Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 805
  • 662
  •   1
Отговори
# 480
Ахой, привет! Ето ни и нас. Решихме да заведем АЛекс на морето, че нали мама беше помощник капитан, а татко се кефи на лодките и изкарахме 3 хубави дни в Гърция на лодка с него. Всичко беше супер, не духаше много и сме плавали спокойно. Мечтаем да обиколим света тримата, ама нямаме наша лодка...

Вода не давам освен ако не е много повърнал. Не стерилизирам никакви шишета - изцяло на кърма сме. На път нося за всеки случай едно шише с мен с водичка - преварена. Не гладя нищо след първия месец. Така ме научиха мамите с второ детенце в родилното. Биби не ползва.

Заспива на гърда в моето легло. Къпем го към 6, правя масаж, кърмя и заспива. Спи до 5, 6 или 7 максимум сутрин. Нощем си се буди да пие мляко по няколко пъти, но не засичам. Знам само,че някой път суква малко и продължава да спи. Противно на всички указания, когато спи и се размрънка го гушвам, защото често заспива без да се оригне и рискувам ако го оставя лежащ да повърне. Няма как да знам всеки път дали е за оригване или нещо друго, затова винаги го гушвам.

Днес сме на ДК и на ваксина - 2-ра пентаксим, а в четвъртък 2-ра пневмококова.

Пропуснахме басейна, защото на мен ми дойде втори цикъл, а сега ще го пропуснем, заради ваксината в четвъртък.

Ето го малкият мореплавател с мама:

# 481
  • Пазарджик
Страхотни сте!!! Heart Eyes

# 482
Крейзи, супер сте  Hug

На нас ни остават последните двойка ваксини в края на месеца, дано се оправи напълно до тогава Praynig

Хубав ден момичета Hug

# 483
  • София
Привет и от мен!

Нищо не стерилизирам - няма какво, бебка цока, а биба не давам.
Вода не преварявам - не пие вода, аз и не предлагам, де; като почнем захранването, след 6-тия месец.
Гладя всичко и от двете страни.

На ортопед бяхме в  Медицински център FiHealth София при Д-р Жечка Глогова – специалист ортопед – травматолог (работила е в Горна Баня). При нея ни прати педиатърката ни.

Иначе съм чувала добри отзиви за Медицински център "Ортомед" ЕООД

Адрес: София 1614, квартал Горна баня, ул. Никола Петков № 56, зад сградата на Специализираната болница за активно лечение по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев”.
Регистратура: 02-81-81-782
Физиотерапия: 02-81-81-780
Д-р Ивайло Ефремов - ортопед-травматолог

crazy_iv благородно ви завиждам.

# 484
  • София
Здравейте мами! bouquet

Ние Слава Богу сме добре. Praynig ... На бебка й изби първото зъбче Confused и към момента е много по - спокойна, отколкото беше преди. Party ... Започна да крещи, когато никой не й обръща внимание. Shocked ... Страшно много се кефи в люлката. Heart Eyes ... Аз започнах диетата и наистина се надявам да има ефект. Praynig ... Ние ходихме на ортопед в МЦ " Ортомед " при д - р Ивайло Ефремов и сме страшно много доволни от него. Peace ... Все още стерилизираме и си правим всичко, както си бе преди . ... Даже си взехме нов стерилизатор, защото свекърва ми повреди стария. Crazy ... Приспивам я на ръце или направо си заспива сама. Heart Eyes ... Крейзи страхотни сте! Blush

bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet

# 485
Утре става на 4 месеца, днес от ДК - 8 кг и 67 см. Сложиха му втората пентвалентна ваксина и всичко мина добре. Пак е качил 1 кг за 1 месец, аз съм много доволна както върви. В петък ще слагат и втората пневмококова.

Туй от нас.

Ако има мами, които се престрашат и искат да плават с нас ще сме щастливи да споделим миговете заедно.

# 486
Мария Тереса, честито ви зъбче  Laughing
Крейзи, страхотни сте! Завиждам и аз благородно, че обожавам морето  Crazy
Нашият "запек" се оказа, че е бил от глад. Откакто дохранвам, бебчо си ака всеки ден  Whistling

# 487
Здравейте Simple Smile
Ние също утре ставаме на 4 месеца и сме на ДК да видим колко е качила нашата малката принцеса. Тези зъби много е мъчат.. дано почнат да избиват вече, че милото само реве и се мъчи.

# 488
  • срещу двата комина :)))
здравейте, аз пак се вкарах в приключение с тия лекари  Joy смених личната и новата ни прати на ендокринилог за да видим дали наистина има рахит. Днес бях при нея, и да знаете бебе на 4 месеца, което тежи 7,300 е с наднормено тегло  ooooh! такива глупости ми наговори, че направо не ми се повтарят ... за рахита почтинищо, само ме прати на кръвни изследвания, горкия много плака като му взеха кръв, резултатите са в норма, та явно сме го преодолели гадния рахит, но докторите и сестрите бяха  #Crazy

Иначе Сами е супер, папка си расте, иска много да се изправя, вече тръгва леко да се обръща и е голям сладур  Laughing

# 489
Към всички мами да ви питам - някоя слагала ли е и мисли ли да слага ротавирусна ваксина?
Много се чудя, пак ще заминаваме зимата, а там където отиваме в календара за ваксините е от задължителните ваксини за бебоци. Педи каза, че всички изкарват ротавируса до 5 годишна възраст, а някак в чужда държава с бебе не ми се играе филм с болници, защото там е много скъпоооо  newsm78 #Crazy

# 490
Аз разпитвах много за нея и ми казаха, че тя покрива само част от щамовете.. друга част не покрива и ме посъветваха да я спестя на бебечето.

# 491
  • София
Няма да слагам нищо извън имунизационния календар (нашия, де), но crazy_iv при вас е различно, заради пътуването. Има логика да го обмислиш.

# 492
  • до едно тепе
Аз обмислях дали да я сложим. Педи само ни информира до кога трябва да я сложим, ако искаме. Не взе абсолютно никакво отношение относно самата ваксина и има ли смисъл или не. Затова говорих с  друг лекар, мой съученик. Обясни ми,че не е достатъчно проучена като ваксина и той специално не си е ваксинирал 1-годишното дете с нея. Това ме отказа да я слагаме. Не стига,че сме изостанали със задължителните и всеки път треперя да не получи някаква реакция( свързано е с моите алергии) та да я натоварвам и с нещо недостатъчно проучено Naughty
Търнър да не ти предложи да го сложиш на диета ooooh! Като майка на второ бебе с голяма и мека глава да те успокоя. Коригира се с по-голяма доза вигантол. Сина ми изкара 4 месеца посред лято и по 3-4 часа слънце на ден на 4 капки вигантол, а сега и на бебка изписаха толкова.
Крейзи много сте готини.
Аз не съм ентусиазирана на тема корабчета. Стигаха ми 32 часа в морето миналата година-до Италия и обратно с ферибот. Ужасно се чувствах. Особено на отиване като си легнах в тясната каюта, ферибота тръгна и почна да се клати всичко и чувах цялата нощ как се блъскат вълните в ламарините на кораба Sick

# 493
Имам голям късмет!!!
Имам познат, който е имунолог и вирусолог на световно ниво и го изнамерих да го питам, а той супер бързо ми отговори. Няма да му пиша името, каза че е бизнес и да не го мисля.
Без ваксина ще е.

# 494
  • срещу двата комина :)))
Аз обмислях дали да я сложим. Педи само ни информира до кога трябва да я сложим, ако искаме. Не взе абсолютно никакво отношение относно самата ваксина и има ли смисъл или не. Затова говорих с  друг лекар, мой съученик. Обясни ми,че не е достатъчно проучена като ваксина и той специално не си е ваксинирал 1-годишното дете с нея. Това ме отказа да я слагаме. Не стига,че сме изостанали със задължителните и всеки път треперя да не получи някаква реакция( свързано е с моите алергии) та да я натоварвам и с нещо недостатъчно проучено Naughty
Търнър да не ти предложи да го сложиш на диета ooooh! Като майка на второ бебе с голяма и мека глава да те успокоя. Коригира се с по-голяма доза вигантол. Сина ми изкара 4 месеца посред лято и по 3-4 часа слънце на ден на 4 капки вигантол, а сега и на бебка изписаха толкова.
Крейзи много сте готини.
Аз не съм ентусиазирана на тема корабчета. Стигаха ми 32 часа в морето миналата година-до Италия и обратно с ферибот. Ужасно се чувствах. Особено на отиване като си легнах в тясната каюта, ферибота тръгна и почна да се клати всичко и чувах цялата нощ как се блъскат вълните в ламарините на кораба Sick

Нещо такова  Whistling каза ми са му давам по 140 мл 5 пъти на ден и ако спи повече от час да го будя ... Защото дебелите деца не били здрави деца ... Не ми се говори просто, а и познайте дали ще я слушам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт