НВ-ВМХ, част 94 - за здравословното хранене

• 42 681
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
  • SA
Жижи, на същото мнение съм като Шоки.
За триглицеридите - ограничаване на въглехидрати от всякакъв вид и алкохол са най-ефикасните мерки, които могат да ги снижат.
Трябваше да изследвате и пикочна киселина, понеже тя също може да е завишена.

# 691
  • In transit
Mikkey, да не би да си бременна? Обикновено ц*ците първи реагират, като стават чувствителни и болезнени в някаква степен :lol
a дано, ама едва ли Simple Smile

# 692
При мен гърдите винаги са били чувствителни преди цикъл, това беше и първия симптом на бременност, който ме накара да се усъмня, защото нощем се будех от болки, а чак така никога не ме бяха боляли!

# 693
  • София
Така че, Mikkey, бегом до аптеката за тест! smile3503

# 694
  • София
Днеска един колега черпи за една година във фирмата и традицията повелява торта да се взима  Mr. Green
Той мислеше да вземе кокосово мляко за тези, които пият кафе, но се оказа в кофти разфасофка и се отказа  Laughing и моя милост предложи да вземе филе елена/пъстърма за хората, които не искат да го обидят, но не ядат сладко и така  Grinning

# 695
  • Пловдив
Шоки и Камелот,благодаря ви за отговорите!Честно казано се попритесних за мъжа си.Той не консумира алкохол изобщо,но се храни изключително въглехидратно.Сега откакто му излязоха изследванията спря да яде сладко и хапва черен шоколад,не е с наднормено тегло в никакъв случай,но както вече се разбра това не винаги е критерий за добро здраве.Отделно и че е тотално обездвижен,само с кола се движи и няма време за никакъв спорт.Направо не знам какво да правим,ще го мисля сега.Много е трудно с храната при него защото всеки ден има по едно хранене в заведение за бързо хранене,няма физическа възможност да ходи  другаде,а за носене от къщи и дума не може да става,ще ми откаже категорично.

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 15:18 от Жижи

# 696
  • SA
Жижи, няма какво да се притесняваш. При подходящи промени в храненето, след 2-3 месеца ще има коренна промяна в изследванията. В това заведение за бързо хранене няма ли някакви меса, например печено пиле, нещо със сирене, кашкавал, яйца? Струва ми се, че в почти всички вериги за бързо хранене поне пиле под някаква форма продават.
А за спорта, добре ще е да увеличи движението поне, ако няма време за никаква друга спортна активност, но промяната в храненето е от най-голямо значение.
Дано те слуша, де, че то съвети лесно се дават, ако има кой да ги изпълнява.  Simple Smile

# 697
  • Варна
Шоки, благодаря за отговора за магнезия  bouquet
За тези капсули иначе става въпрос - http://ca.iherb.com/Now-Foods-Magnesium-Caps-400-mg-180-Capsules/662
Каква е разликата между тях и другия на таблетки, и кой е по-добре да се приема?

Иначе аз минах през редовния си преглед при ендокринолога. Мога с гордост да ви се похваля, че ме поздравиха колко още съм отслабнала и да ви заявя, че за момента моя милост е с перфектни резултати. Вече две години, след раждането на близнаците сме спряли лекарството за щитовидната и лекуващата ме зарадва, че за момента нещата са много добре и нямам нужда от него. Пу пу - дано и занапред да съм все така здрава. Отделно от това, от известно време и лекарството за кръвното съм спряла, остава само и кардиолога да посетя скоро да проверим как са нещата. Иначе, да чукна на дърво, се чувствам много добре, изключая умората покрай грижите за децата, работата и домакинстването  Mr. Green
С храненето общо взето съм си почти абсолютно стриктна. Единствено ме тормози адското задържане на вода по време на овулация и подуването, свързано с него. Ама това да е кусур.
С тези разпиляни ми писания искам да дам кураж на всички вас да си следвате режима и постигнете резултатите, към които се стремите  Hug

# 698
  • Пловдив
В това заведение за бързо хранене няма ли някакви меса, например печено пиле, нещо със сирене, кашкавал, яйца? Струва ми се, че в почти всички вериги за бързо хранене поне пиле под някаква форма продават.

Няма нищо подходящо освен салата.Веригата е McD,не исках да я споменавам предвид темата.Мъжът ми има желание,но реално няма възможност.Примерно днес е в някой от обектите на веригата,който се намира на магистралата,няма къде да отиде другаде или другия ресторант е на Бъргър Кинг примерно.Но ще мислим някакви варианти така или иначе.

# 699
Дидник, този магнезий е хубава доза, а и също е хубаво, че е на капсули, обаче първата посочена съставка е магнезиев оксид - той действа предимно разхлабващо, почти не остава от него в организма, затова обикновено препоръчват да се избягва.

