НВ-ВМХ, част 94 - за здравословното хранене

• 42 667
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
Мрънкалке аз (преди ВМ НВХ) бях на безглутеново (Марк Хайман) и правех едни нахутови палачинки,но те по-скоро на питки приличаха Laughing
ако искаш (за детенцето Wink) ще погледна старите записки и ще ти пратя на личен
иначе в темата за рецептите има идеи за кракерси/сухарчета
по-сложна рецепта за бонбони не съм виждала
ще погледна и безглутеновите хлябове,но май бяха все с оризово брашно плюс друго,но пак безглутеново,естествено

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 21:26 от tania6

# 676
Мрънкалке аз (преди ВМ НВХ) бях на безглутеново (Марк Хайман) и правех едни нахутови палачинки,но те по-скоро на питки приличаха Laughing
ако искаш (за детенцето Wink) ще погледна старите записки и ще ти пратя на личен
иначе в темата за рецептите има идеи за кракерси/сухарчета
по-сложна рецепта за бонбони не съм виждала
ще погледна и безглутеновите хлябове,но май бяха все с оризово брашно плюс друго
мерси мила,прати ми...
аз правя кракери- от нохутено брашно,ленено,сусамено...много масло,яйце и извара...накрая ръся отгори пермезан и зърна челебитка,много обичаме...искам нови рецепти,ако някой знае-мерси Simple Smile

# 677
  • Berlin
И се смаях на броя брашна в тези бонбони. 😀 Иначе ябълково брашно си намерих, а поръчах и кокосово и бадемово за проба, по 200-300гр и нещо като пасиран кокосов орех. Всъщност хранителните продукти и разни такива неща тук ли се обсъждат или при рецептите?

# 678
И се смаях на броя брашна в тези бонбони. 😀 Иначе ябълково брашно си намерих, а поръчах и кокосово и бадемово за проба, по 200-300гр и нещо като пасиран кокосов орех. Всъщност хранителните продукти и разни такива неща тук ли се обсъждат или при рецептите?
аз слагам каквото имам в момента,просто гледам да е без глутен,споделих рецептата на баба,така правеха халва на село...но беше с брашно,аз я адаптирах Simple Smileдетето ги хареса,това е важно,вместо мед става и меласа...важното е многото масло,включвам и кокосово масло,докато препичате брашната,каквито и да са Simple Smile

# 679
Кои бонбони?  Blush
Аз си мажа опалянките с краве масло(на стайна температура) и после посипвам със сминдух,  шарена сол или червен пипер (напоследък опушен  Embarassed ).
Скрит текст:
Тази сутрин закуската ми беше тези питки без брашно, но с бадемово брашно и хуск, може да се ползват и смлени бадеми, не е задължително готово брашно (ако се чудите защо ползвам хуск навсякъде - по погрешка си поръчах от амазон кило  Whistling ooooh! ), намазани с масло и със сминдух. В България си купувах от брашната на Балчо, тези питки стават и със сусамово (пак се бях объркала  Laughing ) и с ленено  Laughing
Сетих се също докато писах за маслото, че друг мой колега е ирландец - семейството му има кравеферма, та след една ваша дискусия за ирландско масло от свободни пасищни крави, му споделям  Flutter каквото знам по въпрос и той :  Thinking  Всички крави в Ирландия пасат свободно и аз  Shocked,
та не знам доколко е искрен, но все пак от първо лице инфо Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 13:22 от Суха Мащерка

# 680
  • UK
Не знам дали за Северна Ирландия говориш, но потвърждавам за УК, че всички крави и овце живеят само навън. Няма обори.
Голяма част от прасетата също се отглеждат свободно навън, имат си само малки къщички. Това ми направи най-голямо впечатление, когато дойдох за първи път тук

# 681
  • София
Момичета,  смятате ли, че ирландското масло от Лидл е от свободно пасящи крави? Напоследък само него купувам и се чудя  Rolling Eyes

# 682
  • SA
 ooooh!

Скрит текст:

