Нормално ли е...

• 15 975
  • 166
  •   1
Отговори
С БНД от няколко години сме разделени като двойка, а от съвсем скоро вече и разведени, макар все още да съжителстваме. Дъщеричката ни е на 8 и половина и е доста привързана и към двама ни. Проблемът е, че редовно вечер ляга при баща си да се погушкат или пък през нощта се премества да си доспи там. Той никак не я спира, даже я насърчава сякаш е много забавно заговорнически да прекрачват правилата. Отделно, докато тя се къпе, баща ѝ влиза да проверява до къде е стигнала. Гледам да се мотая в коридора, да му намеквам да я остави и че аз ще я проверя. Много пъти съм коментирала - и с него, и с нея, че не е ок, че е голяма, че момичетата и момчетата спят в отделни легла, освен ако не са двойка и то възрастни, както и на него - че тя е голямо дете вече и е редно да уважава личното ѝ пространство, че не е приемливо да влиза в банята/тоалетната "за проверка". Не ми е приятно да го коментирам, но и не мисля, че е ок да си мълча.
На него никога не му е чаткало кое е ок за възпитанието и кое се отразява зле. Разправяли сме се доста с него да спре с някои гадни "родителски" навици като това да я храни с лъжичката в устата и да ѝ мие зъбките, когато тя беше вече на 5-6 г., да я облича за по-бързо, да я тъпче и зарива с боклуци...
След раздялата ни той още повече се вкопчи в нея и отделно няма никакво желание да обсъждаме и да се съобразява с някаква линия на възпитание.
Почнах да се чудя - аз ли съм си го пренавила това на пръста или имам основание да се дразня и притеснявам?! Имате ли идея как се справя с тая глупост?... :/

# 1
  • София
Първа стъпка- живейте отделно. Какво е това- разведени, ама съжителстваме.
Иначе аз не го намирам за нормално, да храни дете в първи клас с лъжичка... WTF? Shocked

# 2
Да, съвсем скоро ще живеем отделно. Просто докато разводът не стана факт постоянно изригваше с  "ти се изнасяй (от общото ни жилище), ама забрави за детето!". И нямаше как да се изнесем двете без цирковете му. Предполагам, че до 2-3 седмици ще се изнесем, но ме притеснява, че тогава такива глупости, ще са си съвсем необезпокоявани, защото той ги намира за съвсем нормални и единствената му грижа е да не разбера, за да не му "пиля".

# 3
  • Плевен
За мен е напълно нормално бащата да влезе да провери детето си в банята. Моята дъщеря е почти на 9 г.  , но вече започна да се срамува и крие. Ако детето не се притеснява, какъв е приблемът?  Според мен се дразниш, че прави каквото си иска и не се съобразява с теб.

# 4
За мен е напълно нормално бащата да влезе да провери детето си в банята. Моята дъщеря е почти на 9 г.  , но вече започна да се срамува и крие. Ако детето не се притеснява, какъв е приблемът?  Според мен се дразниш, че прави каквото си иска и не се съобразява с теб.

Peace Да, нормално е. Нормално е бащата да влезе да провери детето си в банята докъде е стигнала. Нормално е вечер да ляга при баща си да се погушкат.

Само храненето с лъжичка на 6 години не е нормално. Това предполагам го е правил, защото не е имал нерви да я чака да се нахрани сама.

# 5
Не, не е норmално!

# 6
За гушкането, ОК. Но какво толкова има да проверява докъде е стигнало къпането на почти 9 годишно дете? На тази възраст се къпят сами. Не са бебета. Явно бащата прекалява- било от несъзнателно вкопчване в детето, било за да дразни майката. За тази цел съжителството трябва да се прекрати колкото е възможно по-бързо.

# 7
Само аз ли усещам притеснение и съмнения за педофилия?

# 8
Не само ти, но аз не мисля, че за това става въпрос.
Бащата си е бил свръх-обгрижващ през цялото време. За детето е нормално и естествено да се гушка с него, както и досега, а не да престане, защото е станала на 8.

Моите щерки още не изпитват срам от баща си и след банята се обличат в хола. Те са на почти същата възраст. Гушкането с тати или с мама е взаимно удоволствие. Ако имах момче, дали щях да престана да го гушкам, защото е на 8 вече?...

Да не говорим колко майки на момчета съм виждала - водят на плуването синовете си в съблекалнята на момичетата, за да им помогнат с къпането и обличането. Става въпрост за 7-8-9 годишни момчета, някои от които се срамуват вече, но майките упорито си ги водят там - в женскатат съблекалня, за да им обуят гащите и подсушат главата... Crazy Момичета с бащите си в мъжката съблекалня не съм забелязала. Дали да ги обвиним в нещо тези майки, освен в свръх-загриженост?

Та...малко се отплеснах, но смятам, че авторката излишно се тревожи.

# 9
моето е момче, на същата възраст и също е много близък с баща си. Вече се къпе сам, но баща му проверява дали хубаво си е забелил пениса. Не съм се замисляла за педофилия. Също искат да се гушкат и да спят заедно. Дори от една година спят заедно в детската стая, на две отделни легла, защото имаме и бебе, за да се наспи мъжа ми. Детето не иска да се разделят сега когато бебето попорасна и вече не се буди толкова често.
Теб това, че полът им е различен ли те притеснява?

# 10
Много пъти съм се учудвала докъде може да стигне една озлобена от развода жена ooooh!
Това, което виждам в писанията на авторката, е чиста проба ревност и завист, че детето продължава да е близко, да търси и да обича "БНД", че не споделя огорченията и отчужденията на майка си.
Е, лошата за нея новина е, че трябва да свиква - ако не приеме и не се радва за детето си, че има пълноценен контакт с баща си, другият вариант е да започне да манипулира детето до пълно отчуждение с бащата. Похват толкова обичан и често прилаган от средностатистическата българска разведена жена  Tired

Апропо, познавам една патка, която прибягна до този метод - обвини бившият си мъж в нездрав интерес и близост с детето, намеси социални, адвокати, съд... Стана голям цирк. И накрая поради егоистичните ѝ желания, познайте какъв беше резултата: един почтен и свестен човек беше омаскарен (защото, нали, въпреки недоказаните твърдения, неприятните въпросителни остават...), едно дете беше разделено от любящ родител и в главата му бяха вкарани мисли и въпроси, които то иначе никога не би си задало... Момичето е на 22, и вече 10 години се бори с призраци, от които едва ли ще се освободи до края на живота си...

# 11
Теб това, че полът им е различен ли те притеснява?
Да, точно. Може и да е малко дискриминиращо, ама тя е момиче и ако се налага проверка по време на къпане, то следва да я правя аз. Гушкането - ок, но не в леглото по потник и гащи, и спане двамата на спалнята...  Не мога да кажа, че той клони към педофилия. Знам ли - уж не, но все пак... предпочитам по-предпазливо. Като се сетя колко пъти ме е изненадвал с тотално необмислени простотии, не мога да се доверя на усета му.
От една страна си е негов проблем, че е сам и не търси/намира партньорка, от друга страна не искам да компенсира самотата си задушавайки и вкопчвайки се в детето.

П.п. Майки къпещи 8-9 годишни момчета в женската съблекалня, също не ми звучи приемливо. Simple Smile

BirdsFlu, благодаря за коментара, но категоризациите ти са малко (доста) крайни и неуместни. Озлобена от развода - абсурд! Толкова съм щастлива, че след толкова години простотии, разводът е факт. За протокола - раздялата ни е по моя инициатива. Ясно ми е, че колкото хора - толкова и мнения. За това пуснах темата - за да видя "колко е часът според други хора" Simple Smile

# 12
ами имаше един баща дето изнасилваше сина си, май в Сандански беше, така че това че полът е еднакъв май не винаги е повод за спокойствие.
Сина ми на осем години, никога не би влязъл в женската съблекалня или тоалетна, от жените го е срам. И от мен май се срамува, но виж баща му е инстанция неоспорима във всички сфери от живота.
Щом нещо те притеснява наблюдавай ги по изкъсо и сподели страховете с бащата.

# 13
Апропо, познавам една патка...

Малко встрани от темата, но разказваш тази история сякаш всяка нощ си била в леглото на този човек и ежедневно си била на стража, та знаеш точно как са се случили нещата преди 10 години...

Като жена отглеждаща прекрасно момиченце,  най-важното ми нещо в тоя живот е тя да е здрава и в безопасност.

# 14
Не знам с какво постът ми заслужи цели два персонални коментара, че и квалификации дали е уместен или не  Confused Изказвам си мнението по тема, поставена в публичен форум, от личната ми гледна точка и за неща, които съм наблюдавала и съм видяла в развитие през годините.

Казвам ти директно - това с педофилията е губеща карта, с която само ще разбъркаш и провалиш един куп животи. Избери друг начин да мъстиш на бившия.
Ако беше толкова щастлива от развода, нямаше да ревнуваш така силно и да търсиш под вола теле.

На себе си задавай въпроси, не на мен.
Аз каквото имам да казвам по темата, съм го казала.

Общи условия

Активация на акаунт