НВ-ВМХ, част 94 - за здравословното хранене

• 42 673
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм чула, че в Италия консумират доста конско месо.
Носили са ми, ами не мога да го ям, застава ми на гърлото и не мога да го преглътна.Не мога да си представя, че коня е за ядене Sick  
Другите в къщи,  които не разбраха какво е, си го изядоха без проблем.
Но е сухичко, не е за нашият режим  Sunglasses

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 16:52 от Lemy

# 661
  • In transit
Тук в Италия телешкото наистина е много светло на цвят, като класификация е бяло, проверих Simple Smile
http://www.bestcarni.it/nutrizionista.html

Но тук за моя изненада има и конско месо (доста разпространено), което е много тъмно на цвят (бордо) и изглежда доста интересно,

но нещо не мога да се прежаля да го ям...

да във Верона е традиционен специалитет, конски стек. Като месо е сухо и постно обаче.  Peace

# 662
Ами, сигурно затова го предпочитат културистите - защото е сухо, а при тях е важно да има много протеин и подходящите видове и количества въглехидрати (пак много), но минимум мазнини.

# 663
  • SA
Интересно, тези коне специално за месо ли ги отглеждат?  newsm78
Иначе по въпроса за мазнините, някои привърженици на палео-храненето са за употребата на нетлъсти меса. Според тях месото на дивите животни не съдържа много мазнини и това е присъщо главно за отглежданите от хората животни, които се хранят със зърно.

# 664
харесвам конско месо,може би единственото,което си позволяваме от обработени меса е Конската луканка на Стария месар,кой знае какво има и в нея де Confused
с този начин на хранене не изпитвам никаква,ама никаква жажда към сладки и т.н...как умирах преди за баклавички,за еклери...вече не...
но единственото ,което ми липсва,умирам за него-филийка ,препеченка,с масълце,със сминдух и червен пипер...преследва ме в съня ми...нищо друго,на безглутенова съм от 1 година,изключая от време на време биричката,филийки не съм яла от 2 г.,но понякога страшно ми липсват...С какво мога да ги заместя?

# 665
  • От Луната
Аз дето съм доста злорада, съм яла и конско и магарешко, хареса ми, не е нещо кой знае какво. Все пак ми беше трудно психически, не мога да ям ярешко, мнооого обичах яренцата при баба. Никога не можах да ги приема като храна. Затова гледам да не се привързвам емоционално...

# 666
  • София
Брррр... Бедните, милички кончета...

# 667
МРЪНКАЛКЕ Hug
опитай хляб с фъстъчен как му викате Thinkingтахан?масло? тук е пюре
таханов хляб е по-полезен,но фъстъченият е по-хляб Wink
ММ казва: по-хубав е от истинския хляб
аз за него го правя,нарязвам на филийки и замразявам
при нужда вадя и препичам
става и за пържени филийки
но иначе любима закуска са си яйца и бекон Heart Eyes
другото е за от време на време Wink

# 668
МРЪНКАЛКЕ Hug
опитай хляб с фъстъчен как му викате Thinkingтахан?масло? тук е пюре
таханов хляб е по-полезен,но фъстъченият е по-хляб Wink
ММ казва: по-хубав е от истинския хляб
аз за него го правя,нарязвам на филийки и замразявам
при нужда вадя и препичам
става и за пържени филийки
но иначе любима закуска са си яйца и бекон Heart Eyes
другото е за от време на време Wink
мила,фъстъци не обичаме,нито аз ,нито Хашимотното ми дете,видяхме в нета хляб с брашно от просо и нохут,освен това да пробваме,...но обичаме и двете препечени филийки,липсват ни,
иначе аз правя домашни бонбони,за дъщеря ми-та значи-брашно от просо,от нохут,сусамено брашно,ленено брашно ,шипково брашно,препичам на много бавен огън,с много масло,обикновено немско,накрая прибавям ябълково брашно,най накрая-конопено брашно и изсушена коприва,баба така правеше халва на времето Simple Smileно  разбира с глутеново брашно,а ние го избягваме,забравих-добавям и брашно от тапиока,накрая слагаме ванилийка,ромова есенция и мед или меласа -3-4 супени лъжици,после се овалват бонбони,с големината на обелени орехови ядки,овалват се в рожкова,детето това обича Simple Smileна ден по 2 бонбона изяжда,мен изобщо не ме влече,сладкото вече не ме влече,но дъщеря ми обича тези бонбони,и без това е много слабичка,добре,че ги яде....
не знам дали добре прави...но и трябват няколко килца...но ако някой наистина ни намери заместител на препечени филийки с масло,червен пипер и сминдух ще съм много благодарна Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 19:25 от Мрънкалка

