Нормално ли е...

• 15 975
  • 166
  •   1
Отговори
# 45
  • Плевен
9-годишно дете е проверявано как се къпе?! Защо за Бога?!?!

Наистина Защо за Бога?!?!

Ако детето на 9 е толкова несаmостоятелно ...това е проблеm ....ГОЛЯM

За теб ли е проблем ?  Колко да е самостоятелно едно дете на 9? Трябва ли да готви, пере, чисти?  И не се проверява как се къпе, а какво прави. Ако стои  30 мин в банята няма ли да го погледнеш?

# 46
Забавно как темата се превърна в отчетна кой как се къпе, колко различни са децата и колко вариации на "приемливо" се срещат  Mr. Green Ок съм за проверяване на несамостоятелни деца с почукване или подпитване през вратата, ако трябва да влезе някой струва ми се редно да е родителят от същия пол. Последния път се прибирам съобразявайки да съм на линия за къпането и гледам тя сръчкана по-рано да се къпе, той стои на отворена врата и си приказват и от време на време дава инструкции. Ми смути ме доста... Confused
Донякъде ме успокоява мнението на голяма част, че цялата тая близост и липса на свян (и поставяне на граница от страна на възрастния) не са толкова необичайни колкото ми се струва. А мненията в подкрепа на притесненията ми ще поддържат да си имам едно на ум за всеки случай.
Благодаря на всички за коментарите! Peace
П.п. И аз не съм си представяла, че цели 3 години ще се изнижат докато дългоочакваният развод стане факт. В началото имаше половин година, в която живеехме разделени, но така и не се споразумяхме какво правим нататък, та дозатънахме в блатото на гадните отношения. Но това е друга тема и вярвам, че скоро всичко ще си дойде на мястото Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 23:41 от jas.min

# 47
9-годишно дете е проверявано как се къпе?! Защо за Бога?!?!

Наистина Защо за Бога?!?!

Защото човека може да има и друг проблем. Аз например като дете намерих майка си мъртва във ваната. До ден днешен ми е запечатано това и имам страх, когато някой е в банята и изобщо във вода. Не само че ги проверявам, ами проверявам и мъжа си.
Иначе и двете ми деца са големи жабоци. Няма излизане от банята, като влязат. Ами проверяваме ги, ту аз, ту мъжа ми. Каката е коса до дупето. Понякога като ме домързи да и я измия, го моля него. Не виждам никакъв проблем. Също често се гушкат и тя иска да спи при него. Малкият пък е момче и е обратното, той търси мен. Момичето не е на 12-15 години. За сега според мен е в реда на нещата. А що се отнася до това, че мъжа ти я глези и ти прави напук. Не вярвам. Даже ми стана жал за него. Замислих се глобално. Как се решава при кого да остане детето, когато и двамата родители го искат и имат право да живеят с него. И ако се мести 3 дни при единия, три при другия, как би се отразило на детето? Реално сякаш ми се струва, че мъжа почти няма шанс детето да остане при него. Паникьосан е, че иска да е част от живота и постоянно всеки ден, не просто да я вижда два пъти в седмицата и затова се радва на всяка секунда с нея. Така ми се струва на мен

# 48
На мен също ми изглежда нормално, не намирам повод за притеснение. Може би това, че сте разведени поставя нещата на друга плоскост за теб, но дъщеря ви не би трябвало да бъде намесвана.

Но аз съм от морски град, цял живот по плажовете, включително нудистки е дало отражение. Аз по принцип не намирам нищо срамно в голотата, не подскачам и не хуквам да се крия, ако се преобличам и сина ми влезе. Той пък въобще не се впечатлява, свикнал е.

Ако ми се наложи да вляза в банята да взема нещо докато той се къпе си влизам и си го взимам както и обратното. Ако се забави повече от нормалното, влизаме и проверяваме, или аз или баща му. Често си взима вана и се къпе със супер гореща вода, страх ме е да не му е прилошало.

# 49
Паникьосан е, че иска да е част от живота и постоянно всеки ден, не просто да я вижда два пъти в седмицата и затова се радва на всяка секунда с нея. Така ми се струва на мен
И на мен това ми се струва най-вероятната причина за поведението му, плюс и желанието да дразни майката. Но в така описаната история виждам друг проблем- дългото съжителство след раздялата и развода. Не е ли твърде "отровна" атмосферата в този дом? И добре ли е детето да живее в нея?

# 50
Абсурдно ми се струва бащата да се нарочва за педофил само заради изброените две неща (той може и да е, но трябва да има и друго). Не, не ми се струва ненормално баща да се грижи за 9-годишното си дете. И при положение, че се развеждате и ще се изнасяте, това дете може би ще прекарва някакво време и с него и той ще трябва да я гледа сам. Така че е доста наложително да може да се оправя сам.

# 51
Ако бащата попипваше момичето, то момичето е достатъчно голямо, че да намекне на майка си, но е и достатъчно малко, за да осъзнае съвсем последствията и именно затова не би си замълчало. Ако беше на 15 щеше да мълчи. И щом детето само отива да се гушка при него, то тогава не виждам причина за безпокойство. В противен случай, детето щеше да дава знаци то сорта: Не искам да оставам с тати сама, не искам да спя при тати. Или какво мислиш, че мъжа ти си играе с нея в леглото, а на нея и харесва и затова отива да се гушка при него. Егати му и подсъзнанието.  ooooh! И как така в началото е бил мил, грижовен и всичко останало изведнъж се развеждате и той става педофил. #Crazy

# 52
Смятам, че причината е в майката. Тя има проблеми със себе си, които се отразяват на отношенията с бащата.

# 53
Авторката обяснява разни неща, но аз лично не виждам повод за притеснение сред тях.
Проблемите съществуват единствено в главата й, защото ревнува детето и вероятно усеща, че в случая връзката баща-дете е по-силна от майка-дете.
Освен това е нормално малката да отделя повече време за баща си ако знае, че скоро ще се изнесете от общия ви дом и няма да се вижда всеки ден с него.

Между другото до ден днешен ми се случва да се застоявам в банята по повече от 30-40мин. Не е като да си играя, но понякога просто ми е хубаво да съм под душа или в пълната вана и не ми се излиза. Така, че не виждам нищо лошо в това едно ДЕТЕ да се разсее и да се забави.
Относно спането до бащата, който видиш ли бил по бельо - предлагам да забраните на всеки родител да играе с децата си на плажа (в смисъл да ги вдига, да ги гушка и т.н.), защото видиш ли е почти гол и не е нормално да се доближава до него ooooh!

# 54
  • Варна
     За къпането не виждам проблем - да влиза да я проверява или там, каквото прави. Щом имат силна връзка бащата и дъщерята, а малката все още не изпитва неудобство, лошо няма.
    Но си и личи, че бащата някои неща ги прави напук. Тъпо е чрез детето възрастни хора да си погаждат номерца.
   Авторката сама си е виновна (а сега се втелясва за глупости), че искайки развод, не е направила всичко възможно да го доведе до логичната развръзка. Не знам, какво може да налага тази агония - да продължават толкова години да живуркат заедно. Точно заради детето е трябвало да се разделят окончателно още преди три години. Колкото са по-малки децата, толкова по-лесно го превъзмогват (развода). А с тези глупости, със спането тримцата и въртележката по леглата, само са си играли с психиката на дъщеря си.

Авторке, съжалявам за резките думи, няма как да знам подробности, но мисля, че е можело повече да се постараете. А оправданията с цирковете, които щял да прави бащата ми звучат несериозно.

(И, моля ви, стига вече наистина с този отчет - кой, колко и как се къпел! Досадно става.)

# 55
    Не знам, какво може да налага тази агония - да продължават толкова години да живуркат заедно. Точно заради детето е трябвало да се разделят окончателно още преди три години. Колкото са по-малки децата, толкова по-лесно го превъзмогват (развода). А с тези глупости, със спането тримцата и въртележката по леглата, само са си играли с психиката на дъщеря си.
Ето тук е ключът от палатката. Това е ненормална атмосфера за едно дете. Двама възрастни около него се чудят как да се дразнят и надцакват един друг. ooooh!

# 56
За мен също това е проблема. Аз имах дългогодишен брак и се разделих с бившия си съпруг 6 месеца, след като се появи нерешим проблем. Да живееш с някого, с когото ще се развеждаш, е една агония, не знам защо децата трябва да са свидетели? Разделени, родителите се държат доста по-нормално и не се цупят пред децата. То аз дори нямам въображение да си представя досега да живеехме с бившия, хем пък и разведени вече  Crazy

Относно къпането - бащата на дъщеря ми още около 3 годишната й възраст каза, че не му е удобно да се занимава с къпането на момиченце и аз това го намирам за ОК. Аз съм си я наглеждала в банята или да й помогна за косата, а не баща й, дори докато живеехме заедно. Сега е на 10 и няма какво да я надзирава който и да е. Така че въпроса баща да наглежда момиче в банята реално не е седял никога пред мен...

# 57
    По темата - мнението на BirdsFlu съм.
    След развода таткото не е длъжен да се съобрази с детайлните изисквания на майката по всеки въпрос за детето, напълно в правото си е да си изгради свой начин на общуване с него и да съхрани връзката родител-дете. Всъщност и преди развода не е. Важно е основните им разбирания да съвпадат, а дребните неща всеки ги прави според уменията си и ситуацията. Дори да има елемент на демонстрация, той е заслужен, защото такива забележки тровят.     

# 58
Все ми се струва, че в женски форум не би трябвало толкова да се набива канчето на жената. Развода е стрес. По-добре е да я успокоим, иначе защо пишем - да, бащата бил прав. Ами и тя е права да се притеснява и да иска да бъде успокоена. Тук бащата ли иска подкрепа или майката  Crazy

Аз винаги бих подкрепила жената в такава ситуация, все пак тя пита и има проблем.

Иначе - лично познавам съвсем нормална жена, която миеше дупето на сина си до 15 годишен  Crazy Ами не ми е нормално, ама жената не го е мислила за проблем, та не сме го и коментирали  ooooh! Обяснението беше, че сам не се измивал добре. Ами аз в момента вече имам 15 годишен син и идея си нямам колко добре се измива, ама няма и да проверя  Naughty

# 59
Все ми се струва, че в женски форум не би трябвало толкова да се набива канчето на жената. Развода е стрес. По-добре е да я успокоим, иначе защо пишем - да, бащата бил прав. Ами и тя е права да се притеснява и да иска да бъде успокоена. Тук бащата ли иска подкрепа или майката  Crazy
      Не мога да се съглася. Подкрепата на който и да е родител в сходна ситуация само подклажда ползването на детето като разменна монета след развод/раздяла. Тук пишем шепа хора и се сблъскваме с изолирани ситуации, но навън все по-често се срещат деца с PAS, заради родителски реваншизъм и смесването отношенията между партньорите и отношенията между родител и дете. И колкото и жалко да звучи, майките са по-често онези, които  заради наранено самолюбие, наказват децата си, ползвайки ги за наказание на бившия.
     Има твърде много развели се с децата си бащи. Не е нужно да обвиняваме останалите в педофилия или други подобни грехове, само защото се държат като бащи с децата си, дори когато са престанали да бъдат партньори на майките им.

Общи условия

Активация на акаунт