Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 778
  • 662
  •   1
Отговори
# 405
  • Пазарджик
Ние също имаме такава люлка мосела на Gangaroo(swing star new) и съм многодоволна.Малката ако мрънка я слагам в ней и тя си крутува.Много са удобни,защото можеш да си я използваш и после като столче за хранене.Регулира се наклона на самия кош и има дистанционно.Според мен е добра инвестиция,въпреки че моята е подарък от моята сестра за питата Simple Smile

# 406
Тъкмо и аз днес монтирах другия кош,има и напълно легнало положение. Но сега спи полулегнала. Като минус отчитам,че чувалчето към зимния кош тук няма къде да закрепя.
По-късно ще предложа пак тиква,дано се приеме.
Люлка нямаме,но пък имаме шезлонг и не и харесва там.

# 407
Ние имаме люлката и въобще не и харесва.. доста време я мъчих, но неще... Имаме и шезлонг и там е друга работа. На всякъде си я водя с мен във шезлонга, така готвя, чистя и правя всякакви домакински задължения Simple Smile Мисля още малко и да и взема бънджи... около нас всички са много доволни от него.
Ние след две седмици правим 4 месеца и мисля да почваме със захранването Simple Smile

# 408
  • до едно тепе
Люлка нямаме. Една близка мама каза,че ще ни даде тяхната. Имаме шезлонг и седи в него и си играе,но предполагам след месец ще и е малък. Поне баткото на 5 м вече се опитваше да се измъкне от него и беше опасно да го оставям ,макар и вързан вътре. Шезлонга си го слагам на земята, нищо че вече е по-студено. Така или иначе след 2 месеца, когато започне да се опитва да седи и лази ще я сложа и нея на земята. Реално зимата ще я изкара там. Няма как да я затварям нон стоп в кошарата, а съм маниак на тема опазване от падане от кревати и дивани. Баткото ми падна от креват на 1,7 и то от лиготия. Макар че беше палав успях да го опазя до тогава. Това ми напомня да предупредя мамите, на които им е първо детенце. Започват вече да се въртят и става опасно да ги оставяме на спални и дивани. Аз моята като излизам от стаята я прибирам задължително в кошарата- не се обръща още ама знам ли кога ще ме изненада.  Peace
Честит Имен Ден на именниците днес! Много здраве им желая! bouquet
Бубето днес прави 4 месеца. Колко бързо растат  Grinning
Честита месечинка и на астралния и близнак Даниел на Мишолина bouquet

# 409
Да не се притеснявам значи за акането  Simple Smile

За люлка си направих няколко устата, но мм ми излезе с въпроса "толкова пари и ако не ще да седи в нея?" и аз се отказах  Crossing Arms

# 410
Тъкмо и аз днес монтирах другия кош,има и напълно легнало положение. Но сега спи полулегнала. Като минус отчитам,че чувалчето към зимния кош тук няма къде да закрепя.
По-късно ще предложа пак тиква,дано се приеме.
Люлка нямаме,но пък имаме шезлонг и не и харесва там.

# 411
Pospalancho, crazy_iv, благодаря за споделената информация!

Днес се сетих, че съществуваше такова нещо като детска кухня Simple Smile Мамите с по-големи дечица могат ли да споделят впечатления от храната, както и как става самото записване в днешно време... Моите спомени са отпреди повече от десет години и тогава едва ли не от самото раждане трябваше да се запишем, за да може като навърши десет месеца детето да му дойде редът. Помня и че събирахме май по 60 бурканчета, които предварително се предаваха, пък после на всяко взимане на храна се носеха по три празни бурканчета. Има ли я тази практика и сега? А таксата знаете ли я случайно?

Аз мисля да почна вече да я повдигам в количката. Става й досадно да гледа само небето и мисля да я забавлявам като гледа наоколо Simple Smile

# 412
  • София
Благодаря Ви за споделените мнения за люлките - ние днес ходихме да гледаме такива, но на ММ нещо не му харесват .  Thinking ... Моята беба не спира да плаче  Cry Cry Cry ... Започна да мляска с уста и това го виждам за първи път у нея - какво означава ?  newsm78 Rolling Eyes Simple Smile И над самата опашка има вдлъбнатинка ?

Последна редакция: нд, 08 ное 2015, 22:19 от Мария Тереса

# 413
Оу, и аз съм с нещо, граничещо с фобия от хлебарки. Втриса ме! Буквално. Sick Викаме веднъж годишно професионалисти. Напръскват, изкарваме деня навън за всеки случай, и после съм спокойна. От време на време намирам сутрин някой труп в коридора (може би се опитват да влизат от стълбището) и това е. Като зачестят труповете, звъним пак на фирмата.
Виж за комарите няма оправия. А уж сме с мрежи на всички прозорци. Tired

Люлка не мисля да взимам. Вече имаме една градинска! в апартамента. Каката много си я харесва и се люлее всеки ден. Бебка също, обиколена с възглавнички и с надзор от някой от нас.