# 683
Мики, напрежението преди цикъл е 100% от хормоните, не знам обаче дали само на мастопатия се дължи. Но знам, че мастопатията е много разпространена - когато преди няколко години моят доктор за първи път написа "фиброкистозни промени" (това е съвременното наименование на мастопатията) в листа със заключението от прегледа, аз се юрнах да чета и видях, че се смята просто за вариант на нормалната структура и се среща при близо половината от жените, особено над 35-годишна възраст. На различните места посочват различни цифри, но горе-долу процентите са около 50. Разбира се, това, че нещо е масово срещано, не значи непременно, че е нормално - ми то в Щатите вече само 1/3 от населението е с нормално тегло (без наднормено или затлъстяване), но това не означава, че нормалното вече е наднорменото. Rolling Eyes Но за момента поне така смятат, защото наличните данни за мастопатията са такива.

Ооо, виждам, че прословутата диетоложка продължава да се рекламира по не особено подходящ начин. ooooh! Ох, ужас, горките диабетици! ooooh!

Да допълня за книгата на Нора Гедгаудас: все повече се разочаровам, честно казано. Embarassed Има интересна информация наистина, но прекалено много рекламира две определени клиники (за изследвания за глутенова непоносимост и подобни неща), също и собствените си услуги като специалист по neurofeedback (упражнения за трениране на мозъка с помощта на специализирана компютърна програма - идеята е да стане по-резистентен на стреса и т.н.). Отдава голямо значение и на детоксите. ooooh! Сигурно ще дочета книгата, защото все пак има какво да се научи, но ми става все по-скучна. Embarassed

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 08:48 от Cioccolata

# 684
  • In transit
Шоки, благодаря за разясненията. На мен ми е странно, защото цял живот са ме наболявали гърдите преди цикъл, но съвсем леко, а в момента е доста болезнено, даже усещам като някакви иглички все едно ме боцкат острани,на моменти чак ми дразни сутиена а нямам никакви други симптоми, че ще ми дойде. Айде откакто съм на режима ПМС нямам, ама си задържам водата няколко дни поне леко.  newsm78

Колкото за месото, от любопитство съм опитвала доста видове меса и не ги възприемам като част от някакво животно, ами просто месо, обаче виж заека е друга работа. Ако е с глава не мога да го ям, става ми ужасно жал за горкото зайче. Винаги карам ММ да му махне главата и само така мога да го готвя, иначе не.  Naughty Искам да опитам щраусови яйца, ама трябва Кам да организира един внос към БГ.  Mr. Green

И да ви кажа, че вчера видях, че са заредили свинска мас някаква австрийска в Лидл, 250г за 1,25лв. в пакетчета като краве масло.  Peace

# 685
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Искам да ви помоля да коментирате резултатите от изследванията на мъжа ми:
Скрит текст:
Глюкоза/Glucose   4,5       mmol/l     3.3-6.0
Общ холестерол/T Cholеsterol   6       mmol/l     < 6.5, препоръчани стойности <4.5
Триглицериди/Triglycerides   4,39       mmol/l     < 2,2; препоръчани стойности < 1.7
HDL-холестерол/HDL-cholesterol   1,14       mmol/l     1.04-1.56 , препоръчани стойности >1.2
И да ме посъветвате съоветно за триглицеридите какво да правим.

# 686
  • София
Mikkey, да не би да си бременна? Обикновено ц*ците първи реагират, като стават чувствителни и болезнени в някаква степен :lol

# 687
Жижи, ХДЛ е нисък (искам да кажа, че едва покрива нормата), а триглицеридите са високи - това говори за метаболитен синдром. Сравнително ниската захар пък може да означава висок инсулин. С други думи - нашето хранене плюс да намали алкохола. Не знам как се храни, но ако спазва НВ-ВМХ, трябва да стане по-стриктен.

# 688
  • Berlin
Ох, какво им има на ирландските крави? Много интересни неща сте обсъждали май из предните теми. Laughing
Щраусови ферми има и при нас, яйца също продават предполагам. Свекърите бяха водили големия син да ги гледа някъде, но не си спомням точно къде беше.

# 689
И аз знам, че в Ирландия си пасат свободно, така че маслото трябва да е хубаво. Не съм сигурна дали това, което идва в България, е точно същото обаче, защото на него май пише, че е опаковано в Германия. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт