НВ-ВМХ, част 94 - за здравословното хранене

• 42 696
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Танче, много интересно. Вие май сте облагодетелствани.  Wink Виж иначе как ги дават в Уикипедия: https://en.wikipedia.org/wiki/Red_meat Пише, че всички меса от бозайници са червени, за разлика от пилешкото и рибата, защото съдържат повече миоглобин. Предполагам, че затова като говорят "учените" за червено месо и като се пише във вестниците, винаги се има предвид свинско и телешко - те са масовите червени и вредни. Laughing

Вивче, нищо не ми говори този йод - какви проценти, какъв вид. Уж е писано много, но на мен ми липсва най-съществената информация. Embarassed

Дидник, Магнерич съдържа повече магнезий на таблетка от Магнерот. А за Айхърб този "магнезий капсули" какъв е? Да не е оксид?

Последна редакция: нд, 25 окт 2015, 19:22 от Cioccolata

# 631
дори заешкото е "червено месо" Shocked
то и телешкото минава в другата категория,като мине минималните месеци и килограми Laughing
за нас няма значение,стига да не е сухо,но щом французите правят разлика...
може пък и да е само "вкусова" класификация Thinking
но разликата в цвета е наистина...огромна
свидничка Hugе специалиста,тя да каже
а ет тук Уикипедия
https://fr.wikipedia.org/wiki/Viande

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 09:19 от tania6

# 632
  • UK
 Таня, много интересно. Не знам дали съм специалист, след като светло телешко месо съм виждала само от малки теленца-сукалчета. Ако във Франция се получава от  по-големи ще ми е много интересно, ако можеш да разбереш породата говедо (предполагам, че го има на етикета или месарите го знаят) Човек винаги може да научи нещо ново, мерси че споделяш.
 В УК бийф месото е червено 😀. Но тук телетата от породите за месо ги колят след 9мес възраст. Агнешкото също е от животни между 6мес и 1год. Тези от 3 до 6 мес се водят spring lamb, не lamb

# 633
Днес съм много щастлива  Flutter. Най накрая имам раздвижване в килограмите. За една седмица съм свалила 2,8 кг.  newsm44. Мноого съм доволна.
Похвалих ви се  Blush

# 634
  • Berlin
Аз точно вчера получих магнезиев цитрат 200мг, 250 таблети, Now Foods от iHerb, големички са. Grinning Пуснах снимка на поръчките в темата. Иначе  някъде из първия пост имаше линк за вит. Д и магнезия и пишеше мисля, че м/у 200мг и 400мг на ден може да е дозата. Аз си избрах 200мг., а откакто го пия вечер, спя доста по-добре, мъжът ми също.
А вит. Д си взех 1000UI, може да е малко, но малко се притеснявам да започна с повече, не знам защо. Laughing Но пък винаги мога да взимам повече капсулки, ако искам.

# 635
  • София
Как си поръчвате неща от iHerb? Не идват ли от Щатите и да трябва на митниците да се разправяте? Embarassed

# 636
  • Berlin
Ами не всичко отива на митница, до 30лв. напр. не, но пак си е късмет. Погледни темата, всичко си е написано там. Simple Smile  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=873834.msg31863793#msg31863793

# 637
  • София
Благодаря abs Hug

# 638
  • София

Правих и с банан в тава, също става уникално. Също препоръчвам да се яде студено, от хладилника  Heart Eyes

Вив, как точно правиш бананите в тава  Wink

# 639
Здравейте момичета.
Стана дума за спорта и глада, аз лично, като спортувам кардио, тичане, най-вече, и след това много време не съм гладна, а може да съм умирала от глад. Със силовите тренировки не е така, огладнявам си. Явно нещо се променя химическия състав в стомаха при кардио (обяснявам си го лаишки).

Напоследък попадам на статии на Др Меркола. Надежден източник на информация ли е?
Та сега четох една статия за депресии и тревожност. И понеже аз имам склонност, забелязах от няколко дни страхотно проясняване в това отношение. Единственото различно което имам в ежедневието си, са пресни орехи. Открих в интернет, че имат триптофан, което спомага за синтеза на сертотонин. Също, че имат омега 3. Та реших, за в бъдеще да се снабдявам с Омега 3, той препоръчва krill oil. Знаете ли какво е това и дали не се покрива с cod liver oil?

# 640
  • София
Мацки, светнете ме, моля - системни ли са ни зелен фасул и домати? Защото днес забърках една извънредно вкусна манджа с гореописаните продукти, и сега точа лиги покрай нея, а не знам дали ще ми е отрази добре. Та, ако е подходяща за нашето хранене, ще постна рецептата в другата тема, да я опитате и вие. Само да ви кажа, че от аромата носът ми затрепери!

# 641
  • От Луната
Да се похваля с -1кг за тази седмица, и общо 2.300 за 10 тина дни. Та ако това е темпото ми в началото значи съм свалила за месец около 4/5кг.  Party и пак не е това което искам. Искам кокосово масло и разни други глезотийки. А в събота прегреших с малко парче питка от на свеки (ако е прегрешение да е домашно).

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 13:16 от y♥♥li

# 642
  • SA
Annick, Меркола много го хвали това масло krill oil, ама мисля, че го и продава чрез сайта си, та вероятно има и доза реклама. Не са едно и също с маслото от черен дроб на треска. Кrill oil се получава от някакви дребни безгръбначни животинки, а не от риба. Всъщност рибата ги яде тях и оттам тя си набавя омега-3. Предполагам е добро като качество, но на мен ми изглежда прекалено скъпо.
А в сайта на Меркола понякога има интересни статии, аз му хвърлям по едно око от време на време.

Домати и зелен фасул са си нормални за нашия режим храни. Четерилинка, ще се радвам на хубава рецепта със зелен фасул.
y♥♥li , 4-5 кг на месец за мен е идеално темпо за отслабване.

# 643
  • София
Ок тогава, зап'вядайте в рецептите!

# 644
  • Berlin
Масло от крил има и по нашите аптеки. Мисля, че пишеше омега 3 от крил или нещо такова, не съм се интересувала все още. Омега 3 от риба/сьомга не е хубаво така ли да разбирам?

Общи условия

Активация на акаунт