НВ-ВМХ, част 94 - за здравословното хранене

• 43 106
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
  • В полите на Пирин планина
y♥♥li , на мен и сега менюто ти не ми изглежда особено нисковъглехидратно, особено закуската.

На вечеря може да увеличиш мазнините  newsm78 Посочила си пържола от пилешко филе, нали? Аз предпочитам от бутче, вкл. с кожата.

# 481
Пържола от пилешко филе колко сухо ми звучи  Mr. Green
Аз съм решила да правя нещо като качамак от карфиол, със запържени пушени свински бузи и сирене, мисля, че добре ще се получи. Ако ми дойде сухичко, и масло може да сложа  hahaha

# 482
  • SA
Йоли, не мисля, че трябва да променяш храненето си заради процедурата. Вече като забременееш ( стискаме ти палци!), вероятно ще имаш нужда от повече въглехидрати, тялото ти само ще подскаже.
Наистина , както казват момичетата, е по-добре да наблягаш на червени меса, а не на пилешки гърди.
Джия, ти сега към ВМ-НВХ ли се върна, или експериментираш с други неща?

# 483
  • От Луната
Cioccolata аз мисля да се доверя на интуицията си. Ще си спазвам режима, а ако почувствам нужда ще увелича въглехидратите с малко картофи и ориз. Подозирам обаче че родителските тела няма да са щастливи от този факт Sad и не че ще ме тъпчат с храна, а ще ми вдигнат кръвното. Майка ми от сега ме гледа под око и сигурно си мисли че ще умра от глад и всеки момент ще припадна!
Lady Brinne, меда ли ти се стори въглегидратен Simple Smile Така си е  Blush , по принцип ги ям и без мед, но днес бях изключително гладна. Прогестерона не ми е пръв приятел, а сега му е пика и май май иска да прегрешавам. До сега нямах такива кризи, но колкото се приближава М, толкова по-зле става  Twisted Evil.
Към омлета имаше масло Simple Smile , ако това може да помогне Simple Smile
За филето, може да добавя сметанов сос. Вчера доядохме пилешките пържоли, правих пилешко + телешко с топено сирене в гърне, но ми втръсна. Телешкото беше божествено крехко Simple Smile май наблегнах предимно на него. Като цяло кожа не ям, никога не съм я яла, да не ви казвам какво е усещането в устата ми. Не мога, кожи и каймак ТЦ, никога не обичала, чак ми се гади.
Към пържолите правих пюре от карфиол и стана върховно, вместо мляко сложих сметана и масло. Леко чесново, много вкусно! ммм Скоро пак ще направя и сама си го ям  Mr. Green Party

# 484
y♥♥li, с течение на времето прогестероновият пик няма да ти докарва вълчи глад. Peace Просто трябва да мине повече време с това хранене. Но по повод на кръвното, при бременни с високо кръвно препоръчват точно нашето хранене, за да го свалят без лекарства. Peace

# 485
  • От Луната
y♥♥li, с течение на времето прогестероновият пик няма да ти докарва вълчи глад. Peace Просто трябва да мине повече време с това хранене. Но по повод на кръвното, при бременни с високо кръвно препоръчват точно нашето хранене, за да го свалят без лекарства. Peace
Ще го кажа на майка ми при първия удобен случай!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 486
Здравейте! От много години имам СПКЯ. Бях спряла ходенето по лекари за известно време, защото ми беше дошло в повече, но сега отново стартирах. Аз нямам много килограми за сваляне, висока съм 170 и тежа 69кг., но искам да пробвам този режим за да видя дали ще има напредък в здравословното ми състояние. Сега ще се върна да прочета какво сте писали и да се запозная по-подробно с режима.
Интересува ме има ли и други със СПКЯ, които да са изпробвали НВ ВМД и да са доволни?
Другият ми въпрос е по отношение на виното. Не пия често, но понякога вечер след работа си сипвам една чаша червено вино. Виното е с ниско съдържание на въглехидрати, но все пак е калорично, като всички алкохолни напитки. Вие пиете ли вино (или някакъв друг алкохол) и това повлияло ли е на диетата ви по някакъв начин?

# 487
Вие пиете ли вино (или някакъв друг алкохол) и това повлияло ли е на диетата ви по някакъв начин?
Сипи си винце и мятай първа страница  Laughing

# 488
Dana_S, това е най-подходящият начин на хранене за СПКЯ. Simple Smile Казвам го и от личен опит (освен теглото, ми се подобри значително и цикълът), и защото вече много жени със СПКЯ са се похвалили в шведски и американски форуми. Естествено, че винаги има индивидуален компонент (съчетание от фактори), но като цяло НВ-ВМХ е много подходящ, защото води до нормализиране на нивата на инсулина, а при СПКЯ типично има ИР, т.е. повишен инсулин.

# 489
  • SA
И аз от личен опит мога да кажа, че СПКЯ се повлиява много добре от този режим. 
Вино по 1 чаша от време на време може да си пийваш, даже е желателно.  Twisted Evil ( шегувам се, но в такива количества не се отразява зле на режима).

# 490
Благодаря ви за бързите отговори! Веднага сипвам винцето и почвам да чета!  Mr. Green

# 491
Още едно обяснение за големия брой щитовидни заболявания при жените: заради по-големия размер на женските гърди (спрямо мъжките) в организма на жената по-лесно се изчерпва наличният йод, когато приемът е малък, защото щитовидната жлеза се конкурира с гърдите за йода.

# 492
  • София
Вие пиете ли вино (или някакъв друг алкохол) и това повлияло ли е на диетата ви по някакъв начин?
Сипи си винце и мятай първа страница  Laughing

Ей, вие всичките, големи сладурани сте! Joy Joy Hug

# 493
  • София
Тук е най-яката група и може се научи много Grinning и е забавно Hug

# 494
  • София
Тук е най-яката група и може се научи много Grinning и е забавно Hug

Отдавна схванах! Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт