НВ-ВМХ, част 94 - за здравословното хранене

• 42 657
  • 727
  •   1
Отговори
# 705
Жижи, то си излиза скъпо по този начин, ама както казва Джоя, така правят много от "нашите хора" в тези вериги.

# 706
  • SA
Чудя се само, какво се активизираха напследък с това месо? Чак пък да го приравняват с цигари, алкохол и азбест ( или арсеник беше  Simple Smile). Ако става въпрос за кремвирши и салами с неизвестно съдържание, да, и да забранят производството им, хич няма да ми липсват.
СЗО да вземат да проведат едно контролирано проучване за десетина години с доброволци, на които да осигуряват за ядене ежедневно червено месо. Групово може да се включим.  Joy

# 707
Преди 2-3 години имаше същото нещо по вестниците - отново сравняваха червеното месо с цигарите (или дали не бяха пък наситените мазнини Thinking).

# 708
  • София
Момичета, а в тези уж месни плънки в МД няма ли глюкозен сироп, разни пълнежи и нишестета? Не вярвам това да е просто кайма от свинско или пилешко.
Жижи, говори му. Много му говори, но не натрапчиво и наставнически.
Пак ще кажа, на моя мъж му трябваха две години за да узрее и да се престраши да живее без хляб. Много му повлия и моята физическа промяна също. Но когато вече се видя, че И поддържа високо кръвно, тогава явно страха го повали и започна да се храни като мен. Но пак казвам - две години  ooooh!
Един от основните му аргументи "против" НВхранене беше точно този - какво ще яде през деня? Щял гладен да ходи Simple Smile

# 709
Вивче, не знам какво има, но така правят, когато са принудени да ядат на такова място. А иначе сигурно не е 100% месо.

# 710
СЗО да вземат да проведат едно контролирано проучване за десетина години с доброволци, на които да осигуряват за ядене ежедневно червено месо. Групово може да се включим.  Joy

И аз, и аз, и аз....  animal037

Аз вече мога да се похваля с още един килограм надолу. Бавно става, но хич не се притеснявам, защото резултатът с отслабването е видим. Жалко, че не си записах обиколките преди да започна, за да отчета драстичния резултат, но щом се вмъквам в любимите ми дънки и един упорит целулит на едно дебело място почти изчезна, значи съм на правилен път.  Възнаградих се с два нови панталона, при това с 1 размер надолу.  Прави ми впечатление, че всеки път, когато отслабвах с други диети, сякаш лицето ми посивяваше и бузите ми хлътваха. Да не говорим за бюста.  Сега  го няма това. Смъквам предимно в ханша, корема и краката.  Абе какво да ви кажа, направо си се харесвам  Flutter  Много съм доволна! Чувствам се перфектно, само ако мога и хормоните си да вкарам в релси, ще съм много хепи. А пък, ако взема и забременея... тогава... е, тогава сигурно ще се гътна от кеф    Mr. Green

# 711
  • UK
Не знам в Бг как правят МД кюфтета, но в УК са подходящи за Дюкан хаха - сухи, от пенсионирани крави за мляко или ТБ реактори. Ако случайно имат някаква мазнина по тях, тя се изрязва. Затова от това месо само кайма се прави. Няма глюкоза, но слагат нитрити и подправки

# 712
о сигурна съм че в месото в МД е бъкано с боклуци, но е по-малкото зло като нямаш избор.
Аз например не разбирам как може да опреш точно до МД при условие че масово е пълно с ресторанти и вериги, които предлагат поне яйца и бекон по пътищата на северна Америка, но може да има изолирани места само с МД знам ли  newsm78
Последното ми пътуване, понеже сме малко капризни с храненето за около 60 км спряхме в над 10 ресторанта, докато си харесахме, даже проблема беше че в повечето имаше основно месо и яйца, но не и вегетарианско меню (за спътника ми).

Колкото за как да накараме милото да не яде хляб Simple Smile При нас не подейства метода с говорене, обясняване и т.н. Но когато доки пусна кръв и му каза пред диабет, за секунда отказа хляба и сладкото.  Peace

# 713
Дами, един въпрос: днес бях на ендокринолог, жлезата ми е леко увеличена, но няма изменения и образувания; пусна ми изследвания, обаче виждам само TSH, T4, TAT и МАТ, а гледам, че тук коментирате и стойностите на Т3. Да си пусна ли и него?

Иначе от мен като кратък отчет: чувствам се много добре, кантарът показа 1.2 кг по-малко, количествата храна намаляха от само себе си - просто не огладнявам толкова често. Бях и на гастроентеролог, жлъчката ми е съвсем наред, нямам камъни (Поне ако ги получа, ще знам от какво са.  Mr. Green Това в кръга на шегата.)

# 714
  • София
Момичета, моля, подсетете ме кой беше лекарят надмогнал диабета с ВМ-НВХ  Praynig

# 715
Бърнстайн

# 716
Вив, сещам се за Джей Уортман и Тим Ноукс - с диабет тип 2, но и за Ричард Бърнстайн и Трой Стейпълтън - с диабет тип 1. А сигурно ще се сетя и за още. Embarassed

# 717
  • Пловдив
о сигурна съм че в месото в МД е бъкано с боклуци, но е по-малкото зло като нямаш избор.

О,пълно е и още как,уж се води телешко,но колко е телешко един господ знае.Пилекото и рибата пък са с панировка,така че съвсем отпадат.

Жижи, говори му. Много му говори, но не натрапчиво и наставнически.
Пак ще кажа, на моя мъж му трябваха две години за да узрее и да се престраши да живее без хляб. Много му повлия и моята физическа промяна също. Но когато вече се видя, че И поддържа високо кръвно, тогава явно страха го повали и започна да се храни като мен. Но пак казвам - две години  ooooh!
Един от основните му аргументи "против" НВхранене беше точно този - какво ще яде през деня? Щял гладен да ходи Simple Smile
Вив,говоря му от доста време,но той не приемаше,че това го засяга лично него,предполагам защото няма проблеми с теглото.Сега като му дадох обаче тук да прочете коментарите видях реакцията,която исках да видя.

# 718
  • SA
Мози, така и така като ще си изследваш щитовидната жлеза, е добре и Т3 да си пуснеш според мен, особено ако имаш съмнения, че ти е проблемна.
Папая, браво!  Hug
От лекарите с диабет най-много ме впечатлява Бърнстайн мен, понеже той още като дете е имал вече дори усложнения от диабета. А сега, на повече от 80 години си живее, работи и гликирания му хемоглобин бил 4,8%. При това панкреасът му не произвежда и молекула инсулин. Това за мен е просто чудо.  Embarassed

# 719
  • София
Жижи, на времето в МД имаше една самата с риба тон и някакво варено яйце, не знам дали още я има де

Общи условия

Активация на акаунт