Искам да кажа ... (57)

• 36 291
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Хлебопекарната и мен ме изкушава, но засега се удържам. Обожавам  домашен хляб, представям си как ще се доокръгля, ако имам машина. (Аз и сега честичко правя и франзелки, и питки, и всякакви хлебчета, пък си представям, ако си спестя месенето, колко стремително ще нарасне правенето и  какво ядене ще падне...)

# 151
Прияде ми се топъл хляб с масло, сирене и мерудия.

# 152
  • София
Хлебопекарната и мен ме изкушава, но засега се удържам. Обожавам  домашен хляб, представям си как ще се доокръгля, ако имам машина. (Аз и сега честичко правя и франзелки, и питки, и всякакви хлебчета, пък си представям, ако си спестя месенето, колко стремително ще нарасне правенето и  какво ядене ще падне...)
Хляба от машина няма нищо общо с това, което си месиш, та яденето няма да се увеличи, както се опасяваш. Една хлебопекарна събира прах в къщи и поне от две години не съм се сещала да я извадя.

# 153
Моята хлебокерна също стои прибрана от доста време. Не защото не ми харесва хлябът как става в нея, а защото вече не ям хляб  Simple Smile.

# 154
  • София, Младост
И аз като Onna имам комбинирана пералня със сушилня и си я ползвам доста успешно. Фалове почти нямам, а за чаршафи и кърпи ми е незаменима.
Хлебопекарна също имам и ползвам най-редовно. Хляб не купувам, толкова съм свикнала с машината. Не сме повишили консумацията на хляб. Хлябът е вкусен (всъщност както си го направиш). Днешният я с бяло, типово брашно и слънчогледови семки  bouquet

# 155
Ние нямаме проблем с теглото, храненето е въпрос на култура. С хлебопекарна,  без хлебопекарна, не влияе това когато човек има здравословни навици.  Както знам, много хора споделят, че пълнеят на ол инклузив почивките си, явно ние сме единствените както отидеме така се връщаме. Не ме блазни изобилието от храна, не сме нито невидели-прегладнели, нито лакоми. Ядем си стандартно, както си ядем в София. Но е факт, че българите препълват чиниите и отрупват масите като за последно , която храна  в последствие половината остава и се изхвърля , което е жалко, или го изяждат преко сили, защото нали са си платили и да не са капо. После дебели били...ами ще са Rolling Eyes

# 156
  • София
За хлебопекарна и аз от дълго време мисля newsm78
Ама единственото, което ме въздържа е че като се познавам Laughing сигурно ще ям по два хляба на ден hahaha
И сега (заради вас) тъкмо реших да правя крилца ... пък вие ми вкарахте бръмбара за кисело зеле smile3537 Прозвъних на всички баби от селото, нито една няма изостанал буркан newsm50
Ша, лакомията хич няма общо с ол инклузива Mr. Green
Който си е лакомник, си е лакомник и дОма Joy

# 157
  • София
Много ми хареса рецептата на макароните на Лиляна.
Дъжд не обичам - никакъв, дъждовното време ме депресира.
Сушилня нямам, защото нямам място, но много ми липсва.

# 158
А защо преяждат така тогава по инклузивите, не е ли лакомия да сложиш повече отколкото можеш реално и в здравословни норми  да  консумираш? Simple Smile

# 159
Ние имаме хлебопекарна и преди стоеше подредена до тостера, сокоизтисквачката, кафемашината, но я прибрах в шкафа, за да не я ползваме често. Сега я вадя 2 пъти месечно само тесто си правя в нея. Перфектно се справя и бързо. Харесвам си я, но не я ползвам често, защото като направя хляб/питка се изяжда половината, а от купешкия хляб ядем по 1 филия, даже и детето започна да яде хляб като си правим, а пък обикновено се хранеше без хляб. То всъщност като опека питка, могат и само на питка и сирене да седнат и въобще друга храна да не търсят моите хора.
Та ако човек има място - спокойно може да си я купи и да си я ползва. Аз например като ходя някъде на гости задължително правя една питка с масло, на едното място даже недоволни, че малка била, искат по 2 да нося. Аз я пека и тръгваме, за да им я занеса още топла, неизстинала. Обичам да нося питки, баници, кексове, защото хората искрено се радват. За мен е по-лесно да накупя готови, но обичам да нося домашно приготвени почерпки Simple Smile

# 160
  • София
А защо преяждат така тогава по инклузивите, не е ли лакомия да сложиш повече отколкото можеш реално и в здравословни норми  да  консумираш? Simple Smile
Колкото повече си сложиш, толкова по-малко храна ще остане, която да ти я преработят и пльоснат на следващото хранене.  Wink
Нашето семейство се върна напълняло от първата ни ол инклузив почивка, именно защото си бяхме невидели. При това беше в чужбина, та още повече гледахме като треснати тогава.  Joy

# 161
Някой се държат така сякаш заради яденето са отишли. Завиват храна, разнасят, то салама кофти, кашкавала не става, обаче те сандвичи правят и се карат на децата си, че не искат да закусят, чак да им се чуди човек, но не само българите са такива  Peace

Lucie, вече има готово кисело зеле  Peace

# 162
  • София
Да се разпиша в темата, че почти я изтървах.
Не обичам дъждовно време. Предпочитам сняг. Но ако може да съм си вкъщи на топличко или в планината на ски.
Сушилня нямам, нямам и място за такава. Лятото суша дрехите на простора, зимата - на радиаторите на парното. Не се виждат зад пердетата и масата, а и вътре мирише хубаво.
За хлебопекарна съм се замислила от много много отдавна. Спира ме това, че по принцип ям много хляб, а ако имам и хлебопекарна - не ми се мисли.
Кисело зеле си правим от 2 години в голям бидон. Тази година все още не сме го сложили, но скоро ще бъде.

# 163
  • София
Понякога такива изказвания правите, че падам от смях просто. Ша, права си, че го има и елемента на лакомията вероятно /никога не съм ходила на ОИ/, обаче много хора качват по някое кило на почивките, просто защото се отпускат в това, която ядат, позволяват си неща, които обикновено не влизат в менюто им, спират да тренирах за определен период от време и т.н. Което обаче не е задължително да значи, че нямат здравословни навици. Аз нямам и преки наблюдения над ОИ де. Бях останала с впечатлението, че и ти не харесваш концепции тип ОИ.  
Иначе пък точно в стил на горното да се оплача, че съм умряла от глад и ми се ядат ябълки. Имам под ръка само едни, които са толкова кисели, че лошо ми става от тях.

# 164
  • София

Лакомия е Laughing
Ама аз на ол инклузива (Турция обаче) преяждам основно с тестени  Mr. Green - хляб, гьозлемета, пидета, баклава и кадаиф Blush Все силно препоръчителни за диабета ми!

Обаче факт е, че ни един път не видях пияни българи (явно имаме традиционна култура в пиенЬето! Twisted Evil) а многократно виждах пияни, заляни англичани и холандци - някои си включваха на смукач от 9 сутринта на басейна и на морето и си караха така, докато се наложи да ги извлече персонала към медицинския пункт Sick

Общи условия

Активация на акаунт