ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- 9

• 87 759
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ще проверя. Благодаря. Пускала съм протеин c и протеин s

Те нямат нищо общо със CRP!

# 106
  • Бургас
Искам да попитам , как тълкувате вливките на Интралипид в лечението ми? Всеки месец или през два?
-   Intralipid 20% (4 ml в 250 ml 0.9% NaCl) i.v., еднократна инфузия, на 5-6 ден от менструалния цикъл (в първи-втори ден след приключване на менструацията). Следващите две овулации – подходящи за забременяване. При липса на бременност, вливането се повтаря профилактично по същия начин или се прави контролно изследване на НК клетки и се преценява необходимостта от следващо вливане.

# 107
  • Тук... някъде
Спред мен една вливка е за 2 цикъла-т.е през месец.

# 108
Трайността на Инталипид е 8 седмицим, демек 2 овулации, така ми е казал моя имунолог. След като изтекат, ако не е постигнато забременяване, нова вливка.

# 109
  • Бургас
Благодаря ви, момичета за бързите отговори  bouquet

# 110
Ох аз днес ди взех резултатите, NK ллетките ми са 38% това май е страшно много Sad не съм била болна, нито настинала когато ми взеха кръв, но имах работеща инфекция в зъб, дали тя може да е причина за високите стойности?

# 111
Меденката, да проблеми със зъба могат да повлияят на такива високи стойности. Но също и не забравяй, че едно възпаление в организма не изключва автоматично някакъв друг процес.

НК клетки се пускат заедно с пълна кръвна картина (поне в имунологията на Александровска болница така правят). Идеята е, че се тълкуват и двете заедно: НК клетки + ПКК. И от ПКК могат да изскочат повишени левкоцити и т.н. в контекста на които се тълкуват пък НК клетките.

Моето мнение е, че при т.нар "имунологични" проблеми е наистина добре да се пускат: ПКК, СУЕ, CRP. Ето сега на своя глава си пуснах стерилна урина и от там излезе голям проблем, който ще лекувам. А обиколих известните имунолози в София, ходих и до Плевен при Конова и в крайна сметка сама се сетих къде да стрелям на посоки. Пропускат се фундаментални за медицината изследвания.

# 112
И аз много съжалявам за това СУЕ И ЦРП, толкова елементарни изследвания, а ако ги бях направила в нужния момент..
 Може ли да споделиш за стерилната урина.

# 113
gerda1, стерилната урина е също едно от основните изследвания в медицината. Купуваш стерилно контейнерче от аптеката. Пуска се първа, сутрешна урина. Първо се измиваш, пускаш малко навън и после пълниш контейнерчето. Аз предпочетох директно в тоалетната на лабораторията да го дам, защото има някои анаеробни (като трихомоните например), които умират много бързо във външна среда, до 1н час умират.
Аз наистина стрелях на посоки и пуснах: стандартна микробиология, трихомони, уреаплазми и микоплазми в урина. Излезе при мен стафилококус ауреус (сериозен патоген) + уреаплазми със съответните антибиограми.
Чудно ми е ако бях забременяла с тези екстри какво ли щеше се случи? Дори вече съм благодарна за двата ми отрицателни опита. Наистина. Природата правилно е решила.

# 114
А в коя лаборатория могат да се направят тези изследвания?

# 115
Сега се притесних..ще пусна ПКК, днес имам среща с лекаря, за да види резултатите и утре ще пусна кръвна картина, дали левкоцитите и Нк клетките са едно и също?  Ако излезе лоша кръвна картина на какво може да се дължи...

# 116
Левкоцитите и NK клетките не са едно и също. Въпросът ти е меко казано странен, всяка болест променя кръвната картина, дори обикновената настинка.

# 117
Съжалявам за глупавите въпроси, продто съм объркана и започвам да си мисля страхотии затова.. Embarassed не съм виждала толкова високи клетки из форумите..притесних се, съжалявам..

# 118
  • В сърцето на любимия човек
Има и други случаи, не си единствената с толкова високи Нк клетки. Една потребителка, която познавам лично, ми беше споделила, че нейните са били близо 50%  Shocked Даже доц. Русев не бил виждал толкова завишени резултати. С няколко вливки ги е свалила до нормални граници  Peace

# 119
А в коя лаборатория могат да се направят тези изследвания?

Стерилна урина можеш да пуснеш във всяка лаборатория. По-добре е в някои от по-големите и реномирани такива. Както и направо на този адрес, където е самата лаборатория с техниката, за да се избегне излишен транспорт на материала. (Аз вече се презастраховам във всичко, защото ми писна от грешки Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт