Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 727
  • 662
  •   1
Отговори
# 225
Като ви чета и почнах да се чудя,Вики защо спи толкова много.Чудя се и аз за какво да се притеснявам Joy

Та понеже се уплаших че спи прекалено много и потърсих инфо-За бебе 4-6 месеца е нормално да спи до 16 часа на денонощие.В нормата сме,но може да засичам няколко дни Embarassed,за всеки случай

Днес за втори път ходихме на басейн,доволен беше.

От снощи до днес слетобед,повърна 4 пъти.До сега не беше се случвало.Не е преяждал.Какво ли го прихвана  newsm78

В Петък сме на преглед при педи,знаете ли дали на 4-ти месец се слагат ваксини?Май почиваше?

# 226
В Петък сме на преглед при педи,знаете ли дали на 4-ти месец се слагат ваксини?Май почиваше?
http://vaksiniistinata.ovo.bg/publ/imunizacionni_kalendari/novij … kalendar/5-1-0-19

# 227
Момичета малко извън темата, но правихте ли погача на бебоците? Аз не спазих обичая за 40 дни и смятам в началото на ноември да правя. Сладки какви и от къде купувахте или вие си правихте, питката купена или домашна, само сладки неща ли слагахте на масата или имаше и нещо соленичко?  newsm78

# 228
Петя, всички неща трябва да са сладки. Питката се замесва от човек със живи родители. Сладките си ги купувах, че нямах време да правя Peace

# 229
  • София
Петя,ние направихме погача,бяхме само жени.Прабабата на малката беше месила сладка питка,аз правих мъфини,даже тук се похвалих  Mr. Green Купих сладки от лидл,ядки и всъщност това беше единственото солено-печените ядки.Всеки беше донесъл по нещо сладко и така стана претрупана маса с лакомства.И сина на едната гостенка по едно време пристига (той е на 3 години) сложил си от на бабата червилото и вика : И аз съм момичеее,пуснете меее  hahaha  Joy и се хвърли да яде сладкиши,горкия как го измислил това да се червиса само и само да се добере до масата ... Много се смяхме   Grinning  Пожелавам ви весел празник  Hug

Днес и ние страшна разходка си спретнахме  newsm68

# 230
Благодаря Стефиии,незнам защо бях останала с впечатление че има почивки от гадните ваксини Cry Горкият Вики,всеки път така благо се усмихва на педи и тя го разочарова като го боде JoyКакто каза мама,това е първото му разочарование от жените Joy

Погача не правих в къщи,минах само през църквата за една молитва(не си падам много по тези работи,ама реших че няма да навреди)и оставих там някакви купешки сладки.

# 231
Аз правих погача. Само жени и само сладки храни на масата. И сладки питиета. Свеки с питата над главата подскача и нарежда. Две жени с живи родители държаха платното. Двете баби разчупиха питата над него, като я чупят средата нагоре се извива за да порастне високо бебето. После всички "орисници" минават и пожелават. Пускат много монети - може и дребни и си чупят парче. Колкото по-тежко от монети, толкова по-здраво ще е. Аз бях предупредила да си носят монети.

И ние днес бяхме на ваксини. Много плака милата. После беше малко унила, но до вечерта си върна усмивката.

# 232
Хоп и аз с отчет след Пентаксим. Плака само за малко и мина без Т и киселост. Само мястото е зачервено и подуто, милата ми душица. Взех Куул пач, но така и не сложих, защото много се изненадах от съдържанието. Така и не схванах какво точно от съставките сваля Т и облекчава болка. Ментово масло? newsm78
Нашата педи май е против дупченето на две ваксини заедно. И като цяло я виждам, че много внимава, не бърза и малко изоставаме с календара, но и аз така се чувствам по-добре. Не бих пропуснала задължителна ваксина, но всеки път ми се свива сърцето.

Иначе е почти 6 кг и 65 см. Витамин Д все така няма нужда да давам. От два дни си откри крачетата и е голям кеф да ги хваща. Засега не може и двете едновременно, но скоро очаквам непрекъснато боси крачета. Heart Eyes

За АБКМ много ви съчувствам. Обаче се израства. Синът на приятелка го преодоля до втората годинка. Сега е тийн вече и нищо му няма.

Ив, благодаря за линка. От преди раждането търся играчка за спане и нищо не ме грабва категорично. А много искам беба вече да свикне с нещо постоянно. Каката още спи с бебешкото си слонче. Ще разгледам и тези играчки с голямо удоволствие.

# 233
Или за куул пач: той се охлажда в хладилник, а и ментата има охлаждащ ефект. При Ани върши работа за ваксините. Изглежда студеното я успокоява.
Силве хубавото е че се израства. На моменти и на мен ми минават мисли дали Ани не е така, но от възможните симптоми само акото мирише на кисело мляко. Май трябва да го споделя с педи на следващата консултация.
Мами, решила съм да започна да давам по малко сокчета. Вече е на три и половина. Питах сестрата и тя ми каза, че общо взето всеки сам решава кога. Ани е от самото начало на АМ и ще й дойде добре някой нов вкус. Ако знаете как се усмихва на вкуса на панадола...
И аз разгледах тези играчки и пуснах запитване за гушалките - няма налични, а поръчки за януари...

# 234
Благодаря момичета  bouquet Ще се захващам с организацията  Simple Smile

И сина на едната гостенка по едно време пристига (той е на 3 години) сложил си от на бабата червилото и вика : И аз съм момичеее,пуснете меее  hahaha  Joy и се хвърли да яде сладкиши,горкия как го измислил това да се червиса само и само да се добере до масата ... Много се смяхме   Grinning  Пожелавам ви весел празник  Hug

Бела, добре се посмях с този сладур.  Mr. Green

# 235
  • срещу двата комина :)))
аз правих погача, само жени, като всяка носеше по нещо сладко Simple Smile аз бях купила сладки и соленки от една верига сладкарници - Аби, май се казваха, мноооого хубави  Heart Eyes

# 236
Леле, голяма краста са тия красоти и гушкалките. И на мен отговориха, че има възможност чак за януари и ще поръчам. Но чакам другата седмица нови платове, за да имам по-голям избор. Засега само лигавничета мисля да поръчам. Много красиви неща прави тази дама.

За захранването на мен педи ми каза, че вече мога да почвам с пюретата. Аз не че мисля да бързам, но така и така е на АМ, мисля да почна не да я храня, но да й давам да опитва разни неща. Вчера близна картофено пюре. Милата изобщо не знаеше какво да го прави в началото, но поне не го плю с отвращение.  Joy На трети-четвърти опит с лъжицата, се сети, че и лъжичката може да се осмуква, иначе само я мотаеше с езиче и пюрето изтичаше. Мисля, че успя да глътне половин-една лъжичка.

Видях в аптеката и много интересни мрежички за храна. Приличат на голяма залъгалка, но вместо силикон отпред има мрежичка. Вътре се слага плод/зеленчук, за да си го смуче безопасно детето, без да се задави с парче. Някой с по-голямо детенце ползвал ли е такава? Преди осем години нямаше и нямам опит.

Много съм загрижена за пюретата обаче. Надявах се да разчитам на купешки, но съдържанието на повечето от тях направо ме втрещи. Shocked Rolling Eyes
Овко и Бебевита отсега ме изгубиха тотално като клиент. Захар, сол и някакви неразбираеми съставки. Дори в тия за най-малки бебенца.
Нестле и Хип май са 50/50, ако вярваме на етикета. Rolling Eyes Ще трябва да се чете за всеки вид.
Нервите ми не стигнаха да чета съдържание на Слънчо само като им видях консистенцията.

Търся варианти за закупуване на някакви по-качествени и чисти плодове и зеленчуци и да приготвяме у дома. Ама то и с тях как да е сигурен човек в произхода... Confused

# 237
Здравейте и от нас Simple Smile
Вчера бяхме на консултация 5260 и 57 см е нашата госпожица и тръгнали 4 горни зъба  Shocked Борбата е безмилостно жестока и се мажем постоянно, дано избият скоро тези гадове защото милото много се мъчи.

Или, на колко месеца сте? Ние също сме изцяло на АМ и мисля от другия месец да почнем да се захранваме вече...

# 238
Теди, 4 месеца и 10 дни.
Преди бях настървено за късното захранване след 6-месец, но с годините виждам, че крайностите рядко са най-доброто. Сега съм решила да давам да опитва вкусове по-отрано, но да не бързам със заместване на хранене. Т.е. Това че вчера опита картоф не ознава, че възнамерявам до края на седмицата да обядва пюре. Просто да опитва. Полека и бавно. Ако й хареса и няма проблеми, баавно и постепенно ще увеличавам и разнообразявам твърдата храна.

# 239
Теди, 4 месеца и 10 дни.
Преди бях настървено за късното захранване след 6-месец, но с годините виждам, че крайностите рядко са най-доброто. Сега съм решила да давам да опитва вкусове по-отрано, но да не бързам със заместване на хранене. Т.е. Това че вчера опита картоф не ознава, че възнамерявам до края на седмицата да обядва пюре. Просто да опитва. Полека и бавно. Ако й хареса и няма проблеми, баавно и постепенно ще увеличавам и разнообразявам твърдата храна.
Да разбирам Simple Smile Ние сме още малки... но другия месец мисля да почнем и ние лека по лека Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт