Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 800
  • 662
  •   1
Отговори
# 465
Сладурка, мъничка ти е още беба. Пробвай пак след десетина дни. Peace И с малка лъжичка. Аз взех на Нук със силикон, да й напомня шишето. На втория опит схвана процедурата. Simple Smile

Дрешките не гладя, освен горните с цел красота. Flutter За дезинфекция е излишно, ако няма да се обличат веднага.

Приспиването на ръце не ми е неприятно. Тъкмо обратното. Каката я приспивах до двегодишна на ръце, докато повече не можех да я нося. Но тя чакаше татко си, да я приспива той на ръце, и така до четиригодишна. Не ни тежеше. Исках и да спи при нас, но докато беше бебенце, ме беше страх да не я затиснем, а щом поотрасна, тя не искаше. И досега (вече е на 8 ) почти всяка вечер някой от нас ляга до нея в нейното легло (затова купихме широко 120 см легло) и така я приспиваме. Сиреч, говорим си малко, аз я гушкам, завивам и изчаквам да заспи. Понякога заспивам с нея и се премествам по някое време. Случва веднъж месечно, ако е сънувала нещо да дойде между нас на спалнята. Много ни е приятно да го прави. Толкова е мило. След някоя и друга година ще спре да дава и да я целуваме пред съучениците й.
Ох, отплеснах се. Та мисълта ми беше, че приспивам бебка на ръце и ми харесва. Много мило се гушка. Налагам си да я оставя, когато е почти заспала, за да си осигуря заспиването й и не на ръце, ако някой път съм много изморена. През нощта, ако се разплаче, я гушвам, правя две-три дължини на стаята и тя е заспала пак. Ако опитам да я сложа до мен, иска да си играем и не успява да заспи.
Свеки пък избягва да я носи, и нали когато е при нея спи в количката, само я полюшва леко и така. Та се надявам да свикне на различни начини на приспиване и да не е капризна в това отношение.

Идеи за заглавия на следващата темичка? Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 19:52 от Или.

# 466
  • Пазарджик
Нещо много мами се губят напоследък-Hope,Кристалин,crazy-iv мисля,че дори пропускам и други мами. bouquet

# 467
Привет мамчета!  И ние днес станахме на 4 месеца.Не мога да повярвам как мина това време.Крис сякаш по този случай може би около половин час подскача на крачета и после беше толкова емоционален-бърбори ми и се вълнува направо ме разплака от щастие Simple Smile При нас няма проблем с приспиването вечер . Къпане,шишето в легнало положение и си заспива сам.Дано не се промени в това отношение.Иска вече постоянно да се надига и започва да му доскучав легнал в количката. Другата седмица сме на ваксини и живот и здраве след това ще пробваме с картофче.Забелязах,че доста се заглежда по картинки и утре съм решила да му купя първата книжка.При вас как е?Да не би да съм закъсняла се чудя ??? Спокойна нощ на всички бебета, мамчета и татенца😊

# 468
  • до едно тепе
За тази възраст му стигат и цветните играчки Laughing
Понеже в детската налепихме картинки на коли по прозорците и реших в спалнята, където и е креватчето да залепим едни стикери на стената. Купих от Джъмбо едни много сладки феи.  И с баткото един ден се забавлявахме да ги лепим. От седмица някъде я гледам,че като си е в креватчето се извива, за да ги гледа. Онзи ден почти се беше обърнала по корем, за да ги огледа хубаво а сутринта вири сума време главата  да ги разглежда като я сложих по коремче. Нещо,което тя не обича да прави hahaha Сутринта посягаше към една картинка-еднорог залепена на огледалото докато се гледахме и си правехме физиономии. Растат като гъбки маймунките малки. Научила се е да бръмчи с уста. Хвърля лиги на поразия. Представям си я с пюретата какво ще ме прави Crazy
Допълвам се малко. За тази възраст може ей това като книжка http://www.pakostnik.com/bg/meka-knijka-otivame-nadalech-playgro
Хартиените до към 2 год възраст много ги късат. Синчугата направо ги разчекваше-тези твърдите картонените ooooh! Просне я на земята и стъпи отгоре и и така докато не отпори някоя страница.

# 469
Да,и аз за такъв тип си мислех и евентуално онези гумените,които стават и за в коритото.

# 470
И нашата консултация мина +1,100 кг. и 3 см. Много ми се вижда за трети месец, но докторката нищо не каза. Сложи ни втората ваксина и каза за захранването - след 4 ти- 5ти месец. Тоест както и аз си го мисля. Само се разкандардисах дали наистина да почна с ябълката, че доста дразни коремчето. Вероятно ако я сваря и пасирам ще стане, но то пък ще се загубят всички витамини. Незнам, ще го помисля още малко. Иначе направих тиква на кубчета - стана перфектно, доволна съм.
За спането - четох из нета да науча бебето навреме да заспива само в леглото и така направих. Вече не иска да заспива на ръце -мрънка и не й е удобно. Слагам си я в леглото, слагам й плюшените играчки, тя ги гледа, пипа и след 5 мин е заспала. Понякога промрънква, но се успокоява сама. Така прави и докато спи. Ако се събуди по-рано се върти, смуче си ръчичките и си заспива пак сама. Смятам, че така и тя самата е по-спокойна. Но всяко дете е различно, а и като знам как се променя всичко като тръгнат зъбите... ooooh!
Ох, това в Париж е ужасно. Направо се чудя тия наши деца в какъв свят ще живеят незнам. Confused

# 471
Записвам се да ви следя, че имам много за наваксване

# 472
  • до едно тепе
Лиглата се научи да крещи Shocked Седи в шезлонга и крещи колкото глас има. Баткото не е крещял така никога. Crazy

# 473
  • Пазарджик
Ммм да и мойта госпожица крещи.Баба и я научи да крещи ,за да я гушне.И сега по цял ден писка ,защото иска да е постоянно гушната и носена на ръце.Вече нямам кръст,гръб и ръце smile3511

# 474
Привет, момичета!
От както ни сложиха хепатитната ваксина, Стельо е един кииисел. Или спи, или реве.
Май и ние го научихме на ръчички  Confused. Иска да го държим прав, стъпил на крачета си и полудява от кеф. Гука, хили се до уши, а ако го оставя легнал почва да пищи. Посегна ли да го вдигна - усмивка  Twisted Evil
Аз стерилизирам веднъж на ден като Сибил, след като се изцапа всичко. Водата ни е преварена.
Сега да ви кажа и аз голямата си болка. От януари се връщам на работа  Cry Инъче ще я загубя, а не искам. Сърцето ми плаче, че ще оставя толкова малкото си бебе!

# 475
Ничонка, как ще я загубиш? Закона те пази Naughty

# 476
Здравейте момичета Simple Smile
Ние тези дни се отучваме от заспиването на ръце и е ужас  ooooh! страшен рев докато заспи в креватчето си, хем се люля... надявам се скоро тези истерии да спрат. Когато е будна и тя иска нон стоп внимание и хилене... но с това някак се справям за сега, нося я с шезлонга на всякъде с мен.
Ni4onka, закона те пази защо да си загубиш работата...аз мисля до колкото мога да си остана в нас.. и да не я давам мъничка на ясла.

# 477
Договорът ми беше за определен период до ноември тг. Вече е приключил. Ако не се върна аз трябва да назначат друг човек. Хубавото е, че съм на 5 минути път, а бебо ще го гледа мм.

# 478
Здравейте, мами!
Не съм писала от много време, но Ви чета винаги, когато ми остане свободно време Simple Smile Дечко расте и си иска все повече внимание! Исках да Ви попитам за добър ортопед- вие ходихте ли? Нашата педиатърка ми отказа направление, а искам да го заведа и ще ви бъда много благодарна ако препоръчате някой!

# 479
И моята педи ми отказа направлениче,че нямало нужда.Е,права беше,зайчето ми си е супер,ама докато не го чух от устата на ортопед все си го мислех.Тук момичетата ми препоръчаха в Горна Баня.Там ходих и съм доволна.25лв. мисля че ми взеха,не помня.А като четох в сайта мислех,че ще е повече,затова казвам като инфо.

Нещо ми е много скапано настроението последните дни.Преуморена съм и постоянно трябва нещо да правя а междувременно в главата ми има списък с още 1000 неща и стресът вече ми идва в повече CryУсещам се от време на време че стискам зъби и юмруци,все бързам,все не успявам да направя всичко.Вики все още иска ЦЯЛОТО внимание за себе си,не иска да си играе сам за повече от 5мин.Денем не спи много,а и ако заспи всеки момент може да се събуди и не си заслужава да подхващам някаква по-дълготраеща работа.Домашните задължения не свършват-готвене,чистене,подреждане,пране и още и още.А имам куп задачи за в университета и съм супер изостанала а крайните срокове наближават.Ох,просто немога,немога да се справя  Cry
Мрън.
Лека нощ на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт