Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 723
  • 662
  •   1
Отговори
# 240
Теди, 4 месеца и 10 дни.
Преди бях настървено за късното захранване след 6-месец, но с годините виждам, че крайностите рядко са най-доброто. Сега съм решила да давам да опитва вкусове по-отрано, но да не бързам със заместване на хранене. Т.е. Това че вчера опита картоф не ознава, че възнамерявам до края на седмицата да обядва пюре. Просто да опитва. Полека и бавно. Ако й хареса и няма проблеми, баавно и постепенно ще увеличавам и разнообразявам твърдата храна.
Точно това е и моята идея-да опитва.В Петък като ходим ще питам педи,какво ще каже за захранването.И ще видя според нейното мнение кога ще се замести хранене,но за сега поне да опитва разни неща.
Давах 1 лъжичка пюре от ябълка(собствено производство,ябълки от село) и много му хареса,въпреки че са леко кисел сорт.
Давах и една лъжичка пюре от картоф.Нещо не му допадна,но май беше гъсто и не успя хубаво да си близне.Ще видим като пробвам следващият път.И Вики е на 4 месеца и няколко дни вече.

# 241
Аз ще си правя домашно пюре. Само картофи и ябълки са наше производство. Свеки е насадила броколи и спанак. Да видим дали ще станат, че й за сефте с тях. Готово пюре ще давам ако ходим някъде и нямам възможмост да правя. И то ще е българско. Четох статия за пюретата...ужас... и ще се окаже че вносните са по-лоши...

# 242
Аз мисля да кърмя 6 месеца и после да захранвам. Посъветваха ме да е със зеленчуково пюре и никакви сокчета до 10 месечна възраст. Това моята педи, която ми е ЛЛ и аз много съжалявам, че не мога да водя бебо при нея. И другата доки е готино, но ме караше да давам вода със захар, което не ми допадна особено с моя мироглед. Божей, като се сетя колко анти кърменето бях преди да родя! Чак ме е срам! Сега вярвам силно в него и в новите изследвания. Та педи каза, че с тази схема на захранване (понеже има бая годинки опит) драстично са намаляли болестите при децата и алергиите. Дано има млекце само, че филм с шишетата не ми се играе изобщо.

За бебе на басейн мамите с опит да кажат, че гледам искат шапки, а каква ти шапка на тримесечно едва намерих памперс за плуване. newsm78

Нещо течно имаше в памперса само се моля да не е разстройство, че като ви чета... Sick

# 243
  • София
Хоп и аз с отчет след Пентаксим. Плака само за малко и мина без Т и киселост. Само мястото е зачервено и подуто, милата ми душица. Взех Куул пач, но така и не сложих, защото много се изненадах от съдържанието. Така и не схванах какво точно от съставките сваля Т и облекчава болка. Ментово масло? newsm78
Нашата педи май е против дупченето на две ваксини заедно. И като цяло я виждам, че много внимава, не бърза и малко изоставаме с календара, но и аз така се чувствам по-добре. Не бих пропуснала задължителна ваксина, но всеки път ми се свива сърцето.

+ 1, но с тази разлика, че аз лепнах Куул Пач и тя вдигна температура. #2gunfire и е кисела и унила вече 2 - ри ден  Tired . ... Дори й правя компрес на крачето с риванол, защото има бучка от ваксинацията. ... Аз също мисля да я захранваме с пюрета чак от 6 - месечна възраст - плодови и зеленчукови или лека - полека от когато педи каже. Peace .... На нашата погача бяха само жени и имаше предимно сладки.  Simple Smile

# 244
Ние от самото начало сме на АМ и мисля от следващия месец като навърши 4 месеца да почнем да се захранваме... Аз съм категорична за захарта и меда... никакви такива дълго време.

# 245
Тези дни не ми остава време да пиша. Веднага ви черпя виртуално, макар и на патерици. На 18-ти каката ни навърши 2 годинки, вчера пък бебчо стана на 3 месеца.
Да се оплача- има запушено слъзно каналче. Водихме го на очен, изписа му капки да спрем възпалението, а в  петък ще ни покаже как да го масажираме, за да го отворим. Дано не се стига до сонда  Praynig
Запека го преборохме най-после, с Линекс бейби.
От два дни все иска да му подавам ръце, за да се надига и днес гледам мм го държи, а мъникът седнал  #Crazy Направо да полудееш от самонадеяни татковци  #Cussing out
Утре сме на консултация. Колко ли сме пораснали?!

# 246
Ох и мм като се обърна го слага седнал и направо полудявам  #2gunfire и само се оправдава "ама нали го подпирам, пък и за малко само, а и той иска и мрънка като е легнал", ама това неговото малко е по 20 мин!   Crossing Arms

# 247
Добро утро и от мен Simple Smile
Когато ходихме на ортопед той ни каза, че бебето седи седнало във кенгуруто и, че ако иска да седи по рано да не го спираме... в момента тя постоянно се опитва да сяда и не я спирам.. вече количката, шезлонга всичко е доста повдигнато така, че да може да гледа... Не мисля, че е проблем след като ортопед дори казва, че може...

# 248
За седенето всичко опира до това къде пада тежестта на бебето. Важно е да не е върху гръбнака вертикално. Иначе един вид изправена бебка отдавна я държим на ръце като гледа напред. Но едната ми ръка е под гърдите и мишниците и там е основната тежест на телцето. Другата ми ръка е под крачетата, между дупето и коленцата. Дупето остава леко да увисне.

Ако бебчо сам се опитва да се изправя, като нашата мома, няма как да се спре, а и не е нужно. Тя често се надига от шезлонга, като не само главата си изправя, но и раменете и по няколко минути държи така. Отначало я бутах назад, но тя се ядосва и пак се изправя. Същото е и като я държа в скута си. Облягам назад, тя се изправя напред. Аз назад, тя напред. Та детенцето си показва кога и колко.
За сметка на това още не се обръща. Не ще и не ще. И все така не харесва по корем и не я оставям за повече от няколко минути.

# 249
  • до едно тепе
Зависи от бебето. Баткото ЛЛ ми забрани да го слагам седнал до навършени 6 месеца макар, че се набираше и в количката се возеше непрекъснато на преса. Имаше предпоставки за рахит и затова.
При вас татковците, а при нас леля и. Онзи ден я гледам сложила си я седнала в скута. А тя не се опитва дори да се набира и не иска да седи. Да беше видяла някой от нас да го прави хубаво ама не е. А има дете все пак не е като да не знае Crazy
Днес сме с бандата вкъщи. Баткото има някакви задни сополи и сутринта изкара яка тютюнджийска кашлица. От нощес и на беба и хърка нослето ooooh!

# 250
Здравейте  ! Някой може ли да ми даде сайт където има образците за попълване на майчинството ?Ходих до работа ама попълних само една декларация от 1 лист , където си писах мойте имена и тези на детето и че е  първо.Уставих копие от акта и за раждане и приснимана лична карта.И ми казаха че е  само това. Дали е така? Вие какво попълвахте? newsm78  Cry Cry

# 251
# 252
  • София
Еделвайс, и аз само това попълвах  Peace

# 253
И ММ всяка сутрин го слага да седи. Ще се разделим накрая, заради това седене. Аз само се моля да престане и вече не искам сутрин да играе с бебето.

Бяхме на плуване днес, супер му понесе и после спа като заклан. И без това щях да се чудя какво да го правя в такъв скапан ден. Та хареса му, накрая пусна една усмивка на тръгване от водата. Гмурка се, полива се с вода, скачахме от платформа, плувах аз и ми беше страшен кеф!!! За детето не зная, но на мен адски ми липсва плуването и днес направо се разтопих от кеф, че и спря да ме боли гърба! Много хубаво изкарахме, решили сме докато сме тук по веднъж в седмицата да се ходи. Малчовците и социални контакти завързват и много сладурско беше  Heart Eyes

# 254
Явно всички татковци са еднакви  Grinning
Отчет от ДК - Стели е 6.700 кг. 61 см. За 43 дена е наддал 900 гр. Педи е доволна. Прати ни на ортопед и там всичко е наред. Утре ще ходим и на ехографски преглед, за всеки случай.
Нашата лекарка ми даде схема за захранване, която започва с плодово пюре при навършени 3 месеца. НО... щом бебчо е само на кърма и си наддава добре препоръчва да не бързаме. На мен още не ми се захранва, още по-малко пък с плод, така че ще я послушам.

Общи условия

Активация на акаунт