# 669
  • София
При глутена май нещата са уникални, защото при консумация на глутен във всеки организъм, без значение колко е болен или здрав, какви гени има и т.н., се произвежда зонулин, който директно води до "разхлабване" на "стегнатите връзки" (не знам как се превежда tight junctions), а това води до пропускане в кръвта на глутеновата молекула и на всякакви други по-едри молекули, които в момента са се случили в червата - вируси и какво ли не.

Cioccolata, какви го говориш... Стана ми направо страшно. Започвам да си мисля дали не съм закъсняла твърде много...

# 670
иначе сме на месце-свинско,телешко,пилешко,дробчета,на костен бульон,зеленийки,кашкавал-паниран,на бонбони, по 2 на ден яде,добре ли е не знам,много е слабичка,не искам да отслабва...
и кокосова мана-много ни харесва Simple Smileомега-3 без йод,вит Д3,вит С,и през ден селен

# 671
Четирилинке, тази публикация на Алесио Фазано за глутена и зонулина е от 2000 г., ако не се лъжа. И преди, и след това кажи-речи всички са яли храни с глутен. Разбира се, в съвременната пшеница съдържанието на глутен е по-високо, а и е изменена по други начини (в Wheat Belly пише подробно) и е станала уникално вредна. И понеже човек не знае какво може да му дойде до главата, най-добре е всички да спрат глутена, но това така или иначе няма да стане. Обаче всеки, който е решил да го спре, може да го направи във всеки момент и с течение на времето със сигурност ще изпита подобрение на здравето. Peace Лошото е, че днес е много трудно да се избегне скритият глутен, дори успешно да си изключил явния.

# 672
  • UK
Хм, само на мен не ми е жал за животинките значи  Mr. Green
Ям всичко, което расте на кокал. Laughing Най-интересното месо, което съм яла досега е крокодилското, а най-безвкусното - камилско  Crazy
 Аз възобнових тичането и ще ми е интересно дали ще мога да покривам същите разстояния като преди за същото време без въглени. Нали се пробвах преди, но нещо не се чувствах добре. Сега обаче подходът е обратен, вместо да въвеждам НВ хранене при съществуващо вече физическо натоварване, постепенно ще увеличавам разстоянието при положение, че вече 8 седмици се храня абсолютно изчистено (дори ядки и плодове не си позволявам, само млечни и то ограничено).

# 673
  • София
Четирилинке, тази публикация на Алесио Фазано за глутена и зонулина е от 2000 г., ако не се лъжа. И преди, и след това кажи-речи всички са яли храни с глутен. Разбира се, в съвременната пшеница съдържанието на глутен е по-високо, а и е изменена по други начини (в Wheat Belly пише подробно) и е станала уникално вредна. И понеже човек не знае какво може да му дойде до главата, най-добре е всички да спрат глутена, но това така или иначе няма да стане. Обаче всеки, който е решил да го спре, може да го направи във всеки момент и с течение на времето със сигурност ще изпита подобрение на здравето. Peace Лошото е, че днес е много трудно да се избегне скритият глутен, дори успешно да си изключил явния.

И как няма да се увеличават сърдечно-съдовите заболявания, диабетът, ракът, алергиите, и останалите ''модерни'' болести?

П.П. Хора, колко лесно се живееше преди:мозъкът в отпуск, и всичко е прекрасно.

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 20:08 от detelistna.4etirilinka

# 674
  • In transit
С тази мастопатия ме замислихте... от три дни много ме болят гърдите, даже малко по силно отколкото когато ми идва. А ми закъснява и вече 3 ден... А преди цикъл винаги са ме боляли, но ходя всяка година на образна диагностика и ме гледат на ехограф и никога не са ми споменавали за мастопатия. Иначе масло от вечерна иглика и аз пия от няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт