Португалия - тема 2

• 102 478
  • 772
  •   1
Отговори
# 240
Предстои ми пътуване през месец октомври до Лисабон и Порто.
Няма да наемаме рента кар.
Въпросът ми е какъв транспорт да ползваме от Лисабон до Порто - влак или автобус, откъде тръгват /знам, че има и самолет, но няма да се възползваме от него/
От къде се купуват билетите, по- добре ли е ако се купят on-line и от кои сайтове?
Благодаря за отговорите!

Вече са писали за полет на Раян, аз даже за 8 евро успях да купя и то няколко седмици преди полета
Иначе има и автобуси из страната на добри цени имат и обслужване с храна и напитки дори, цената на кафето беше около 70 цента http://eva-bus.com/

# 241
darin4eto
Взимайте самолет не се колебайте! И аз исках зор с влак за да не чакаме на летището по - ранно, но гледката от самолета с нищо не може да се замести заслужава си на 200 % !

# 242
Лятната ни почивка предстои - 7 нощувки в Албуфейра. Не намирам много информация във форума за конкретното мястно. Ще споделя впечатления след началото на септември.

# 243
Здравейте, моля споделете мнение кога е по-добър вариант за пътуване до Лисабон - октомври или април? Доколкото разбрах октомври е все още приятно времето, но пък пролетта вероятно ще е по-красиво.

# 244
  • Козлодуй
През пролетта цъфти жакарандата (дърво с лилави цветове) и е много красиво Simple Smile

# 245
Здравейте, моля споделете мнение кога е по-добър вариант за пътуване до Лисабон - октомври или април? Доколкото разбрах октомври е все още приятно времето, но пък пролетта вероятно ще е по-красиво.

Пролетта както навсякъде е по-приятно,дните са по-дълги и слънчеви,макар че и през февруари е хубаво там,градът е много модерен в последните години особено за ученици и студенти от цяла европа(бг училищни групи само не съм срещала и от околните ни съседи)понякога ако не си на 15-18 години можеш да се почивстваш "не на място " в Лисабон   Sunglasses -град за младежта определено

# 246
Пролетта няма ли да духа много там?
Миналата година в края на октомври времето беше прекрасно с Т над 25-26 градуса.

# 247
Тази година ние бяхме периода 08.04.-15.04. и беше 25-30 градуса /в Коимбра над 30гр./ и само на Кабо да |Рока сложихме връхни дрехи, защото много духаше. Времето обаче е божа работа.
Виж историята на прогнозите за минали години и се надявай да се повтори в твоя период.

# 248
Благодаря! Обмисляме още, но вероятно ще е напролет. Simple Smile

# 249
Времето не се знае какво ще е, аз май месец като бях беше много хладно, но пък не валя ... Според мен няма значение кое от двете ще избереш.

# 250
  • София
Здравейте! Бяхме в Лисабон в периода 16.08-20.08. Летяхме през Виена от там с португалские авиолиинии-брилянтни)). Времето беше топло, но тъй като постоянно духа аз въобще не усетих голяма жега-дори вечер ми ставаше хладно))). Бяхме наели апартамент през airbnb и както винаги останах много доволна. В Лисабон  за три дни успяхме да видим всичко, което бяхме набелязали а именно:  квартал Белем-кулата, паметника и манастира/само от вън/ /+музей на каляските и музей на мореплавателите/, Парк на нациите / +океанариум, музей на науката и возене с телекабина/, средновековния квартал Алфама със замъка Св.Георги, разбира се площадът на търговията и триумфалната арка, желязната кула-асансьор. Остана дори половин ден за свободна разходка из централните улички+ много исках да видя Църквата музей Св. Рок-наистина си заслужава. При добра организация времето от 3-4 дни е достатъчно за Лисабон. Използвахме hop on на yellow bus-напълно излишно и въобще не го препоръчвам! /Изгубеното време в чакане можеше да го използваме напр. до Кашкаиш и/или Ещорил/. Нередовни и неефективни линии!! С метрото се придвижването е доста по-бързо и евтино. Лисабон е вече доста желана дестинация и е пълно с туристи, като цените естествено вървят нагоре. В ресторантите морските специалитети / риби, миди, скариди и т.н./ са наистина фантастични. Порциите са около 10-15EUR. В супермаркетите цените са като в БГ и по-евтини. За обслужването мога дакажа само едно:брилянтно)))Хората са много любезни, усмихнати и отзивчиви. Един ден отделихме за Синтра, като там избрахме дворецът "Пена" и Кинта де Регалейра. Като цяло билетите за забележителностите им не са евтини, но винаги има опция за семейни пакети. Следващите пет дни изкарахме в Албуфейра и околните места. Забележителни гледки. Албуфейра е голям жив курорт-има много красива стара част-със заведения, магазинчета и артисти. Препоръчвам екскурзия с кораб-за среща на живо с делфини и обиколка на красивите им скали и плажове. Океана не беше студен и ставаше идеално за плуване. Надявам се да съм била полезна)) Ако някой има конкретен въпрос с удоволствие ще отговоря))

# 251
bebeiti, би ли споделила повече подробности за музея на каляските: пише,че са две отделни сгради,които могат да се посетят отделно. Коя част на вас ви хареса повече? За лифта някакви подробности: откъде се взема,колко струва, има ли хубави гледки към моста Васко да Гама? Църквата Сан Роко също бих искала да коментираш. И ако споделиш за билетите,които сте ползвали за дворците Пеня и Кинта да Регалейра...много ще съм ти задължена Simple Smile

# 252
  • София
Относно музея на каретите мен ми хареса тази със самите карети)))Билета беше 6EUR, но ние ползвахме семеен и ни излезе наполовина. За лифта:Взема се отстрани на океанариума, няма желаещи и опашка, двупосочен билет е 5,90EUR-има хубава гледка-не е нещо без което не може да минете задължително...просто е приятно. Ние слязохме, разходихме се, пихме по кафе и се върнахме обратно. За църквата не мога да разкажа, трябва да се усети)))). В музея към църквата не сме влизали иначе там е 2Е в църквата е безплатно. Двореза Пеня билета е 14Е, а в Кинта 6Е, но и на двете места отново се възползвахме от семейните билети/ напр в Пеня 2възрасти с 3 деца-50ЕUR/)))

# 253
 bebeiti, Благодаря за разясненията bouquet

1. А коя от сградите е с каретите? Simple Smile По какво да се ориентираме?
2. Колко време се движи лифта в една посока, приблизително, де? Или какво разстояние се минава с него?
3. Билетите за Пеня и Регалейра на място ли взехте или от Инфо-центъра на ж.п.гарата? За Регалейра това цената за двореца и градините ли е или само за едното(струва ми се малко)?

Еее, стана малко нахално от моя страна с толкова подробности Wink
 ooooh!

# 254
Пак съм аз Simple Smile
Някой ходил ли е до паметника на Христос? Моля да споделите подробности по транспорта до там.

bowuu

Общи условия

Активация на акаунт