Искам да кажа ... (57)

• 37 212
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Oh ,Янтра , как ми напомни  с тази случка. Голям срам брах .
Стоя си аз един ден на компа и пия кафе и някаква жена звъни един ,два пъти ,а аз никой не чакам и не отварям .Щорите ми са вдигнати обаче и тя  гледа право в мен покачена на стълбите за да звънне .

Не отворих .Щом не е пощальона не ми се занимава. Всеки ден ми звънят от всякакви организации и сега заради изборите ...минават с бюлетини и питат дали може да сложат табелка с тяхната бюлетина в двора си .Не ми се занимава и така.

Надвечер детето си идва от у-ще ,а мъжа ми нещо си работи отвън пред къщи. Аз правя мидите и съм отворила входната врата да ми се проветрява и съм си надула музиката ,чашата с вино стои за мидите и цялата бутилка до мен и танцувам докато мия мидите и отделям черупките.

Детето си чете нещо ,но в един момент чувам ,че мъжа ми говори с някого и след секунди ме извиква и аз се обръщам и какво виждам .На вратата седи като истукана същата жена с папката и си ме гледа как си танцувам без да каже и дума .И мъжът ми като чул ,че е заради еди какво си и не му се занимава на него и хайде мене вика. Аз казвам ,че съм заета сега ,а онази не мърда .

Ей , опасни са.
Та поизмих си ръцете за да се ръкуваме  ,тя си ме гледа и обяснява ,че само за  минутки .
И детето веднага идва да види кой е .Та жената обяснява ,че събират еди какво си за еди какви си хора не знам къде си .Даже не я слушах щом чух ,че не е за болни деца или подпомагане на болници и у-ща и кимам учтиво ,но вече си мисля как да я отпратя.

Та казвам аз ,че в момента не можем да отделим пари точно за тази кауза и тя ми дава брошурата и някакъв пакет с инфо и детето най-невинно казва ,че имаме кеш пари у нас и ей сега ще си изпразни касичката за да дари.

Оф , казвам ,че това не са пари за благотворителност и че ги събира за нещо нейно си ,а тя ми казва ,че миналата седмица ги е ползвала за благотворителност в у-ще и е дарила с мое знание за Терри Фокс инициативата за децата болни от левкемия и с увреждания . И как винаги съм я насърчавала да помага на хората в нужда. А сега де.

Глътнах си граматиката и добре ,че е българският ,че  да и кажа ,че тези пари не са за това и че не можем   да си даваме парите за всяка инициатива когато ни трябват толкова много за ремонта .
Бързаше с банкнотите да дава .

# 331
  • Пловдив
Само да ме оставят на мира съм готова да кажа всичко. Пък и не е баш да излъгах, мой Смрадльо си е на 15 години и си струва 2500.

# 332
Акаша, ще ти чистят с някаква супер-дупер пароструйка за някакви си 6000 лв. кво му плащаш (нулите са толкова!) + още някви си пари за аксесоари  Wink
Ще я водя при доктор Масларски, той е педиатър, но много добър специалист и диагностик. Разчитам той ако не може да реши нашите проблеми да ме насочи към нужните специалисти.
Аз вчера четох-четох в нета и диагностицирах астма или алергия, а може и астма + алергия  bowuu Все си обещавам да не чета неща, от които не разбирам, ама пусто любопитство.

Тоест, алергична астма.  Laughing Най-вероятно е кашличен вариант на астма. Ще ти предпишат инхалаторен кортикостероид и вентолин при нужда. По-добре кортикостероид отколкото монтелукаст мисля аз. Просто да го имаш предвид. Ако спазва указанията, няма да и се отрази на ръста. Едва ли ще има други странични ефекти. След някоя и друга година (или месец), ще го изживее.  Laughing

# 333
 Акаша, не забравяй да питаш дали ще ти го почистят безплатно цялото. Приятелка се беше подхлъзнала та и почистили половината диван само, а за другата искали пари, защото демонстрация било това, не  почистване по домовете. А и почти съм сигурна, че почти всички с които са говорили са ''спечелили'' безплатно чистене.

# 334
  • Варна
Днес, дядо си отиде. Противно на всичко не ми е ревливо.
Спомних си стотици случки с него. Голям патрон беше,
тази година направи 90 г. невероятен, ще ми липсва-факт!

# 335
  • В Космоса
Соу, уж разбрах, че напълно безплатна, струва ми се, че така каза, но като се замисля, каза, че печеля ваучер за целта, но този ваучер дали покрива реално цялото почистване? Като нищо да ми заявят изцяло безплатно, но в рамките на ваучера, който покрива едикаква си част от реалната цена на почистването. Laughing Не, колкото повече си мисля, не ми се занимавах хич. Само до утре като ми зазвъни трябва да измисля как да откажа. Че до сега бях възпитана, не искам да изгрубявам накрая. Grinning

Контесче, хаха, много сконфузно, ама такива са си децата, искрени. Hug

# 336
evil   Hug
Скрит текст:
Запази хубавите спомени. Днес и аз се сетих за моя дядо, като писа Тонка за къщата на баба й и дядо й. За мен той беше като баща... Аз не съм прекрачвала прага на къщата откакто дядо си отиде. Не съм влизала в двора дори, но и сега ми излизат спомени различни и хубави, чувствам се като дете като се сетя за онези години. Спомням си и последния път когато бяхме отишли на гости, как ни посрещна, как се насили да покаже, че е добре и колко щастлив беше. Малко след това си отиде, в големи мъки... Разплаках се, дано са на едно по-хубаво място Hug

# 337
Evil, съжалявам!
Аз не познавам бабите и дядовците си. Починали са преди да се родя. Всъщност единият ми дядо почина, когато рях на 4 г., но не го помня.

# 338
Акаша , искрени са ,но понякога ми ще да не са чак толкова.

Докато пишех сега пак някой тропаше на вратата .Аман .
Но мм си е у дома днес за изпит онлайн и им отвори . 'Свидетелите на Йехова' този път и като им каза ,че не е заинтересуван от този разговор в момента и им пожела приятен ден си му връчиха усмихнати брошурата и попитаха утре по-подходящ момент ли ще е ? Ами не ,ама какво да им кажеш?
 Предложих да каже ,че е мюсюлманин та се откажат ,но надали.

Ще слагам надпис за брошури  извън пощенските писма  .Омръзна ми .

евил, моите съболезнования .Поживял е страхотен дълъг живот .
Нека почива в мир!  Praynig Hug

Само да ме оставят на мира съм готова да кажа всичко. Пък и не е баш да излъгах, мой Смрадльо си е на 15 години и си струва 2500.
Аз не мога и да лъжа .Все казвам ,че съм заета .
Но пред нея да мога да излъжа и да и дам пример да бъде неучтива. No win situation  newsm78

# 339
  • София
evil,  Hug

Софи, благодаря ти, усмихна ме!
А  кортикостероидите ли се отразяват на растежа ли? Моята Емма не е от най-високите... по-скоро е от дребничките(сравнявайки с останалите в групата ѝ), макар че е в рамките на нормалното за възрастта ѝ.

Акаша, ще ти изпилят нервите тези промотъри-почиствачи. На финала ще ти подарят един черпак. Ако имаш много свободно време и се чудиш какво да правиш, приеми ги. В противен случай ги прати да пасат... Приятелски съвет от препатил  Flutter

# 340
  • Пловдив
Аз не мога и да лъжа .Все казвам ,че съм заета .
Но пред нея да мога да излъжа и да и дам пример да бъде неучтива. No win situation  newsm78
Не лъжеш, казваш истината "В момента не можем да си позволим да дарим пари за вашата кауза." Точка. В това няма лъжа.

# 341
  • Варна
На британски английски транскрипцията на Москва не е москоу. Нито на АЕ.
евил, съболезнования!
Аз тези дни погребах леля ми-бях споделила преди няколко месеца, че е болна.

# 342
Днес, дядо си отиде. Противно на всичко не ми е ревливо.
Спомних си стотици случки с него. Голям патрон беше,
тази година направи 90 г. невероятен, ще ми липсва-факт!

Аз се чувствах по същия начин, когато загубих баба си. Беше ми много топло на душата и някак триумфално. Трудно е да го опиша. Също почина на 90 години, почина в леглото си, в къщата, в която бе изживяла целия си живот. Всичките и шестима близки бяхме с нея (тя си отиде първа, последваха я дядо ми, свако ми и майка ми) - аз се прибирах в чужбина същия ден.  Sad И досега ми е хубаво и приповдигнато, когато когато си мисля за нея и за дядо ми. Мисълта за майка ми е много болезнена.  Cry

Когато близките ни починат в тази възраст ни е мъчно, естествено, но си даваме сметка, че са имали дълъг и надявам се, хубав живот. Да му е светло на душата на дядо ти. Мисли си хубави неща и спомени с него. Така ще продължи да живее.  Hug

# 343
Евил,Стейси  Hug

[ˈmɒskəʊ] транскрипцията на Москва - горките руснаци как трябва да си чекнат езика ,че да си кажат коя е столицата им на английски  Joy

# 344
На британски английски транскрипцията на Москва не е москоу. Нито на АЕ.
евил, съболезнования!
Аз тези дни погребах леля ми-бях споделила преди няколко месеца, че е болна.

Съболезнования и на теб.

Относно Москва, все пак слушам непрекъснато английска реч и освен странното за мен "Москау"(вероятно заради спелинга), винаги са я произнасяли Москоу. Естествено, не се натъртва на "у"-то, но чак толкова да ми е зле слуха не вярвам! Все пак сред англоговорящи живея доста сериозно време. Всъщност, по-голямата част от живота ми е преминала в мислене, слушане и говорене на английски. Имам си доверие.  Laughing

http://youtu.be/qPgLbE6_Rfo

Общи условия

Активация на акаунт