НВ-ВМХ, част 94 - за здравословното хранене

• 43 099
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
  • На брега на реката
Бубе, аз също не свалям много. За два месеца 1,5 кг., но не се отказвам, защото пък на сантиметри намаляват обиколките.
abs, аз правя едни бонбони които хапвам, когато ми се дояде сладко, ще ги постна в темата за рецептите.
Аз обаче имам питане. Август когато почнах режима писах, че не мога да пия вода и ме успокоихте, че не е задължително да се наливам, щом не усещам жажда. В топлите дни стигах до 1.5-2 л., но сега едва ли изпивам половин литър. Винаги съм си била такава и майка е същата.
Моля отново за мнение, да не би пък по тази причина да не се отразява на кантара.

# 526
Аз идвам, за да помрънкам. Лятото бях качила 1-2 см в бедра и 2 килограма, които вече един месец не мога да поправя, а съм супер стриктна(килограмите не знам как са, че не съм се теглила, но сантиметрите...). Знам, че е от суета, че тялото ми може да не го кефи да е толкова сантиметри и толкова килограми, но се харесах без тях, бе! Вчера малко прекалих с калориите, ама не се впечатлявам, даже съм си спряла и овесените ядки, за да има по-ударен ефект, ама ТЦ. Дали един фаст ще ми помогне да побутна малко процеса? Има ли някакъв минимум за брой дни? Иначе се чувствам чудесно, покрай освинването ми с плодове лятото бях забравила какво е да нямаш подут корем, болки в стомаха и тн. Ще ми припомните ли във фаста освен масла и яйца, какво друго можеше да се яде? Извинявам се за повтарящите се въпроси и аз.

Бобулинке, а само вода ли пиеш като течности? Шото аз чиста вода сега като е студено също не си докарвам повече от литър, но за сметка на това се наливам с огромни чайове и от там си ги правя. Кафето не знам дали се брои към количеството.  newsm78

# 527
  • SA
Буба, добре ти е храната, според мен.
Не знам какви изследвания са ти назначили, но мисля е добре кръвната захар на гладно да я съчетаеш и с инсулин на гладно ( за да се прецени и HOMA - индекса), а също и гликиран хемоглобин е добре да се изследва ( особено ако имаш предходни стойности може да се сравни с тях, вече имаш достатъчно време на ВН-НВХ за да има някаква промяна).
По отношение на отслабването. Може да пробваш 2-3 дни седмично да правиш по 16 часов фаст ( без никаква храна). Това се постига много лесно като предишния ден си вечеряш нормално около 20 часа и на другия ден направо обядваш към 12, а сутринта приемаш само течности, евентуално кафе. При някои хора такъв подход дава добри резултати.
Бобулина, чиста вода и на мен когато е по-хладно не ми върви много. Но пия доста чай, вода с лимонов сок, напоследък изпивам и доста от едни пробиотични напитки ( просто ми харесват, не че се назорвам). Не мисля, че човек трябва да се насилва да пие вода, ако изобщо не изпитва жажда. Но е добре тялото да е добре хидратирано ( това се преценя добре по вида на урината - да не е много оцветена и концентрирана).

# 528
  • София
Бубе, ето защо стават бавно нещата при теб, значи имаш още по-голям мотив да не се отказваш. И аз мисля, че храната ти е е добре, само да питам, това филе на закуска какво е? Истинско, сготвено от теб месо от филе или от онези пушените, готови от магазина филета? Ако е от вторите - абсолютно го разкарай.

Буболина, моето мнение по въпроса с водата е, че трябва да се опиташ да я увеличиш. Чайове пий, ако не чиста вода, но трябва да има течност  Embarassed Кафето не се брои за течност, нито млякото. Само чай и вода.

