Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 813
  • 662
  •   1
Отговори
# 510
Стефи, супер креативна си, колко заглавия си измислила - евала bouquet

Мария Тереса, честито зъбче! Това май е първото зъбче на бебчетата на групата!

Ni4onka, при вас какво представляваше този "запек"? Питам, защото София от известно време ака на 2-3 дни по веднъж, но много обилно. Обаче е спокойна, спи и сама пуска цицата. Дори да й предложа и другата ми се хили и не иска да захапе. Понякога и повръща, което ми говори, че се наяжда. Помня, че и при кака й имаше такъв период, даже до 5 дни стигна да не е акала, но после се регулира.

Почвам да мисля за коледните подаръци, че има месец, а трябва да измисля подаръци за доста хора... Rolling Eyes Вие идеи имате ли вече?

# 511
Дидиана, моето момченце от две, три акания на ден изведнъж спря. Заведохме го при педи и тя му изписа клизма. Не допусна, че е гладувал, защото беше наддал добре. Но след клизмата той продължи да не ака. Памперсите му иначе си бяха напишкани. Изписа му Линекс и нещата се нормализираха, но акото беше малко и странно и на цвят, и на мирис. До следващата консултация, за 18 дни, бебко беше качил само 200 гр, освен това аз си го усещах, че е гладен. То и доста нерви ми се събраха напоследък, може би оттам ми намаля кърмата  #Cussing out
Сега се дохранваме с Нан на трите след обедни хранения и памперсите са препълнени с обичайното си ако  Grinning
Аз започнах да захранвам с картофче. Знам, че е рано, но до новата година трябва да му заместя две хранения, за да мога да тръгна на работа  Cry

# 512
Ni4onka Не е толкова рано за захранване.Но до нова година можеби ще е трудно да заместите две хранения Rolling EyesЩом се налага да тръгваш на работа,едното хранене може и да е АМ,и без това сега дохранваш с него.Само предложение,вие си знаете кое е най-добре във вашият случай.Вики вече близо месец хапва пюре,за сега няма никакъв шанс за заместване на хранене,защото ако хапне повече и го боли коремчето.Давам му по 1/2 бурканче на обед и си пие после и млекце.

# 513
Ni4onka, благодаря ти за пояснението. Ще я наблюдавам да видя как наддава и ще имам едно наум. А наистина както е казала и Сибил ако се притесняваш, че е рано за захранване може тези две хранения вместо да ги заместваш с пюре да са ти изцяло на АМ и като дойде времето за захранване точно тях да заместиш. Така хем по-дълго ще приема кърма, хем ще го захраниш когато ти прецениш. Разбира се, ти си знаеш най-добре кое е удачно. Hug

София почна да се завърта на една страна и е въпрос на време да почне да се обръща. Не мога да я оставям вече в активната гимнастика на канапето и ще трябва да я местя на спалнята. И понеже и това явно ще е временно мисля да взема кошара и да я оставям там с играчките. То иначе човек до тоалетната не може да иде. Laughing

# 514
Да, и за този вариант мисля. Иначе картофчето ни се хареса. Сибил, а как разбираш, че го боли коремче  newsm78
Налегнала ме е мъка  Confused На милото ми момиче му избиват кътни зъби. От 2 дни е с висока темп. нищо не яде и колкото ми е слабичка съвсем ще отънее. Водихме я вчера на доктор, уж няма нищо притеснително. Утре сме на зъболекар, да видим как ще мине  Rolling Eyes
Дидиана, аз съм сложила активната гимнастика в креватчето на бебо и сега половината легло е детски кът, другата половина спалня  Flutter  но и това е временен вариант.

# 515
  • срещу двата комина :)))
Моя хубавец пък се спуква да се набира, даже днес легнал в количката започна Simple Smile иначе още го мързи да се обръща, максимум да се завърти на една страна, но все пак е на 4 месеца и една седмица Simple Smile
Момичета, дадоха ми тази количка и се мудя от кога мога да я ползвам, на сайта пише от раждане, на вас как еи се струва

# 516
Ами ортопеда при които ходихме каза, че можело от 4 ти месец да ги слагаме седнали, но да имали опора т.е. да има или възглавници или нещо друго, което да ги крепи. Предполагам идеята е наклона да се увеличава постепенно докато накрая седнат напълно /което е май около 6тия месец./ На тази снимка не се вижда колко позиции има за гръбчето и дали е мека подложката, но ако има вариант за малък наклон и е достатъчно мека вероятно може и сега да пробваш.
Само незнам зимата дали тези малки колела ще могат да минават през сняг. То не че ще ходим по преспите и коловозите де. Blush

# 517
Това е най- наклонения вариант, иам общо три до седнало ... Иначе а имам и друга, тази я взех заради килограмите Simple Smile наполовина по- лека е , а това си е екстра Simple Smile
Ще питам и нашия педиатър какво ще каже в понеделник Simple Smile

# 518
  • до едно тепе
Търнър нали ти обяснявах че баткото ни беше с омекнала глава както и бебка сега. Тогава педи каза на 6 навършени месеца най-рано да го слагам седнал и стабилно подпрян, защото костите му не са готови на по-ранен етап. Този тип колички ги дават за деца над 6 месеца. Даже на повечето така си пише. Моята е напълно легнала, само че комбинирана и на коша пише за деца над 6м.

# 519
Търнър нали ти обяснявах че баткото ни беше с омекнала глава както и бебка сега. Тогава педи каза на 6 навършени месеца най-рано да го слагам седнал и стабилно подпрян, защото костите му не са готови на по-ранен етап. Този тип колички ги дават за деца над 6 месеца. Даже на повечето така си пише. Моята е напълно легнала, само че комбинирана и на коша пише за деца над 6м.

значи със сигурност трябва да питам какво е положението, ние нашия хубостник го водихме на кръвни изследвания за рахит, които пък са си ок. Абе, направо не знам вече ... има ли , няма ли  Laughing

# 520
  • Варна, кв. Аспарухово
Сибилче, като по-опитна в захранването да си забелязала тиквичката как се отразява на дребосъка (мисля, че беше давала тиквичка). Моят беше 4 дни на картофче по 3-4 бебешки лъжички и всичко си беше ок. От вчера съм на тиквичка и не е акал, а на всичкото отгоре и следобеда рева неутешимо, но не се е присвивал. То и аз май днес повечко лъжички дадох, че си хапваше много вкусно  newsm78
Питам защото четох, че уж тиквичката разхлабва пък при нас  Rolling Eyes

А за сядането нашият ортопед каза на 4 месеца да подаваме ръчички да се набира ( ние се набираме от 3 м и половина), а на 5 да го подпираме с възглавки Simple Smile Но ние нямаме проблем с вит Дто.
Не знам за това, но три пъти ни натърти до 8 м да не го слагаме в никакви проходилки, защото ябълката на бедрената кост още е хрущял и стават изкривявания.

# 521
до 8 м да не го слагаме в никакви проходилки, защото ябълката на бедрената кост още е хрущял и стават изкривявания.

Не знам ма Ванеса ( каката) проходи на 8м на 9м вече тичаше по двора. И краката й не са криви 😉Проходилка почти не е ползвала. Всяко дете е индивидуално и не трябва да ги спираме ако сами започват да се опитват да правят неща.

# 522
  • Варна, кв. Аспарухово
А, да и аз съм на това мнение (никога не съм го бутала дребния да ляга) Simple Smile
Мисля, че док имаше предвид нещо за самите проходилки. Може би нещо като с носенето в кенгуру.
Иначе и моя брат проходи рано рано, защото тревата му боцкаше.
В тази връзка се чудя за един бънджи център за Коледен подарък на мъника  newsm78

# 523
  • София
Здравейте мами! smile3525

Ние бяхме днес на детска консултация, но не при нашата педиатърка, а при тази, която я замества. ... Отчет : бебка е висока 66 см. и тежи 5880 гр. Heart Eyes ... Би й втората пет валентна ваксина - към момента е кисела  Sad .... Дано да не вдигне температура. Praynig .... И да Ви се оплача тази госпожа няма да я има месеци наред, а може би няма и да се върне никога на сегашната си работа. ... Засега все още нищо не е ясно, но може би ще трябва да избираме отново педиатър. #Crazy ... Направо беснея . #Cussing out .... Ще повярвате ли ако Ви кажа , че си обърках дозата на едното от лекарствата ?  Crazy Tired ... Ничонка, как така тръгваш на работа ? Shocked ... При това положение договора ти няма ли да бъде подновен автоматично ? Thinking ... И на нас ортопеда ни каза да сядаме вече - нали бебчетата командват парада. Hug

Лека вечер момичета и спокойни бебочета! newsm51

# 524
Малко е сложно моето положение с работата, пък и аз свикнах с мисълта  Rolling Eyes
За сядане назнам ама моят пухчо най се кефи да е на крачета. Кляка, става, голяма радост. А легне ли в количката се съдира от рев. Хич не му се лежи там  #Crazy и затова не излизаме много. Добре, че сме в къща.
Колко много от мамите липсват. Хоуп, Слънчогледчето не е писала изобщо и много други  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт