НВ-ВМХ, част 94 - за здравословното хранене

• 43 107
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
  • От Луната
Шоколата, аз имам дефицит на йод! Такива ц*ци съм имала винаги, скоро ще проговорят и ще ги пращам на ясла.  Joy
Erinne така си е!
Благодаря ви момичета за мненията, ще се консултирам и с док, но все пак не мисля да преустановявам диетата, тъкмо я започнах и се почувствах човек  Hug

# 496
  • София
Баба ми има камъни в жлъчката, в единия бъбрек и като и кажа да спре с хляба ми обяснява, че не може без него. Сега влезе в болница с тромбофлебит( Embarassed да ме извинявате, ако това не е точния термин) и малко от малко разбира, че на сладко и хляб не е добре да се кара. Не знам какво да и препоръчам освен да изключи тези храни, но не знам какво да и кажа да хапва, при условие че камъните са си там newsm78 и вода не пие и е пълна. Пита за нещо, което да и убие апетита. Аз пък щр се опитам да я накарам да наблегне на зеленчуците(ако толкоеа без хляб не може, само тоя от лимец, но по 1-2 филийки,,кат за начало) Според вас ако сега се опита да кара на масло, кашкавал, кисело мляко, сланина? , свинско, зеленчуци, ядки? такива работи,  дали е добре и дали трябва да пие нещо за апетита... да и помогне. Поне има железен стомах  Hug

# 497
Шоколата, аз имам дефицит на йод! Такива ц*ци съм имала винаги, скоро ще проговорят и ще ги пращам на ясла.  Joy

Моите ту бяха на даскало, ту в колежа, после пак на даскало, ама в последните година и половина са във ваканция и не излизат от нея. Пу-пу   rotfImao Да не ме чуе дявола.

# 498
  • SA
 Joy
Ех, поне за йоден дефицит тогава аз да не се тревожа. А и последния път като си изследвах ТСХ ми беше към 0,5.
Erinne, баба ти щом е с жлъчни камъни, да я кара по-внимателно с мазнините, за да не си предизвика криза. Но месо, зеленучци, млечни разбира се , че е добре да яде.
И с някои зеленчуци с повече оксалати трябва да внимава ( заради бъбречните камъни), например спанак, цвекло.
За намаляване на апетит, аз по-ефективно нещо от спиране на захарта и намаляване на въглехидратите не знам ( е, да кажем че и амфетамините имат сходен ефект, но това е друга тема).

# 499
  • София
 Hug Благодаря, Кам Hug

# 500
Да, определено това е най-подходящия режим при спкя. И аз от опит говоря. И винцето е задължително!  Mr. Green

# 501
Мислек си, че днес съм се движила в релси, но след като прочетох малко повече информация, се оказа, че съм кривнала от режима. Утре вече ще коригирам менюто. Пффф колко въглехидрати имат бананите!  ooooh!
Jana Ina при теб как протекоха нещата със СПКЯ? Много ли помогна диетата, какви бяха резултатите? А винцето...радвам се, че няма да се разделя с него. Blush  Drunk

# 502
Здравейте и от мен!
Мога да се похваля с един свален килограм вече.Не че е много ,но е знак че се движа в правилна посока.А и повече си личи визуално ,отколкото да се усеща на кантара.За мен не е толкова важно колко точно тежа,а да харесвам това което виждам в огледалото Simple Smile А и подобрението в състоянието на кожата е невероятно!Спирането на дребните похапвания цял ден /най-вече провокирани от професията ми chef/ подобриха значително нещата. Преди се опитвах да закусвам ,но сега спрях и едно кафе ми е достатъчно до обяд. Старая се да имам две нормални хранения за деня ,като промеждутъка запълвам с някой портокал или чай. Млечни почти не консумирам с изключение на сирене бри/нали съдържа доста вит К/ и от време на време по малко кис мляко. Ядките ги спрях за сега ./както и фурмите Stop/. Вземам и добавки като магнезий.вит Б комплекс ,вит Д  .
Чета ви всеки ден и съм ви много благодарна за информацията ,която споделяте и търпението с което отговаряте на всички нови момичета.Най-големият плюс на режима е подобряването на здравословното състояние /или поддържането на добро здраве,ако няма здравословен проблем/,а намаляването на кг е като бонус.Както ви бях писала и преди,не съм с много наднормено тегло,по-скоро закръгленост в ханша и бедрата с което не мога да се примиря .Даже в професионалните среди минавам за слаба-чувала съм коментари като-"Ми тя не стига че е хубава ами и слаба-сигурно не може да готви" #Crazy
И така ,продължавам напред и се надявам скоро да се похваля с още минуси!
Добре дошли на новите момичета-тук сте на правилното място! bouquet

# 503
Да кажа, че още съм с вас! И че този месец, преди МЦ нямах никакъв, НИ- КА- КЪВ глад за сладко или други простотии, тип "гладно ми е на устата"  Peace Продължавам, чувствам се добре, не изпадам в крайности.  Peace

Чета ви всеки ден и съм ви много благодарна за информацията ,която споделяте и търпението с което отговаряте на всички нови момичета.Най-големият плюс на режима е подобряването на здравословното състояние /или поддържането на добро здраве,ако няма здравословен проблем/,а намаляването на кг е като бонус.Както ви бях писала и преди,не съм с много наднормено тегло,по-скоро закръгленост в ханша и бедрата с което не мога да се примиря .

Този цитат напълно припокрива и моето мнение/ присъствие в темата  Hug

# 504
  • София
А какво означават стойностите на ТСХ?
Питам, защото никога не съм се интересувала от тези неща, а сега си намерих едни стари изследвания (дори не помня защо съм ги правила) и данните са тези:

FT3     4.44 pmol/l        3.10 - 6.30
FT4   19.63 pmol/l     11.00 - 22.60
TSH    0.682 mIU/l        0.35 - 5.00

О, за друго се сетих. Тази година овошките ни родиха адски много, а в къщи плодове почти не се ядат, не обичаме. Вече изхвърлих доста, но ми е жал.
Имате ли някаква идея какво мога да направя с няколко щайги зелени, червени кисели ябълки и зимни круши? Може би някаква туршия?

# 505
Четирилинке, сетих се за теб. Hug Преди малко изведнъж ме осени, че магнезиевия цитрат го продават и на прах и мисля, че не е смесен с нищо. Разтваря се във вода или друга течност, но не знам точно как става дозирането - може би ще ти кажат, като го купиш.

Асос, това са хубави стойности на щитовидната. Peace

# 506

Чета ви всеки ден и съм ви много благодарна за информацията ,която споделяте и търпението с което отговаряте на всички нови момичета.

Изключително търпеливи и добри момичета. Само от режима на хранене ще да е. Няма толкова спокойни и уравновесени хора, които с такова търпение да обясняват едно и също нещо на всеки новодошъл.  Hug

А добрутру  kaffeetrmker_2

# 507
Добро утро и от мен! Grinning

И аз се присъединявам към благодарностите за търпението, с което се отнасяте към всички наши въпроси!

И аз искам да попитам дали сте срещали информация как се отразява този режим на хранене при гломерулонефрит (автоимунен). Търсих в нета информация, но не попаднах на това, което ме интересува.

Хубав ден! bouquet

# 508
Вие пиете ли вино (или някакъв друг алкохол) и това повлияло ли е на диетата ви по някакъв начин?
Сипи си винце и мятай първа страница  Laughing

Joy Потвърждавам, не само, че не пречи, но прави всичко по-приятно!
Здравейте, мили момичета!
Днес, стават седем месеца от както съм сред вас. Още на втория месец, загубих безвъзвратно едни десет килограма, а след това, почти неусетно още 2-3 кг. (повече не искам Laughing) Големите екстри, към това са: унищожен, направо #2gunfireцелулит, видимо по- добро състояние на коса и кожа и доволно сита, по цял ден!
Слава богу, нямам здравословни проблеми (или поне не знам, за такива) и отрих с огромно задоволство, че това е моето хранене! И понеже, с лекота отказах сладко, хляб, ориз и картофи си позволих, да си оставя една екстра : бяло винце, всеки ден Heart Eyes
Искам, да ви благодаря, за всички идеи, информации и съвети, които споделяте! Страхотни сте bouquet

# 509
  • SA
Какво по-хубаво начало на деня от това толкова много момичета да споделят, че се чувстват по-добре?  Heart Eyes
Асос, от част от ябълките може да си направиш ябълков оцет ( ако използвате).

Общи условия

Активация на акаунт