Рейни, понеже отдавна си на режима, а и тренираш, ще си позволя да ти кажа на мен какво ми действа за такива, спешни, дразнещи килограми, защото перфектно те разбирам  Heart Eyes Не фаст, а кетогенно хранене. Лятото правих такова, 4 дни, само на яйца и масло (кокосово и краве), по 2000 калории на ден (+/–). Т.е не съм се ограничавала в количествата на храната и маслата  Mr. Green
При мен, този метод доведе до страхотен резултат, особено в комбинация с интензивен спорт. Едни много упорити мазнини изчезнаха.
Също и още нещо, което е от моята камбанария, и което вероятно се дължи на спорта - не е добре, когато съм на много ниски В. Тогава си предизвиквам застой. Най-добре се получават нещата от В около 50 гр, от плодове/зеленчуци, малко КМ. Също така и вместо да закусваш овесени ядки, опитай да пиеш кафе с кокосово масло (1 ч.л мах). Така насочваш метаболизма в посока горене на мазнини, не на В. Ако можеш, хапвай малко плод и след тренировка, например половин или един грейпфрут.
И последно, което при мен дава страхотен резултат - увеличаването на протеина. Явно преди съм приемала твърде малко, защото откакто приемам повече протеин, имам по-малко мазнини (които периодично ме нападат, гадинки   Laughing )

Свидничка, аййй, уши ... така ги обичам, и все не мога да намеря обезкосмени  #Cussing out

Ох, днес съм голяма писателка ... айде изгонете ме, че и без това имам доста работа  ooooh!

# 529
Привет и от мен, повече четяща, отколкото пишеща!

Кам, за напитката с червено цвекло ли става въпрос? Аз така и не я направих нея, но открих сезона на ферментиралите зеленчуци и много ми се услаждат. Наложи се да си купя по-голям буркан.

Вчера се захванах да подновя запасите от витамин Д и магнезий. Реших да заменя цитрата с глицинат, след като се зачетох за усвояемостта. Много трудно начинание се оказа да намеря сравнително евтин чист глицинат, който да ми набавя същото количество магнезий като цитрата. Някои от формите се оказа, че са допълвани с магнезиев оксид. В крайна сметка най-доброто, което успях да намеря е само 100 мг магнезий от едно таблетка магнезиев глицинат, което ще значи че трябва да взимам поне 4.

Витамин Д го търсих в комбинация с К2. В крайна сметка се спрях и аз на фирмата, която Свидничка препоръча. Преди харесвах много и препоръчания от Крис Кресър на Thorne, но от iherb ми излиза малко солено. Оказва се, че той е с К2 МК-4. Този на фирмата от Свидничка най-вероятно също. Твърдят че К2 им е МК-9, но пък четох че не може да се синтезира МК-9 изкуствено.
По този повод намерих тази статия, за това кой тип К2 е добре да се приема. Приемам я малко като реклама, но пък се твърди че МК-4 даже е по-добрата форма от МК-7.
http://omegavia.com/how-to-choose-the-right-vitamin-k2-supplement/

А да, вчера пробвах препоръката на Шоки за тиква с масло от хладилника. Crazy Наистина е като сладолед.

# 530
Аз тази тиква с масло я ям вече два пъти като гарнитура към дроб. Embarassed И мисля, че и към друго месо ще върви. Но моите вкусове са малко шантави. Crazy

За МК-4 и аз четох тези дни, че например точно този вид К2 предпазва от рак на гърдата (не разбрах точно какъв беше механизмът, но май нещо с гените за Her2+ newsm78). Сигурно тепърва ще излизат много нови данни и за К2, и за други микроелементи. Има една комбинирана добавка - с К1, МК-4 и МК-7, която съм поръчвала, но излиза по-скъпо. Embarassed

# 531
  • SA
Дана, едната е от червеното цвекло, а напоследък се специализирах и в приготвянето на още една с джинджифил и лимони.
Тиквата тук е направо класическа гарнитура към всякакви стекове, ребра и др. В ресторантите особено ако се поръча като гарнитура зеленчуци ( а не чипс), обикновено сервират пюре от тиква и задушен спанак със сметана.

# 532
Пюре от тиква с горгонзола ми е любима гарнитура този сезон

Агнешко, овнешко ям само клефтико
Студените останки са идеални за зелена салата

# 533
Ех, Кам, ами ето още едно доказателство, че трябва да се пренасям към Южна Африка вече! Hug

# 534
Виви,  Hug Ще пробвам кетогенното май. Аз не искам да държа В много ниски принципно, искам да си сваля това нещо ужасно и после да поддържан 50-70г В с примерно по един плод на ден допълнително, но сега съм ги ограничила нарочно. Трябва да си купя кокосово масло. Кафето с масло вместо закуска, така ли? Дали ще ме държи сита, не съм го пробвала това? За 4 дни кетогенно наистина ли видя резултати  Shocked Трябва да се пробва това, така или иначе яйца с масло ми е основната храна. По колко яйца на ден ядеше, че аз така им налитам, имам дни с по 7-8, приятелките ми са в шок. bowuu Протеинът иначе не мисля, че ми е малко, ти колко г/телесно тегло приемаш? Аз обикновено съм около 2, понякога и отгоре, под 1,5 не падам със сигурност никога, следя си ги. Даже се чудих дали не прекалявам.

Аз за пюре с тиква и горгонзола не знам, но горгонзолата така си я уважавам Stop  Сварена тиква, пасирана и разбъркана с какао пробвайте, много е добро.

# 535
  • SA
Шоки, ами хайде де! Тъкмо лято идва.  Simple Smile

# 536
  • София
Момичета, благодаря за подрепата - страхоооотни сте ! bouquet bouquet bouquet
За отказване от режима и мисъл не ми минава, аз нямам алтернатива с моите проблеми ...да спомена и че нямам прегладнявания, притреперване, прилошаване. Тази седмица съм без млечни, ще опитам и фаст. За изследванията - глюкоза, инсулин, ТСХ и витамин Д, чудя се да пускам ли холестерол, с него не съм имала проблем, въпреки многото килограми за изненада на кардиолога ми:-)))

# 537
  • София
Камче, моля те, сподели за напитката от лимони и джинджифил  Praynig

Шоки, не те пускаме да емигрираш!  Naughty

Рейни, аме гаре долу имам около 80-100 гр протеин дневно. Аз съм 50 кг, значи идва по 2 гр/кг. макс. Е имам и дни с доста по-малко, но аз не го следя  Embarassed Просто ям, когато ми се яде, като гледам на всяко ядене да имам доволно количество протеин.
За яйцата, малко ме е срам да кажа, защото знам от какви хора се чете темата, но в името на плочките, ще се жертвам  Laughing Та във въпросният период от 4 дни, ядях по 8 яйца дневно, 4 на обяд и 4 на вечеря. Закуската беше ( и сега ми е) кафе с кокосово масло, само дето тогава хапвах по повече кокосово масло дневно. Основният ми ориентир беше глада. Огладнеех ли, си хапвах обилно, а между храненията - поддържах положението с топли напитки с кокосово масло  Wink и то в стабилни количества. Даже от страх да не огладнея и да си проваля плановете, наистина не се притеснявах от количества. Смятах си и калории тогава, като обикновено бях около 2000 и отгоре, и 70 % мазнини (пак +/-, че не помня вече).
Сега нямам дупе за такова хранене, признавам си  Embarassed  Но тогава вече ми беше писнало от едно поясче под пъпа, което поддържах тъпо и упорито с диня в огромни количества  hahaha

# 538
Аз да повторя въпроса си-срещали ли ли сте информация как се отразява НВ-ВМХ на гломерулонефрит (автоимунен).
Благодаря! bouquet

# 539
Хрумна ми да си пусна едни изследвания - глюкоза, липиден профил и т.н.
Това са ми резултатите, трябва ли да ме притеснява нещо? Отдавна не съм си изследвала холестерола, но по-рано беше нормален.

Глюкоза ( Glucose )   4.46   mmol/l   венозна кръв: 3.8 - 6.1; периферна кръв: 3.5 - 5.5
Общ белтък (Total protein)   78.10   g/l   66 - 87
Албумин (Albumin)   45.40   g/l   35 - 52
Креатинин (Creatinine)   85.00   µmol/l   Ж: < 84; M: < 106
Урея ( Urea )   8.30   mmol/l   под. 65г. < 8.3; над 65г. < 11.9
Пикочна киселина (Uric acid)   338.00   µmol/l   М (202.3 - 416.5); Ж (142.8- 339.2)
Холестерол - общ ( Total Cholesterol )   7.17   mmol/l   Препоръчителна стойност до 5.0
Холестерол - HDL-Cholesterol   2.22   mmol/l   Препоръчителна ст. за М. над 1.0; Ж. над 1.2
Холестерол - LDL-Cholesterol   4.75   mmol/l   Препоръчителна стойност до 3.0
Холестерол VLDL-Cholesterol   0.20   mmol/l   ---
Триглицериди (Triglyceride )   0.44   mmol/l   Препоръчителна стойност до 1.70

Общи условия

Активация на акаунт