Избор на комбинирана пералня със сушилня

• 274 342
  • 1 506
  •   1
Отговори
# 135
Струва си парите и е с 5 години гаранция.Ако имаш някакви по конкретни въпроси пиши на лични

# 136
  • Бургас
В последните страници основно нея коментираме.  Аз я имам от скоро и съм доволна. Пере и суши добре, има отложен старт, различни програми, може сама да определяш времето за сушене. Има функция за силно замърсени дрехи, която увеличава времето на пране. И е страшно тиха. Нашата машина е в банята,  залепена за стената на спалнята ни. Притеснявахме се да не ни пречи вечер, но тя изобщо не се чува. Страхотна е! Simple Smile

# 137
  • Варна
Мария, а как се справя със силно замърсените детски дрехи твоя Самсунг?

Че аз от моето LG , нещо почвам да се разочаровам. И сега ще споделя, какво не ми харесва.

1. Отложения старт или по-точно Delayed End , се оказва нещо много мъгливо, когато говорим за пране + сушене.  Защото обикновено не приключва в желаното време, а например 1 час по-рано. Което , когато говорим за сушене е неудобство, защото ако дрехите не се извадят веднага стават намачкани.

2. Няма стопер за течен перилен препарат в отделението за препарат , което е неудобство, когато говорим за отложен старт или предпране. Защото препарата се излива предварително и според мен не се изпира добре. А аз в последните години ползвам течен препарат. Със старата перялня слагах препарата в барабана в тия специалните пластмасови купички. И в тая връзка се чудя, дали може да се ползва и при сушене такава купичка. Да не вземе да се разтопи от нагряването.

3. Аз досега много рядко съм ползвала програма с предпране, но програмата за дрехи с петна, каквито са детските дрехи. е с предпране и е изключително дълга ,3.30  часа, така че ми се наложи да я ползвам, но мога да кажа че резултатите бяха супер впечатляващи.

4. Повечето основни програми са около час и половина, което според мен е недостатъчно за по-силно замърсени дрехи. Единствената по-дълга е Alergy care, и може би ще трябва да я изследвам по-добре и  да я ползвам.

5. Програмата за деликатно пране е много къса  30 мин и не пере добре., толкова е деликатна.

Като цяло програмите са малко измислени и не са подходящи за по-  замърсени дрехи. Надявах се , че ще си изтегля допълнителни , тъй като има такава опция, но се оказа, че те са доста измислени а и може да теглиш и ползваш само 1 програма,  ако искаш друга трябва да я смениш.

Иначе мога да кажа, че суши добре, щадяща е към дрехите  и разбира се е тиха, 

Не знам, дано се окаже, че нещо не съм се научила да я ползвам правилно...

Моля споделете, как  е при вас положението с отложение старт. Приключва ли в желаното време ?

# 138
  • Бургас
Сали, моя отложен старт си приключва в зададеното време. Аз нагласям машината да е готова в 6:30 сутринта, като ставам за работа и ги вадя. За това я виждам кога свършва със сигурност. 
Относно програмите - моите са по-дълги. Имам една 15 мин, една 59 и всички останали са  два-три часа само пране. Със сушенето стават двойно повече. Отделно към почти всяка програма може да се добави функция силно замърсени и така се удължава цикъла на пране.
От както я имаме няма дреха, която не се е изпрала. Но не съм тествала петна от шоколадов сладолед, трева и химикал за сега. Laughing
Общо взето за краткото време и малкото опит съм пре доволна.

# 139
  • София
уф от превъзбуда забравих да сложа линка. хаххаха https://www.tehnomix.bg/samsung-WD80J6410AW-LE
Машинката е много добра.
Ето тук също се обсъждат различни машинки.

# 140
Започнах да се чудя между обсъждания Самсунг и това АЕГ
https://www.tehnomix.bg/aeg-l-87695-nwd

Търсех си отделна сушилня, но у нас няма и сантиметър място. Щях  да я слагам в хола, но разбрах че влагата ще е стабилна.
Сега съм на косъм да взема комбиниран уред, спира ме единствено цената и това, че моята пералня /АЕГ/ си работи перфектно.
Не издържам вече без сушилня, обаче...

# 141
  • София
Saly
 - предполагам, че машината има датчици и просто спира да суши, като са ти вече сухи дрехите. Та за това да варира или ако си сложила по-малко количество дрехи също може да има съкръщения във времето.
Не мога да разбера, значи програмите са ти къси (предполагам слагаш малко дрехи, за това), но когато включиш по-дълга програма, ти е дълга???
Stain care програмата би трябвало да отговаря на изискванията ти, в крайна сметка ти е дълга, с препране и са ти чисти дрехите накрая - нали - ползвай я тогава? Прането също много зависи и от препаратите, ще прощаваш, но течните препарати не са най-подходящи за силно замърсени дрехи.
Твоята пералня има ли функция интензив (допълнителна), може да пробваш към друга програма да я прибавиш и да получиш нещо средно като време и т.н.
Също можеш ако позволява (повечето програми са доста гъвкави на ЛГ), да махнеш предпрането на stain care.

# 142
  • Варна
Аngel dust , благодаря за включването.  Peace

Ти LG ли ползваш ? Наистина ще ми е полезна информация от ползватели на тази марка  , защото може и да не правя нещо както трябва, а от няколко места получих добре препоръки за LG , като марка.

Относно дължината на програмите, всички с изключение на ( Allergy care и Stain care ) са от около 1 час до 1.40мин  Това само по себе си нищо не значи, но не мога да кажа че съм изключително доволна от изпирането (говоря за по-замърсени дрехи  за които са необходими  по интензивни програми) .  Като цяло програмите са разделени по видове пране - Памук, Едри памучни, Смесени,  Ежедневни,  Завивки. Деликатни, Спортни , Къса  и още няколко подобни , може да се регулират оборотите, темп, да се добавя предпране и доп изплакване , но по-голяма продължителност или интензивност  на самото пране - не мисля че може да се добави.

Ще проверя дали наистина на Stain Care може да се махне предпрането. Това е идея.

Защо смяташ , че течните препарати, не са добри за петна. Прахообразните препарати не ги харесвам, защото с течение на времето се натрупват по вътрешностите и след това се наслагват и самите дрехи. От години вече ползвам течни препарати , а петната  винаги ги третирам предварително с друг препарат и тогава пускам в пералнята. До сега със старата ми пералня  (Gorenje на 13 г.) и с течен препарат на 90% съм се справяла по този начин с петна и по силни замърсявания.

Относно сушенето, тя не спира да суши по-рано, а просто тръгва да пере по-рано. Например задала съм , че искам приключване след 7 часа, тя повъртява малко прането, явно да го претегли. и след половин час се включва и почва да пере и на дисплея се изписва, че ще приключи след 5.30 часа.

Все пак не смея да твърдя, че пералнята не е добра, може аз да не я ползвам правилно , затова и питам тук. а от няколко дена водя активна преписка с клиентския център на LG.

# 143
  • гр.София
Относно незадоволителните резултати при прането, според мен не зависи толкова от пералнята, колкото от препаратите. Аз при по-замърсени детски дрехи използвам предпране и дори понякога третирам отделно петната преди това. Слагам обикновен прах, не гел. Също знам, че капсулите перат много хубаво, но не всички. Аз лично не съм им привърженик.
В моите инструкции пише, че при програмата за петна се използва и препарат за петна. Аз го разбирам като Вениш или подобен.
При използване на програми със сушене пише да не се слагат пластмасовите дозаторчета вътре, а течният препарат да се слага в отделението на пералнята.

# 144
Записвам се да следя, че ми предстои да си взема Simple Smile

# 145
  • София
Saly
И старата ни и новата са ЛГ, т.е. от 11-12 години все с ЛГ пера (без сушилня). Но моята е друг модел и с други програми (аз си държах на определени програми и функции).
Моята е 8 кг. Пера предмно на СКин кеър аз, когато е по-малко натоварена пералнята е 1,43 мин (без допълнителни опции на 1400 об и 40 градуса), ако е добре натоварена става около 2,30-2,40 ч. Обикновенно стандартната памук програма е по-дълга при същите условия с 2 доп. плакнения (скин кеър по принцип е с повече плакнения).
Ти предполагам заради сушенето пълниш по-малко, за това са ти по-кратки.
Имам отделно функция интензив, за по-големи замърсявания, то е с някакви  по-други движения на барабана... там от всичките им ала-бали.
Аз лично имам навика като има гадно петно да го натърквам с нещо предварително и да чака така прането. Най-добър резултат  за изпиране на лекета - Ариел прах.
Старата пералня беше на 10+ години като я смениха, почти само с прах съм прала, никакви натрупвания нямаше, при спазване на дозата не би трябвало да има такива проблеми. От течните пък казват, че мухлясва пералнята и почва да мирише гадно и т.н. За изпирането - тествала съм течни, и капсули и прах, от прах съм най-доволна за петна. Въпреки, че съм чела, че за мазни петна течните били по-ефективни, но това само съм го чела Wink

За сушенето нямам идея, както писах аз съм си с отделна сушилня, а и не ползвам отложен старт никога. Може да пишеш на ЛГ с този си въпрос, предполагам ще ти отговорят, аз като съм имала въпроси са били учтиви. (а ти всъщвност си пишеш с тях - те какво казват по въпроса?)

Деликатните предполагам може и на спортни да пускаш, тя е  почти същата, но май малко по-дълга.

# 146
  • Варна
Angel_Dust, отново ти благодаря за включването!  bouquet
Аз нямам Skin Care, имам Aлерджи каеър , която предполагам е подобна. Тя е по-дълга, около 2 часа и половина, и вероятно е с повече изплаквания + пара, но е без предпране.

Всъщност програмите за пране , които имам са :

Cotton,

Cotton large
(обемно) пише че е за голямо количество памучно пране с по-ниска консумация на енергия. На тази програма прах два халата  за баня и няколко хавлиени кърпи , и нещо не ми се получи, халатите не бяха изпрани добре, може и да е от препарата. В общи линии идеята на тази програма не ми е съвсем ясна.

Easy Carе (Непретенциозни)
- за полиамид, акрил и полиестер. Пише , че била за "ежедневни ризи, които не се нуждаят от гладене" !!!??? Аз такива ризи нямам, но предполагам , че тук влизат повечете синтетични ежедневни дрехи. Не съм я пробвала и не знам, какво точно представлява.

Mix - за едновременно изпиране на различни материи без деликатни и спортни облекла.

Allergy care -
за памучни дрехи, тя е ясна.

Duvet
- за завивки, възглавници и покривала за дивани. Предполагам, че тук бих могла да пера якета и плюшени играчки. 

Спортни
- за cool max, gore-tex, sympatex и руно. Тези материи , не са ми известни, пробвах да пера якета, но не се изпраха дабре. Явно я по-деликатна. А аз като теб мисля, че тук бих могла да пера въпнени и плетени дрехи.

Gentle care
- пише че е за вълна и ръчно пране. Тя е 30 мин и е много , много деликатна. Подходяща е според мен, за разни копринени дрешки и съвсем деликатни материи. Аз прах на нея няколко жилетки, шапки и шалове, но нещо не ми допадна. Имам усещането , че на старата ми пералня програмат за вълна беше по-добра.

Stain care - програма за петна , пише че бавно повишавала градусите. С предпране е и е около 3 часа и половина, както каазах не остнах особенно доволна. Но пак ще  и дам шанс с други препарати.

Има също бърза 30 мин и две комбинирани със сушене.

И down load cicle
- Т.е можеш да сваляш и качваш доп програми чрез приложение от мобилен телефон. . Това нещо преди да си купиш пералнята, няма как да го тестваш зашото без пералня, приложението не работи.

За съжаление нямам допълнителна опция - за по-интензивно пране. Вероятно ще трябва да ползвам предпране за тази цел и да сменя препаратите....

