По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 2

• 34 217
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Мери, стискам палци утре за добри новини, че са се оплодили яйчицата  Praynig
Пънче дано всяка една от нас скоро Знае
Лайт дано излезнат човечни шефовете. Извинявай, че питам при вас какъв беше проблемът?Днес докато четях за пореден път за SDI теста, пишеше че се назначава когато ембриони забавят развитие след 2-3 ден или в последствие на добри ембриони няма имплантация. Знам, че сега има 100 неща, които може да изследвате, просто още една идея. Желая ти от все сърце следващият опит да е успешен.
Смайл дано калцият подейства и ти преминат болките и подуването!
Шоши  Joy Joy Joy
Франго поне след седмица, днес ми е едва четвърти ден.
Герда честит рожден ден, желая ти здраве и да си сбъднеш най-съкровената мечта  bouquet nbirthday

# 616
Герда, честит празник! Пожелавам ти много сбъднати мечти!
Мери, а сега нека всички се оплодят и станат хубави ембриончета! Кога ще получиш инфо за оплождането.
Лайт, много кофти ситуация. Дано да те разберат след като им обясниш как стоят нещата! Аз също още не съм казала, но като наближи опита ще кажа на шефката.
Статията на Пънчето не съм я чела, че съм на работа, довечера евентуално мога да се престраша!
Шошиии, радвам се, че не си загубила това страхотно чувство за хумор!

# 617
Здравейте, момичета Hug Последните дни само ви чета и попивам важна информация, тъй като се обсъждаха по-важни въпроси, аз аз съм в застой и не считам за нужно да разводнявам темата. Мислено съм с всички вас и стискам палци Hug
Мерита, момичетата са ти обяснили за фраксито. Аз имам едномесечен стаж с него само. Биех си го вечер, тъй като беше най-удобно понеже през остатъка от деня имах други лекарства, които да поемам. Не е сложно, сама с времето ще усетиш къде и как най-лесно да го поставяш. Ако пък намериш някой доброволец, който да ти го бие още по-добре. Хубавото е, че е готова инжекция направена да се слага от сам човек. С времето се научих да си бия сама и Б12, което е мускулко и е доста неприятно като усещане, отделно, че там има чупене на ампули, аспириране, изкарване на въздух и огромна и дълга игла Mr. Green, но поне е веднъж месечно. Момичетата в процедури преминавате през толкова много, че изобщо не го мисля и се оплаквам.
Lightworker в много лоша ситуация си  Confused Това, което мога да те посъветвам е да постъпиш така, както би се чувствала на чисто със себе си. Ако трябва директно си кажи или се крий.
Скрит текст:
Аз имам лош опит и спомени с последната си работа преди няколко години. Малко след първия ми спонтанен, великият ми шеф, на който някой беше изпял какво ми се е случило, ме привика да си говори с мен и чак да ми съчувства и предлага помощ, че видете ли познавал не знам си какви лекари. Опитваше се да ми пробута допълнително работа, при което директно си го поставих на място и обясних, че от тук нататък ще си гледам здравето. Достатъчно години бях стискала заради великото майчинство, съсипаха ми психиката и здравето. Няколко дни по-късно ме изгониха като мръсно куче и дори нямаше доблестта да ми го каже лично в очите и ме избягваше по коридорите. И до ден днешеш отвръщам глава, когато се засечем. Да не говорим как се беше държал малко по-късно с една бременна колежка. Махането ми от там беше едно от най-хубавите неща, което ми се беше случвало. От тогава се опитвам да съм си сама шеф и от тук нататък здравето и семейството ще са ми приоритет.

# 618
После ще се включа по-подробно, сега само да попитам: ако ще пускаме кариотип и при двамата, то тогава има ли смисъл от SDI?

# 619
Лайт, ние ги пуснахме и двете едновременно по заръка на доки Peace
Герда, да си жива и здрава, догодина с бебче в ръце bouquet
Пчеличке, МеритаFlowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Смайлче, дано не се стигне до болница и бързо да се оправиш, ще чакам да се похвалиш Hug
Начита, добре дошла и скорошен успех Hug
Магнетична, благодаря Hug
Пънче, ще започна да свиквам с тия кафенца Mr. Green Как са танците Whistling
Моме, кога си на преглед?

# 620
  • В сърцето на любимия човек
Само да вметна, че дори и SDI да покаже лоша оплодителна способност, решението е МАКС. Та при наличие на по-сериозен мъжки фактор, аз не виждам смисъл да се дават излишни пари за един тест, по-добре да се дадат за селекция и да е сигурно, че ще оплождат с читав сперматозоид  Rolling Eyes

Буги - биват, забавляваме се newsm19

Герда - честит рожден ден! Да си жива и здрава и скоро мама  Hug

# 621
Пънче ,извиням се за невежеството ,но какво е МАКС ? При нас след остановяването на астенотератозооспермия доктор Кацаров ни каза да пуснем SDI . Нищо не разбирам ,само чета разни работи ама нищо не ми влиза в главата .   ooooh!

