая, аз не съм лекар и просто изказвам лично мое мнение.

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 12:30 от Magdalena1978

# 97
Честно казано не знам какви изследвания ми пуснаха, но платих 265лв. И ми казаха, че няма да назначат лечение без становище от хематолог, защото много от показателите от ПКК са много ниски. Надявам се да открием проблема.....

# 98
Как съжалявам, че не пуснах освен ПКК с увеличените левкоцити и CRP, защото левкоцитите се увеличиха, когато имаше имплантация и спаднаха, когато чгхто спадна.

# 99
От както съм бременна СУЕ не ми изследват защото със сигурност утайката щяла да е над норма, но всеки път с ПКК задължително ми пускат CRP.

# 100
Как съжалявам, че не пуснах освен ПКК с увеличените левкоцити и CRP, защото левкоцитите се увеличиха, когато имаше имплантация и спаднаха, когато чгхто спадна.

Да, добре е да се следи CRP-то, но не се притеснявай толкова много. Следващият път ще го пуснеш. Да, важен маркер е за възпалителни процеси в организма, но не е фатално. Не се ядосвай заради това.

# 101
  • Варна
Не мога да намеря в ценоразписа на съответната лаборатория CRP като изследване. Да не би да има друго име?
 bouquet

# 102
Обичайно около 10 лева е   това изследване.

# 103
Не мога да намеря в ценоразписа на съответната лаборатория CRP като изследване. Да не би да има друго име?
 bouquet
Пробвай C-реактивен протеин /намерих го в раздел Биохимични изследвания/. Виждам, че има цени около 7-8 лв.

# 104
  • Варна
Ще проверя. Благодаря. Пускала съм протеин c и протеин s

Общи условия

Активация на акаунт