Искам да кажа ... (57)

• 36 410
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
 За тежка изстинака витамин Ц, разтворими аспирини, една яка разстривка с ракия отвън и 2 чаши червно вино вътрешно. Simple Smile

Моят слоу кукър го ползвам сравнително редовно, особено зимата. Включвам го сутринта за да има за вечеря храна. Абсолютно същият е като на Контеса.

# 451
  • Ямбол
Аз ако карам три дни, директно минавам на антибиотик. Нямам нерви да издържа да се влача и пак да стигна до антибиотик. Дори често не се налага до трети ден да стигам, понеже знам кога ще ми се размине и кога ще се задълбочи. В края на миналата седмица усетих леко смъдене в носа и дори се запуши през нощта. ОТ 3-4 дни съм на прополис, давам и на дъщерята, че я чувам да покашля и ето ни, без да ни е съборило - добре сме. Вдигна ли температура и влоша ли се да ме тресе изобщо не си играя с чайчета и разни подобни, а минавам с тежката артилерия. Това обаче във форума не се практикува, затова не го давам като съвет. Тук само споделям аз как действам.

# 452
  • Euskal Herria
Дами, дайте ефикасно средство за борба с грипа. Трети ден се влача, като бастун.
Последно взимах чай от джинджифил и лимон  с малко мед. Иначе съм доволна от капките кармолис - в упътването си пише за какви оплаквания по колко се слага в топъл чай.

# 453
Хремата, с лекарства, е две седмици. Без, 14 дни. Антибиотик, в никакъв случай, с алкохол.

# 454
  • Euskal Herria
Писах вече за капките, аз и тук си донесох от тях. Като ми се възпалят синусите, много добре ми действа. Спира хремата, отпушва носа.
http://apteka.framar.bg/30000496/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%BE% … -40-%D0%BC%D0%BB-

Комбинация от билки са.

# 455
  • Ямбол
Ти от хрема ли се оплакваш или от грип?

# 456
Три пъти по две таблеки, но колко дни. Трета вечер карам на чай с ром, лимон и мед. Денем инфлуцид, цинабсин, парацетамакс, разтворими таблеки с витамин С, Отривин.
Питай аптекарката най-добре, струват ми се малко, впредвид килограмите и възрастта. Аз давах на сина по 1 таблета и нямаше повлияване, отидох да взема допълнително и аптекарката каза първите 2 дни - 3х2, след това още 3-4 дни по 3х1. Синът ми е на 12 години. Мисля, че го пресече, но още се прокашля от време на време. Допълнително клеева тинктура, чай с парчета джинджифил, мед, лимон, витамин С, парацетамол, ако си наистина зле и вдигаш и температура, фрешчета... В носа за отпушване - виброцил, олинт, физиологичен разтвор, ако те боли гърлото - прополки и тантум верде за смукане или пръскане Peace

# 457
Ох, не знам, ние една сутрин в малките часове се събудихме от адски натрапчивата миризма на зелен фасул с телешко и после с дни не можахме да проветрим. Беше кошмарна сутрин и след това уреда отиде в гардероба.
Наредила съм едни рецепти обаче, иска ми се да му дам втори шанс.
Но 5,7л ми е адски голямо, едва успявах да му покрия с два-три пръста повърхността.
Но и аз познавам много хора, които са доволни като Контеса, така че мнението си го давам само информативно, не като крайна инстанция.

Аз имам две; едната е голяма, а другата по-малка. Голяма се посчупи, но пак може да се ползва.

На мен ми харесва, но се страхувам да оставям уреда у нас без наблюдение. Иначе съм правила много неща, включително и мароканско пиле с кус кус. Най-добре ми стават вареното телешко, ребра (мнооого рядко готвим), както и сармички и пълнени чушки.

# 458
Таралежче или цвете .
 Какво пък не му харесвате на ДБТ  ? Синът ми с такова желание отива в МУЦ тази година .

Какви са тези думички "ДБТ, МУЦ". Joy Нищо не схванах! Joy

# 459
  • Телиш/Плевен
Таралежче или цвете .
 Какво пък не му харесвате на ДБТ  ? Синът ми с такова желание отива в МУЦ тази година .

Какви са тези думички "ДБТ, МУЦ". Joy Нищо не схванах! Joy
МУЦ е междуучилищен център, а за другото и на мен ми трябва превод. Grinning

# 460
  • Euskal Herria
Домашен бит и техника.  Mr. Green

# 461
Хаха ,Софи и аз не ги знам тези съкращения .Ти да видиш ..
Мислех ,че МУЦ ще е някакво ново никнейм на ЦУМ .Страшна логика ви казвам ,а за другото нищо не измислих освен Детски Бит и Творчество . bowuu

Не ми смейте много ,аз съм била Сендовче и там имахме предмети 'Рисувам и Моделирам ' , 'Език и Математика', 'Общество' и т.н.  Peace

# 462
Писах вече за капките, аз и тук си донесох от тях. Като ми се възпалят синусите, много добре ми действа. Спира хремата, отпушва носа.
http://apteka.framar.bg/30000496/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%BE% … -40-%D0%BC%D0%BB-

Комбинация от билки са.

Аз за синузит ползвах "Извлек  от морска краставичка". Еднократно! До там беше синузита! А имах тежко възпаление, чак зъбите ме боляха и ходих на зъболекар. Случи се в извън БГ и зъболекаря нямаше обяснение защо ме болят зъбите като снимката не показва нищо... В БГ само докато обясня какво усещам и зъболекаря ме прати на снимка на синусите. Пих антибиотик и мина но пак се появи и тогава тази "краставичка" ....преди 3 години. От тогава никакъв проблем Peace

# 463
Дете съм била, когато краставички бяха препоръчани на чичо ми. Той беше с много тежък синузит и в болница влизаше заради него. Та някой му казал да си капе капки от морска краставичка - чупи на две и стиска направо в носа, подобри се тогава доста.

# 464
  • Euskal Herria
Да, чувала съм, но по-внимателно трябва с тях. Защото бабата на моя приятелка влезе в болница заради такова лечение. Докара си алергия, имали някакви токсини. Поне така казаха.
Засега овладявам положението, намерила съм на мен какво помага.

Общи условия

Активация на акаунт