# 622
Само да вметна, че дори и SDI да покаже лоша оплодителна способност, решението е МАКС. Та при наличие на по-сериозен мъжки фактор, аз не виждам смисъл да се дават излишни пари за един тест, по-добре да се дадат за селекция и да е сигурно, че ще оплождат с читав сперматозоид

Да, да, точно това ми беше следващия въпрос. И аз гледам някои да ги пропусна. Благодаря ти, Пънчита  Hug

# 623
  • В сърцето на любимия човек
MACS е метод за селекция на сперматозоиди, при който се отстраняват тези с ДНК фрагментации. Ето повече информация:
Скрит текст:
MACS или Magnetic-activated cell sorting е лабораторна техника за изолиране на сперматозоиди с ниска оплодителна способност (сперматозоиди с увредена/фрагментирана ДНК) и подбор на такива с високи шансове за оплождане. Важна особеност в приложението на този метод е, че сперматозоидите с фрагментирана ДНК обичайно имат нормална морфология и подвижност и не подлежат на идентифициране и отстраняване с класическите техники за предварителна обработка на спермалната течност. Именно това провокира търсенето на възможности за отстраняването им от еякулата, като крайната цел е подобряване качеството на сперматозоидите, използвани при АРТ. Методът MACS преодолява именно това затруднение, като позволява подбор на сперматозоидите с най-добри характеристики и най-високи шансове за оплождане на яйцеклетката.

Методът MACS се прилага в Медицински комплекс “Д-р Щерев” от 2010 година. Според резултатите, методът е успешно приложен при 30% от двойките със стерилитет, т.е. налице е постигната бременност. Касае се за двойки, с една или повече неуспешни АРТ процедури.

При кои групи пациенти може да се приложи метода MACS?

Методът MACS се прилага по преценка на екип от лекуващия лекар и ембриолог. Най-често метода се прилага при двойки с:

влошени показатели на спермограмата;
понижени показатели за качество на ембрионите (от предишна/и процедура/и);
повтарящи се имплантационни неуспехи.

На нас при същата диагноза (астенотератозооспермия) ни казаха директно - ИКСИ + МАКС (+ ИМСИ, ако се налага). ИМСИ-то е метод при който оплождането се извършва с по-голямо увеличение.

# 624
Много благодаря за информацията пънче ,а има ли някакавко значение ,че съм забременявала два пъти нормално и именно заради това да не са ни препоръчали директно тези методи ?

# 625
Герда, newsm59 , да си много здрава и да сбъднеш с лекота мечтите си!

Пчеличке, Мерита,   fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Смайл, дано не се стига до болница и се разминат нещата!

# 626
Моят мъж е с олигоастенотератозооспермия (последният да затвори вратата), директно ни казаха ИМСИ + МАКС. Успешно решение се оказа, СДИ не сме правили изобщо, само обикновена спермограма.
Буги, чак в понеделник съм
Скрит текст:
Подхвана ме гадене, хем ми е зле, хем ми е кеф  Flutter

# 627
  • Пловдив
Новините утре. Малко ми тъжно. На ММ му правиха тефна но нямаше читави сперматозоиди. Използваха от свежия еякулат. Ембриологс каза че е подбрал най читавите но и те не били кой знае какви. В последствие откриха 2 мн добри. От тук нататък сме в божиите ръце. Поплаках си но...

# 628
Моми, преживях именния ден. Пълна програма, освен естественно любовта. Тя беше платонична. Сега стискам палци, зъби, сфинктер и цервикален канал, утре като пусна хормони да са ОК и да почнем подготовка за ЗЕТ. Нещо гърлото ме наболява, но не ми пука-ампутирам го и продължавам! Искам да се облепя с лепенки Климара и да гриза авокадо и да направя лигавица  20!!! Ох, дано се задвижат нещата, че бездействието ми прецаква хумористичната страна!
Та стискайте палци/пилци/очи да ми провърви. И аз ще стисна дупе за всички. С всички сили.
П. С. Радвам се, че ви забавлявам и разсмивам, и ви съветвам, да постъпите по същия начин, защото иначе суровата действителност ще ни разболее!
Прегръдки и целувки от мен и ми завиждайтееее: ще интимнича с док и накрайника му утре!

# 629
Mometo много се радвам че при теб се е получило  Hug
Шоши стискам ти палци (4броя)  Hug

Общи условия

Активация на акаунт