Мария Тереза, да не би да плаче, защото иска близост? Наша бебка минава някакъв период (надявам се) и се стряска от всичко! Понякога се разплаква дори само като я погледна без да се усмихвам или говоря. От тракане на вилицата по чинията, от шума на смачкване на хартиен плик, от закачането от непознат човек, от изпускането на играчка, от звука "муууууу", когато й показвам как прави кравата, от влизането на някой (от нас, но с бърза крачка) в стаята и т.н. Даже и на сън се разплаква понякога, сигурно сънува нещо. newsm78 Успокоява се на ръце само, и то не веднага и не всеки път. Според мен порастват и е етап, който ще отмине.
А мляскането може и да е зъбки? Thinking Катето мляска, когато е гладна (май).

Утре мисля да предложа трети вид зеленчук след картофа и моркова. Може би пащърнак. Или пък ще починем един ден, за да елиминирам вероятността да плаче заради захранването. Памперсите вече не са с каша, а с кюфтета, ако ме извините за цветното описание. Laughing Embarassed

# 414
Да питам и аз за захранването, не че съм започнала де, но събирам информация. По колко пъти на ден се дават твърди храни?

# 415
Здравейте мамчета Hug

Ние вече десет дни сигурно шмъркаме с носа, инхалирахме се, капки, не и не....само дано не стигаме до антибиотик. Сега с някаква хомеопатия уж, дано Praynig

Люлка имаме от баткото и си го слагаме в нея, харесва му и играчки си има. Тя е май градинска, но сме махнали "покрива"- доволна съм.

Нлк, виж детска кухня Ян бибиян- аз им гледах менютата за идеи, иначе не съм ползвала, сама готвех. Но не мисля, че се носят бурканчета- храната е в нещо като кофички от КМ, но по-малки.

Хлебарки, само в Ст. град бях виждала и слава богу, че съм много гнуслива, а с бебе щях да откача Crazy
Захранването на 5м.като станем, дано да е здрав да напредваме Praynig

Хубав ден от мен момичета Hug

# 416

ето я нашата люлка. Взех я от продавалник именно защото не ми се даваха 220 лв за люлка в която няма да иска. Попаднах именно на такава която почти не е ползвана защото бебето не е искало да седи в нея. Дори беше още в гаранция когато я купих. Габи я харесва обаче и си седи в нея, понякога даже спи там.

Нашето Габи и то много се плаши от почти всичко. Дори докато спи ако я пипна подскача, но пък рядко се стряска толкова , че да се разреве.

# 417
stefyyyy Много е сладка Габи  Heart Eyes

Петя a.k.a. Jasmine_ от начало се почва по няколко лъжички пюре на обяд,като после си хапва и нормална доза мляко.Така постепенно се увеличава пюрето и накрая започва да хапва по 120гр. пюре на обяд и може допълнително 40-50мл. мляко.За кърмените бебчета те сами си намаляват сукането след пюрето според нуждите си.
След време,когато успешно е заместено храненето на обяд се вкарват и безглутенови кашички за слетобедна закуска.Към тях може да се добавя и плодово пюре.Това е за начало,по-натам се заместват и още хранения,ама още ни е рано и незнам какъв е редът Crazy

# 418
  • София
Да питам и аз за захранването, не че съм започнала де, но събирам информация. По колко пъти на ден се дават твърди храни?

За кърмените бебета знам, че СЗО препоръчва до 1 г. основната храна да е кърма (т.е. не по-малко от 50%). Иначе новата храна в началото се въвежда на първото или второто хранене като се предлага преди кърменето. Ако бебето е много гладно обаче първо малко цока и после другото. След около час пак кърмене.

Тук (https://missby.wordpress.com/bf/library/) има цял сектор посветен на Захранване и хранене на бебето, но и аз не съм имала време още да го разгледам по-обстойно.

# 419
  • срещу двата комина :)))
здравейте, ние днес бяхме на консултация - прасенцето е 7, 200 кг ( Shocked ) и 65 см. Почти сме преодолели рахита, но доктора каза да почваме да се захранваме ...аз си мислех, че ще чакаме 6 месеца, но каза, че най-новите изследвания показват, че след 4 месец е по-добре, а пък и заради този рахит е добре да почнем по-рано  newsm78

отново отлагаме ваксините, били са му само хепатит до сега, има ли и друг толкова изостанал  Blush

Общи условия

Активация на акаунт