Вярно, е че от ЛГ центъра, отговарят бързо, но до сега не ми бяха особенно полезни, не можаха да ми кажат какво може пералнята и как да я ползвам, а по-скоро какво не може. Издразних се защото на сайта им изрично е написано в описанието на моя модел, че могат да се теглят и качват доп. програми, като вълна, бебешки и т.н. , но се оказа , че за моя модел не може да се качи програма за вълна. Те първо твърдяха , че може, но като им изпратих скриин шотове стъпка по стъпка  какво правя , се извиниха, че наистина не моя модел не можело. Отделно се оказа, че можеш да качиш само една програма на веднъж, и при това на мястото на Плакнене и центрофуга. Като цяло, тази опция с доп програми, се оказа нещо не особенно функционално. А това беше един от мотивите ми да се спра на този модел, разчитах, че ще мога да си изтегл, поне програма за вълна.  В крайна сметка, ако имаш основни програми, не са нужни много, но на вълната наистина държах. В допълнение на всиките ми конкретни въроси, по някои програми, те ми пратиха инструкцията за употреба, която аз имам и съм прочела преди да ги питам...

А за течните и прахообразните, аз имах точно обратия опит, прахообразните се бяха натрупали по вътрешностите и почна да мирише, а прането все не можеше да се изплакне.  За това минах на течни , тях по принцип ги слагам в самия барабан в кошничка.

Извинявайте за дългия пост  Embarassed, но някъде все трябва да си излея вълненията

# 147
  • София
А аз останах с впечатление, че си доволна от Програмата за петна

Цитат
Аз досега много рядко съм ползвала програма с предпране, но програмата за дрехи с петна, каквито са детските дрехи. е с предпране и е изключително дълга ,3.30  часа, така че ми се наложи да я ползвам, но мога да кажа че резултатите бяха супер впечатляващи.

newsm78

Да, гледах ти  програмите, по-различни са, въпреки, че смятам, че някои просто са с различни имена, иначе най-малкото подобни.
Gentle care съм сигурна, че припокрива вълната.
За вълната, на мен си ми изпира ок, аз си прибавям само някое друго плакнене. Като да, програмата е нежна, но пък нямам проблеми дори с пуловери, които са само за  ръчно пране и т.н. По принцип нямам силни замърсявания, така че не виждам проблем с програмата, винаги мога да пусна втори път, ако нещо не ми хареса.

Спортни, ако не е пропуснат момента за пране, се справя ок. (в смисъл имам едно бяло яке с мембрана, него пера на тази програма, но понеже е бяло ако съм се разсеяла и се е зацапало повече може да се наложи да го пера два пъти, а и го пера със спец. препарат, който също според мен ене за много силни замърсявания).

Ползвам си програмата за олекотени завивки също - доволна съм.

Кърпи, халати си пера на 60 градуса на скин кеър - идеални си излизат.

моята е тази http://www.lg.com/bg/peralni-mashini/lg-F14A8TDA просто тогава отговаряше на желаните ми програми и функции допълнителни само тя.
Реално моята има една "празна" програма, която може да си програмираш както искаш, но не съм изпитала нужда.
Предпране имаш като допълнителна опция и може да си го прибавяш ъм други програми, ако изпитваш нужда и желание.

# 148
  • Варна

Цитат
Аз досега много рядко съм ползвала програма с предпране, но програмата за дрехи с петна, каквито са детските дрехи. е с предпране и е изключително дълга ,3.30  часа, така че ми се наложи да я ползвам, но мога да кажа че резултатите бяха супер впечатляващи.

newsm78

Изтървала съм, "не"  Embarassed Т.е "но не мога да кажа, че резултатите бяха супервпечатляващи " Печатна грешка, която променя смисъла, Sorry  Rolling Eyes

Между другото , виждам, че имаш и вълна,  и деликатни дрехи. Каква е разликата ?

# 149
  • София
Деликатната е на 20 градуса и е 47 мин. Вълната е 35 мин, но на 40 градуса. И двете са на 800 оборота.

Общи условия

Активация на акаунт