Жижи, от Макдоналдс може да си взима 2 сандвича и да изяжда само месото и салатата от тях. Също може да си взима примерно сандвич и салата и пак да не изяжда хляба. Наистина е трудно да се намери нещо нормално при тях... Но съвсем ли няма възможност да си взима например варени яйца или нещо готвено от вкъщи? Струва ми се, че за няколко часа няма опасност да се развали храната. Обаче дори и да яде веднъж на ден в Макдоналдс, ако на останалите хранения си спазва НВ-ВМХ, пак ще има подобрение.

# 700
Героят от филма Fat Head мисля, че ядеше само месото от хамбургерите в McD, та и това е вариант, ако е единствен  Grinning

Скрит текст:
Пак същия мой колега ирландец днес по обяд информира всички останали  Naughty ,
че СЗО е обявила червените меса са вредни и канцерогенни,
не си поръча никакво месо само паста и салата и питаше всички,
които ядат някакво червено месо "Ти не си ли чел информацията на СЗО за месата, бля бля".
Беше много смешен.  Whistling
Стана ми много смешно.  hahaha hahaha
Рекация от Аржентина за месата : )

# 701
  • SA
Да, в Макдоналдс наистина е трудно, особено ако всеки ден трябва да се яде в него. Наистина, може да се ядат само кюфтетата, както Шоки казва, ама мен ще ме е яд да давам толкова пари и почти гладна да си остана накрая. Те не са много големи тези кюфтенца.  Joy
Суха Мащерка , има такива хора, които много се влияят от "авторитетни" мнения като това на СЗО.
Цитат
'I'd rather die than give it up'
Joy Хаха, не съм попадала на реакции от тукашната преса, ама гарантирам, че мнението на местните ще е същото.

# 702
За това изявление на СЗО се изказаха вече доста хора, не съм чела подробно всичко, но ето какво до момента ми направи впечатление:
- в комисията, която е анализирала данните, има отявлен вегетарианец;
- не са взети предвид част от проучванията, вкл. едно от тази пролет, което показва липса на връзка между месото и рака на дебелото черво, а също и други с подобни резултати, т.е. проучванията са подбрани тенденциозно - това не е случайно, защото все пак тези хора имат и предишни публикации и нямат интерес сега да кажат "Ние сме сбъркали в предишните си публикации, извинявайте";
- проучванията са епидемиологични - те не доказват нищо;
- увеличението на риска е незначително;
- пушенето, с което сравняват по вредност червеното месо, е далеч, далеч по-вредно, ако се погледнат съществуващите данни;
- за рака има един куп фактори, прекалено комплексни са нещата и е безумно да се свежда рискът до определена храна (тук аз ще добавя, че червеното месо е храна, която хората консумират от памтивека, така че едва ли може на една стара храна да се приписва ново, модерно заболяване).

Андреас Енфелт, както и други, с право казва, че наистина колбасите не са най-полезната храна - има смисъл да се ограничават точно те, ако се купуват от магазина, а не са домашни. По отношение на червеното месо той посочва единствено, че не трябва да се прегаря при печене, а ако има прегорени (черни) места, трябва да се изрязват.

Това е - цялата история е буря в чаша вода.

Ками, и мен ще ме е яд да направя същото в Макдоналдс, ама ако човекът няма друг избор...

# 703
В МД се поръчва само месото, "patties" може да те гледат странно в началото, но на повечето места няма проблем. Аз не го посещавам това място, но от зиро карбс групата редовно споделят че така се хранят по веригите. Може и кашкавал да си поръчва отгоре разтопен и салата. Имат и крилца ама не знам те дали стават, чувала съм още за месото от КФС че махат кожата където е панировката и така го ядът.

тук пресата е затрупана със статии за месото, даже са глобализирали че месарниците са карцерогенни. Дано спаднат цените на хубавото телешко по случая, че ще се мре е ясно ...  Twisted Evil

# 704
  • Пловдив

Жижи, от Макдоналдс може да си взима 2 сандвича и да изяжда само месото и салатата от тях. Също може да си взима примерно сандвич и салата и пак да не изяжда хляба. Наистина е трудно да се намери нещо нормално при тях... Но съвсем ли няма възможност да си взима например варени яйца или нещо готвено от вкъщи? Струва ми се, че за няколко часа няма опасност да се развали храната. Обаче дори и да яде веднъж на ден в Макдоналдс, ако на останалите хранения си спазва НВ-ВМХ, пак ще има подобрение.
Страхотна идея ми даде,Шоки,благодаря ти!Може даже да си взима 2 двойни сандвича и така ще му се падат 4 меса,а и салата отделно става вече по-добре менюто Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт