НВ-ВМХ, част 94 - за здравословното хранене

• 43 105
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Asos, бих замразила крушите, обелени, почистени, на резени
За сос към месо са супер,задушени в масло и коняк
Иначе за детето с миксера на пюре, смесваш с КМ и става чудно (ако давате плодове)
Могат и да се желират при нужда

Ябълков оцет правя в момента, чакам го да стане, да видим дали си заслужава усилията
Иначе замразих и малко ябълкови резени, за сладкиш да има за всеки случай

y♥♥li, с течение на времето прогестероновият пик няма да ти докарва вълчи глад. Peace Просто трябва да мине повече време с това хранене. Но по повод на кръвното, при бременни с високо кръвно препоръчват точно нашето хранене, за да го свалят без лекарства. Peace
Ще го кажа на майка ми при първия удобен случай!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Дано те послуша
Моята предпочете лекаря, изключи солта и си докара още повече проблеми

# 511
  • София
Четирилинке, сетих се за теб. Hug Преди малко изведнъж ме осени, че магнезиевия цитрат го продават и на прах и мисля, че не е смесен с нищо. Разтваря се във вода или друга течност, но не знам точно как става дозирането - може би ще ти кажат, като го купиш.

Асос, това са хубави стойности на щитовидната. Peace

Cioccolata, трогна ме, че съм ти на мисъл Hug! Това е добра идея, ще разпитам в нашия Ремедиум, като се прибера в Бг.

Дами, за пореден път да кажа, че пюрето от карфиол е ненадмината вкусотия! Само че аз, понеже не мога да намеря животинска сметана тук, си го забърках само с масълце. Пак си става разкошотия!

А какво мислите за овчето месо? Преди да дойда в Иран, винаги съм мислила, че смърди. Не знам дали е до порода, или съм се заблуждавала, но се оказа много вкусно, и най-главното не мирише. А като включа логиката си в действие, тези мили животинки си пасат естествена, натурална тревичка, далече от цивилизационните замърсявания, респективно месото им ще да е далеч по-полезно от свинското например, отглеждано единствено със смески от зърнени + химия. А нали казват, че Омега-3 мастните к-ни се произвеждат от тревата и водораслите, откъдето после ядящите ги жив. видове ги ''колекционират'' в организмите си.

# 512
Не знам за овче, не съм яла, но агнешко обичам много и го свързвам с щастливите моменти от детството. Simple Smile

А на карфиоленото пюре спокойно може да му се сложи просто масло, а може и да се сгъсти с натрошено сирене.

# 513
Добро утро  newsm78

Аз и овче и агнешко, и козе ям. Нищо не ми смърди,
но ако трябва да съм честна козето и овчето са били винаги домашно отгледани от дядо.
За карфиола / обичам го на фурна печен 30/40 минути и после запечен с допълнително пармезан до зачервяване.
За гарнитура е идеален:)

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 10:54 от Суха Мащерка

# 514
  • София
Привет, слънчица !  bouquet Виждам, че духа е много оптимистичен, ама при мен не е така...Умолявам "ветераните", моля споделете имали ли сте такъв тежък случай, като моя - за 3 месеца само 2 кг , а по-лошото е че днес сутрешната ми захар, на домашния глюкомер е 7, за капилярна кръв трябва да е 5,5....Съжалявам, ако звуча депресивно и мрънкащо, но ми е нужна някаква стимулация, за да продължа напред.

# 515
  • Berlin
Здравейте и от мен! Аз за ок. 1 седмица свалих 1гк, отчитам си го, защото хапвам доволно, не се ограничавам Crazy и пак върви кантара. Laughing Въвеждам си всичко, доколкото мога, във фитдей. За 9 дни имам средно баланс от: 54% мазнини, 25% протеин, 20% въглехидрати. От време на време изпитвам огроооомен глад за нещо сладко, не знам как да го туширам. Закуската продължава да ми е проблем, не съм много гладна сутрин просто.

# 516
  • София
Бубе, аз бях случай като теб. Изключително бавно свалях, дори на моменти качвах кг. но това беше така, понеже не се съобразявах с количества, дори обратното, ядях като разпрана  Laughing Но, поглеждайки назад, именно в този период, в който привидно не свалях нищо, съм стопила най-много мазнини. Не спортувах тогава.
Момичета, дори и нищо да не се случва, храните ли се правилно, бъдете сигурни, че нещата ще станат. Има и нещо друго, понякога в зависимост от здравословното състояние на всеки човек, има вероятност "усилията" на тялото да са насочени и към самолечение, докато се понаместят хормони и т.н. Тъй като режима поправя и такива щети  Wink , а те са с приоритет в природата.
Също така, ако имате и висцерални мазнини (тези около органите), те също се топят приоритетно.
Та, не се отказвайте  Peace

Днес в темата цари страхотна атмосфера, благодаря че споделяте как се чувствате, много ми е приятно да ви чета  Heart Eyes

# 517
  • София
Вив, благодаря ти мнооооооого ! bouquet bouquet bouquet

# 518
Буба, за захарта помисли как ти е било напоследък храненето, виното - може нещо да е оказало влияние. И също дали спиш добре, дали нямаш хронични болки.

# 519
  • София
Шоки, виното е всяка вечер, но вече е половин чашка бяло, не мисля че това е проблема....въглехидратите са ми от зеленчуци и 1 чепка грозде и 2-3 шепи несладки ягоди....за 3 -те месеца....също не виждам проблем....затова се  и притеснявам и обезсърчавам....Спя повече от добре 9-10 часа, да чукна на дърво нямам болки и болежки.

# 520
Камелот, бях на режима да речем до юни месец. После не помня точно, карах си както му дойде. Август месец си бях в отпуска и в голям стрес покрай подготовката на събитие и се хранех на моменти доста обилно и изобщо не се съобразявах. Та от всичко това даже свалих. Но след като се върнах тук качих. Да не споменавам, че цял месец се хранех с боклуци, чипсове, сладко...не знам защо, просто не можех да се контролирам. Може би съм се успокойла след като приключи всичко в България. Този месец започнах режима, но не съм никак стриктна. Имам и дни на В освинване.

# 521
Бубе, аз имах предвид евентуални отклонения през последните няколко дни, особено снощи, включително повече протеин на вечерята, но не знам, може да трябва повече време да се нормализират нещата. Дано да стане скоро. Hug

# 522
  • SA
Буба, аз съм забравила, ти с диабет ли беше, или имаш само инсулинова резистентност установена?
Ако искаш напиши за 2-3 дни какво ти е било менюто, за да го обсъдим.
Освен килограмите, мериш ли обиколки и никакво ли намаление нямаш и там?
Съгласна съм абсолютно с мнението на Вивчето. Понякога нещата не стават със скоростта, която на нас ни се иска. Имам и няколко идеи, които може да пробваш по-нататък, но ще чакам да кажеш повече подробности, за да помисля дали са удачни.
Джия, дано по-бързо се справиш с тези въглехидратни "освинвания". Но щом си имала по-стресови преживявания е разбираемо, че са те влечали по-въглехидратни храни.

# 523
  • София
Камелот, само глюкозна нетолерантност и ИР, но последния път ендокриноложката ми каза, че съм на прага на диабет...аз я помолих да изчакаме 3-4 месеца, преди да мина на лекарства. Преди няколко години изпробвах всички метформинови препарати и ама никак - никак добре не се чувствах с тях...На 4 ноември съм на преглед и трябва преди това, да си пусна изследвания и безспокойстваото ми идва от това....искаше ми се да се размина с лекарствата...
Ето вчерашното меню и днес до тук:
з - кафе, парче свинско филе и малко парче масло
о - 3 яйца с масло и салата краставици
в - 2 пълнени чушки с кайма и зеленчуци и салата, 1/2 чашка бяло вино

з - кафе, варено яйце, малка вратна пържола

# 524
  • UK
Детелинке, овчето месо много го тача аз, за кърита. До преди 6мес живеех в район с много мюсулмани и ми беше лесно да го намирам. Сега обаче съм на юг, само англичани има около мен и само агнешко се намира Sad
Поне открих телешко шкембе и свински уши. Ушите ми ги дава месарят безплатно, защото иначе ги изхвърля Grinning Да не ви казвам с какъв поглед ме гледа, жал му е за мен, че ямно не съм на ред да ям уши и езици хаха

Общи условия

Активация на акаунт