(Сф) 1-4 клас: 56-то СОУ vs 40-то СОУ (Люлин)

• 26 843
  • 177
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Благодаря ви дами за мненията! Наистина ми е от полза.
 И ние имаме фейсбук страница се оказва. Може да ни е полезна.
Не се сърди, човече - да, по-скоро конкретният учител явно има такава форма на работа. А за чина- детето ми няма претенции, не е бил недоволен досега от нищо- даже напротив- с желание ходи. И Слава Богу- дано все така. Аз отчитам като неправилно да няма правило. Поне аз като бях дете имахме ротационен принцип за местата по чинове. Слагаха ни по номера или момиче с момче- имахме някаква система. Това имам предвид.
The White Queen - абсолютно вярно. Агресията е нещо недопустимо!
зелено човече -  и аз не одобрявам на тази възраст да се ходи до лавката. А за полудневният режим- да, - можем да си тръгваме. Така ще си останем. Поне за сега има кой да го прибира на обяд. Вярно, че ако си на работа до 18ч. както е масовият работен ден е невъзможно да си прибереш детето преди 19ч.

# 136
При нас никога не е имало правила за чиновете, освен ако детето няма някакъв здравословен проблем или конфликт м/у деца.
Предпочитам такава свобода, не съм фен на наложеното отгоре, затова за мен беше + липсата на система Simple Smile

# 137
  • София
Учителката твърдо предупреди, че ще размества, докато опознае добре децата и се натаманят. За мен е напълно нормално това положение.
Ако детето е много чувствително, може да е добра идея да му се обясни, че преместването не е задължително да е заради нещо, което то е направило, нито пък че е нещо лошо.
Но например ако не вижда или не чува добре от новото място - да даде някакъв знак, за да се прецени и изговори конкретният случай  Peace

# 138
  • София
Днес поговорих с нашата госпожа и се зарадвах колко добре се получи! Мисля, че мога да съм спокойна и да разчитам на нея!

# 139
  • София
Как вървят нещата?

# 140
  • София
Имам усещането, че ходим на училище не от половин месец.

# 141
  • София
Използвам случая да поканя всички в текущата първолашка тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=940684
МНОГО е активна, но ми е адски полезно да сверявам часовник. Родителите споделят случки, преживявания, проблеми, стратегии за справянето им.

За четящите тук след 2016/2016 уч. год., потърсете своята първолашка тема тук: НАБОРИ: http://www.bg-mamma.com/index.php?board=500

# 142
  • гр. София
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали учителка за първи клас в 56 училище за 2017-2018 учебна година?

# 143
Здравейте и от мен. Знам, че съм малко извън темата. Мъничката ми ще бъде първолак 2017/2018 и колебанията ми са 40-то, 56-то, 137-мо и Италианския лицей в Горна Баня. Моля дайте малко мнения и за Горна Баня и за 137-мо. Форума ми даде подробна представа за другите две училища. Девойчето ми го влече изобразителното изкуство.
За мен е най-важно безопасността на децата.
Разпитах ученик випуск 2014-та от 56-то. Каза, че има доста наркотици там Sad
За 137, че стават много побоища...

# 144
Здравейте, предстои ни записване в първи клас  2017/2018 г, най-близко е 56 то СОУ. Ако има в темата мами на завършващи 4 то класници бих се радвала на препоръки и мнения Simple Smile

# 145
  • София
Навремето бях питала и в отчетната тема за 4 клас, но нещо не ме отразиха. Успех - дано имаш късмет с избора на училище!
По мои впечатления проблемът е в първоначалния прием. Преместване при необходмимост в последствие май се случва по-лесно. Разбира се, дано не се налага, че си е стрес.

За 56-то мога само да предупредя да не се връзвате на обещанието, че ще има организирано плуване за децата в басейна в сградата на училището. Това беше нещото, за което определено ни излъгаха и много ме заболя. Не толкова от резултата, а от факта, че така ни подведоха. Поне до 3-4 клас ползването на басейна става само с помощта на родителя. Иначе другите неща, които се казаха, си бяха така. Например занималнята си започна от 16 септември, столът - от втората седмица. Плодовете в лавката се оказаха наистина с редовно присъствие, а не просто украса за пред родителите.
Много полезна ми беше общата родителска среща, която се проведе няколко дни преди изтичането на срока за кандидатстване. Също там видях всички учителки на живо.
Ако има конкретни въпроси по организацията в 56то за 1 клас - мога да отговарям. Иначе някак общо ми е трудно да се сетя какво да споделя  Tired

# 146
Зелено човече, за 56 соу какво имаш предвид за плуването? Как е организирано плуването през деня за малките, в час по физическо, в занималнята? Съжалявам, ако е писано някъде. И още нещо, до колко часа се взимат децата от занималнята и за всеки клас отделна ли е или смесена от различни например първи класове?

# 147
Привет,

Някой да знае ще има ли открит ден, предварителна среща с родителите преди първо класиране за 2017/2018 в двете училища?

# 148
  • София
Зелено човече, за 56 соу какво имаш предвид за плуването? Как е организирано плуването през деня за малките, в час по физическо, в занималнята? Съжалявам, ако е писано някъде. И още нещо, до колко часа се взимат децата от занималнята и за всеки клас отделна ли е или смесена от различни например първи класове?
плуване в 1 клас има само ако сам си заведеш детето :/ свободен достъп. дори няма намаление на таксата (както ни излъгаха).
при нас 1 клас занималнята е в стаята на класа и е отделно за всеки клас. от 2 клас знам, че е различно, но нямам конкретност.

# 149
зелено човече,
благодаря.
Като че ли сме се ориентирали към 79 СУ, въпреки че за 56-то имаме много повече точки.

Общи условия

Активация на акаунт