ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- 9

• 87 756
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета, аз пуснах във вторник кариотип и пълен имунологичен пакет, попитах за тромбофилия но ми казаха, че е включена в пакена имунология, та сега се чудя тромбофилията не беше ли генетично изследване... newsm78

# 61
Кой попита и къде за тромбофилии? Чак и аз се зачудих, защото моите ги правих в Геника.

# 62
В Селена ги правих, те ги изпращат в Плевен доколкото разбрах, първо попитах на регистратурата, след това и в манипулационната, когато ми взеха кръв, понеже на мен ми е важно това изследване. Отговориха ми, че да, включено е в пълния пакет имунология, който и пуснах..

# 63
На регистратурата не са знаели за какво става въпрос.
 Уточнихте ли кога и по какъв начин ще си получиш резултатите?
 Когато плащаше не ти ли издадоха документ\касова бележкана,на който да пише колко и за какво си платила?

# 64
На регистратурата не са знаели за какво става въпрос.
 Уточнихте ли кога и по какъв начин ще си получиш резултатите?
 Когато плащаше не ти ли издадоха документ\касова бележкана,на който да пише колко и за какво си платила?
Издадоха ми касови бележки, че съм платила но довечера ще погледна какво пише, на една има сума 350 лв, колкото е имунологията, а на другата 265лв колкото са кариотипите за двама ни..казаха ми след около месец да звъня за резултати и ако са готови вече да отида да си ги взема..а за регидтратурята ок, примерно не са знаели ми, в манипулационната пак ли няма да знаят..странна работа

# 65
Звънни и  питай на регистратура, ако не знаят им дай време да проверят и да ти се обядат в рамките на деня (те да ти се обадят), защото си забравила, а и никъде не пише, на касовата бележка за какво точно си платила.
 Ако си от Пловдив  отиди направо там.
 Кой ти назначи тези изследвания?

# 66
Звънни и  питай на регистратура, ако не знаят им дай време да проверят и да ти се обядат в рамките на деня (те да ти се обадят), защото си забравила, а и никъде не пише, на касовата бележка за какво точно си платила.
 Ако си от Пловдив  отиди направо там.
 Кой ти назначи тези изследвания?
Нее съм от Пловдив, др. Матев ми ги назначи, обаче жената на 3 тия етаж на регистратура каза, че изследването е включено, на първия етаж казаха същото и в манипулационна също..на бележките пише, кариотип и имунология.

# 67
В изследването за кариотип ли има заключение за съвместимост? Или това е отделно? Когато ние пускахме цитогенетично изследване в Геника, казаха, че било включено, но на резултатите пише просто:
Мъжки/Женски кариотип без бройни и видими структурни аберации на хромозомите. Нормален мъжки/женски кариотип.
При вас как е?

# 68
Ние правихме и микроделеции за всеки случай към кариотипа.
 Тромбофилиите ми бяха отделни, тях ги правих в Геника и там много изследвах доста пари бяха.
 Първият разширен пакет беше след мисед аборта - около триста и нещо платих, защото предпочетох аз да се изследвам, вместо да изследвам мъртвия ембрион.
 Там след това изследвах и усвояването на витамините от В групата, спина бифида.
 Генетичните изследвания, за да се направят се попълва едно специално информирано съгласие и се взимат срещу пасортни данни! Не може всеки да има достъп до тези изследвания, първо идват при вас.

Не трябва да стоят при лекаря или в клиниката, а оригиналите трябва да са у вас и при лекаря се оставя копие.

# 69
Малинка, изследване за съвместимост доц.Балтаджиева ми каза, че се прави отделно от кариотип, но аз още не съм правила такова. Казаха ми, че абортът, който преживях, е късен в 12 г.с. и вероятността да има несъвместимост е малка.

# 70
Ние правихме и микроделеции за всеки случай към кариотипа.
 Тромбофилиите ми бяха отделни, тях ги правих в Геника и там много изследвах доста пари бяха.
 Първият разширен пакет беше след мисед аборта - около триста и нещо платих, защото предпочетох аз да се изследвам, вместо да изследвам мъртвия ембрион.
 Там след това изследвах и усвояването на витамините от В групата, спина бифида.
 Генетичните изследвания, за да се направят се попълва едно специално информирано съгласие и се взимат срещу пасортни данни! Не може всеки да има достъп до тези изследвания, първо идват при вас.

Не трябва да стоят при лекаря или в клиниката, а оригиналите трябва да са у вас и при лекаря се оставя копие.
Да, съвсем правилно, ние подписахме такива декларации и двамата. Нищо де, като излезнат резултатите ще видим дали са включили тромбофилията, ное оставихме 650 лв. Не знам имунологията какво вклпчва, но лекаря каза, че са доста неща..

# 71
Имунологията не включва тромбофилии, те са генетични изследвания и са различни от кариотипове и микроделеции.
 Имунологичният пакет при мен включва Имунофенотипизиране (T-cells,Helper T cells,Suppressor,B cells, NK cells,CD16+CD56+NK,NKT cells),  автоантитела (Антинуклеарни, антифосфолипидни) и Серумен IgA(RID).

# 72
  • гр.София
Амелия, Ортомол натал има в аптеката на Надежда. Една кутия за 30 дни струва 106лв. И на мен ми предписаха да го пия 45 дни

# 73
Момичета, малко ми е притеснено дали правилно съм си изчислила гестационните седмици, защото трябва да пусна плацентарни молекули в 7 г.с., дадоха ми час за първия ден от 7 г.с. по мои изчисления. Последният ми МЦ е на 14.09.15 г. Дали правилно съм изчислила, че днес ми е първи ден от 6 г.с. ?
Фатално ли е, ако плацентарните молекули се пуснат с 1-2 дни по-рано преди влизане в 7 г.с., ако евентуално не съм изчислила правилно?

# 74
SAB-f ако си ин витро не си смятай реалната дата на последен цикъл, а от датата на пункцията върни назад 14 дни и получената дата залагаш в калулаторите за дата на последен цикъл.
За другото най-добре да звъннеш и да питаш имуноложките. Тези молекули ги пускат стандартно на всички като гледам...

Общи условия

Активация на акаунт