НВ-ВМХ, част 94 - за здравословното хранене

• 43 092
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Триглицериди и HDL са ти хубави.

# 541
  • SA
Вив, ще пиша в темата за рецептите.
Дейзи, аз не съм срещала описани случаи на хора с хроничен автоимунен гломерулонефрит да са се подобрили от този режим, но и тези заболявания не са чак толкова чести. Самият режим според мен няма да навреди на такъв човек, още повече че някои от тези болни се лекуват с кортикостероиди, които водят до нарушена въглехидратна обмяна. За да се въздейства обаче на самото заболяване, когато то е автоимунно, не винаги обикновеното ВМ-НВХ е достатъчно ( поне според споделеното от някои автори като Сара Балантайн например).
Mozzie, от изследванията ти, първо кръвната захар ти е хубава.
Липидния профил - три от важните показателя - триглицериди, HDL, VLDL са ти също много добри. Общ холестерол и LDL са високи според общоприетите норми, но според мен не дават основания за безпокойство. Все пак ти отскоро си на този режим, възможно е да отслабваш в момента, тялото ти да извършва ремонтни дейности ( за тях ЛДЛ-частиците отнасят към периферните тъкани материали като холестерол, витамини, антиоксиданти и др.) Съотношенията, които се смятат за прогностични са ти също хубави.
Сега за показателите, отразяващи бъбречната функция, малко странно, но и трите са ти на горна граница на нормата. Има ли вероятност да си била леко обезводнена, когато са ти вземали изследването? Прави ми впечатление, че и общия ти белтък също е доста висок, което пак може да говори за дехидратация. Пикочна киселина изследвала ли си преди? Имала ли си някога бъбречни проблеми?

# 542
  • От Луната
Мацки изчислих какво съм яла вчера и то е критично малко и изобщо не е режимно Sad
Дневен прием калкулатора изчислява 2250 калории, а аз за цял ден вчера съм консумирала:
Белтъчини: 88 гр.Мазнини: 65 гр.Въглехидрати: 60 гр.41.3%28.2%30.5%
Общо калории: 1191 kCal (това е 1000 по-малко)

Рязко трябва да увелича приема на месо. Всичко останало може да си е така, но ми трябва още едно хранене, а аз и сега се тъпча насила понякога. Чудя се какво съм яла преди и по колко и защо съм качвала кг. Махнах вредностите и веднага ми се отрази положително, но не това е диетата ...  Cry
И пак се чувствам преяла, явно толкова съм свикнала с въглехидратите, че не мога да свикна с по-мазната храна. А тя даже не е това което трябва да е Sad

Отивам да метна едни бутчета във фурната и да мисля какво да ям следващата седмица.  ooooh! толкова имам да уча още Sad МрЪн!

Доп.: + тренировки 4/5 пъти седмично по 30мин на ден. От къде ми идва енергията, че даже се чувствам преяла веднага след ядене. Поне не ми се доспива като преди!

# 543
y♥♥li , не се ядосвай, нещата постепенно ще се наместят. Колкото по-простичко хранене, толкова по-лесно ще ти бъде и сметки и изчисления няма да ти трябват.

# 544
  • UK

Свидничка, аййй, уши ... така ги обичам, и все не мога да намеря обезкосмени  #Cussing out

Вив ти да не мислиш, че моите са епилирани?  Joy Обаче се изхитрих и си купих мини горелка  Mr. Green От тези сладкарските, с които "пърлят" десертите отгоре. И така си ги обезкосмявам ушите, миришат и на пушенко даже  Joy Joy Joy

# 545
  • Berlin
 Laughing

Намерих кокосово брашно, може ли да се ползва?
http://www.iherb.com/Nutiva-Coconut-Flour-Gluten-Free-3-lb-1-36-kg/45664   Ще се опитам да огранича глутена и на децата и търся разни брашна за закуски.

# 546
Йоли щ, и аз бях така. Започни да добавяш зехтин в салатите, хапвай вратни пържоли, ребра - те са по-калорични. Не наблягай на пиле и сметанови сосове, а на по-мазно месо.
Ако на закуска имаш 2-3 яйца с масълце, бекон, маслини, авокадо (каквото обичаш), обядът ти е свински врат със салата със зехтин, вечерята пак нещо такова и ето ти ги. На зеленчуците добавяй масълце, зехтин, маслини към салатите... С времето винаги всичко си идва на мястото и разбираш, че заяъртяните манджи са безсмислени. Кашкавалът също вдига калориите, ако трябва ядки добави, те лесно се хапват и са калорични. Избягвай кашуто, обаче, иначе е вкусно, да.

Вивче, ти си мен  Hug аз съм така с яйцата и без да съм само на тях цял ден. ще споделиш ли какво кокосово масло си купуваш? Ясно е, че е студено пресовано. Аз днес изкарах един кетогенен ден, само без кокосовото масло, не е хич трудно(даже са ми много малко калориите, прекалено), ще прежаля краставиците за 5-6 дена другата седмица, че тази ще пътувам. Мен ме притеснява само липсата на закуска, три хранения на ден дали ще са проблем? Ще смуча лъжица кокосово масло май. Благодаря ти, като гуру си ми!

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 20:44 от Underneath The Rain

# 547
  • София
да не кажете после, че и при нас не публикуват  Simple Smile

http://www.doctorbg.net/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0% … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 548

Сега за показателите, отразяващи бъбречната функция, малко странно, но и трите са ти на горна граница на нормата. Има ли вероятност да си била леко обезводнена, когато са ти вземали изследването? Прави ми впечатление, че и общия ти белтък също е доста висок, което пак може да говори за дехидратация. Пикочна киселина изследвала ли си преди? Имала ли си някога бъбречни проблеми?

Да, сигурно съм била леко обезводнена, като се има предвид, че за последно бях пила вода предишната вечер.  ooooh! Освен това аз по принцип забравям да пия вода, затова съм си сложила една чаша на кухненския плот, да ми е пред очите и да се подсещам.
Мисля, че съм изследвала и по-рано, но не е било скоро; явно е била в норма, щом не ми е направило впечатление. Проблеми с бъбреците не съм имала. След месец ще си изследвам пак феритина, ще пусна и тези изследвания отново, да видя какво е положението. Благодаря и на Вери за коментара.  bouquet

Май се поувлякох тези дни със свинското и сметаната, та тази вечер за разнообразие си направих една коприва с маслини, лук, орехи и малко зехтин на тигана.

# 549
Артемис, благодаря за статията! Четох за тези неща онази вечер, дори четох за данни, че продължителната употреба на тироксин може би повишава риска за рак на гърдата. ooooh! Четох, че сред жените с рак на гърдата голям процент са и с гуша. Не е доказана тази връзка със 100% сигурност, естествено, а няма и как да се докаже. Но ако проблемът е йоден дефицит, а вместо да се дава йод, се дава тироксин, проблемът се задълбочава - логично.

Тази "статия" е бая сензационна. Laughing Но поне обръща внимание на един реално съществуващ проблем.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 08:18 от Cioccolata

# 550
  • София
Рейни, ами най-често си взимам литрови буркани кокосово масло, например от тук:
http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … -%D0%BC%D0%BB.647
или от Айхърб понякога, но пак на тази цена идва, даже вече и по-скъпо.
Ако имаш нужда от три хранения, разбира се, че няма проблем. Въпроса е в преимуществото на мазнините, малко протеин и нула въглехидрат.  Hug

# 551
  • София
Момичета, заповядайте да се посмеете!
http://dnes.dir.bg/news/hrani-danak-meso-20371870?nt=4

# 552
  • UK
То от "Дейли мейл" каква статия да се очаква хаха. Това е местният жълтурник

# 553
  • SA
Цитат
лекарите са готови да поставят месните продукти в списъка с канцерогенни вещества (пораждащи
рак), наравно с арсеника и азбеста.

Joy
Хаха, няма да се изненадам, ако това някои действително си го мислят.  hahaha

# 554
Здравейте, момичета  Hug
Във връзка с коментирания закон за данък здраве върху вредните храни попаднах на следната информация:
СЗО слага месните продукти в списъка с канцерогените
http://dnes.dir.bg/news/hrani-danak-meso-20371870?nt=9
месните продукти в списъка с канцерогенни вещества (пораждащи
рак), наравно с арсеника и азбеста.
Според съобщения в медиите, прясното месо също попада в списъка.
СЗО го определя като "малко по-малко опасно от консервираното".

Това е доста прекалено от страна на големите разбирачи от СЗО. В България това със сигурност ще се използва да се обложат с "данък здраве" и ще повиши и без това високата им цена.

Докато не ни сложат на диета от картофи и хляб няма да се спрат! #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт