Клуб "Ръкоделие - гоблени"

• 130 321
  • 449
  •   1
Отговори
# 315
  • ПАЗАРДЖИК
Исках да ви питам, вие шиете ли с гергеф. Аз разгледах няколко руски сайта и сега навивам мъжа ми да ми направи един. Мисля, че ще е по-удобно с него. До сега не съм ползвала.

# 316
Исках да ви питам, вие шиете ли с гергеф. Аз разгледах няколко руски сайта и сега навивам мъжа ми да ми направи един. Мисля, че ще е по-удобно с него. До сега не съм ползвала.
Аз пробвах веднъж, но не ми беше удобно, ама никак. Незнам някой хора шият така и доколкото знам като шиеш с гергеф, гобленът не се криви толкова много.

# 317
   Аз не ползвам , въпреки ,че шия от толкова време ,държа на ръка , макар ,че не е много удобно когато е нашито голямо поле. Simple Smile

# 318
Здравейте, аз се разписах някъде напред в темата, гоблени шия от около 10 години, макар напоследък да не съм бучкала много Laughing.. пусто не намирам време..

Защо не си купиш - струва няколко лева, на мен ми е по-удобно с гергеф, изображението се вижда по-добре, като в рамка.. иначе премяташ ту насам, ту натам панамата..

# 319
  • София и там където не се пуши
Аз съм пробвала, но в гергефа боцкаш веднъж надолу веднъж нагоре и се изнервям. Помислете, че после съпругът ще се сърди, ако не се ползува.

# 320
  • ПАЗАРДЖИК
Ами той гергефа не е обикновен, дето си го харесах и не съм виждала някъде да се продава.

Ето това открих в един руски сайт. С указания е как да се направи и много ми хареса

# 321
Ауу, "Алегорията" е много красив гоблен, вече реших, че това ще е следващият, който ще започна да шия. В момента шия " Мостар", но имам чувството, че няма свършване Crazy Остават ми две схеми и се надявам до края на годината да го завърша.
Някой може ли да ми каже в какъв размер е "Алегория"?

# 322
  • ПАЗАРДЖИК
Ауу, "Алегорията" е много красив гоблен, вече реших, че това ще е следващият, който ще започна да шия. В момента шия " Мостар", но имам чувството, че няма свършване Crazy Остават ми две схеми и се надявам до края на годината да го завърша.
Някой може ли да ми каже в какъв размер е "Алегория"?

размера й е 24 на 29 см. Шие се 1:1. Утре ще отида да сканирам схемите и ако искаш мога да ти ги изпратя.

# 323
  • Плевен
Petjah, а към схемите с които разполагаш на "Алегория" има ли легенда с номерата (цветовете) на конците?

# 324

Да, ползвам но само при големите гоблени. Моят гергеф прилича на обикновените кръглите, които продават, но е по-специален пластмасов и въобще не ми се отхлабва панамата докато шия с него. Много ми е удобен. Той е голям - може би около 20 -25 цели квадратчета "хваща"  и не се налага често да го местя. Пробвала съм със дървен, но все ми се измъква панамата и трябва периодично да я опъвам.

Ако някой знае къде в София продават пластмасови гергефи, нека ми пише на лични. Търся да купя два такива като моя за подарък, а никъде не откривам Sad

# 325
И аз съм ползвала гергеф но не мисля че става по прав гоблена пак се изкривява номера е да свикнаш да не стягаш много ката го шиеш .А с гергеф е по удобно да виждаш квадратчетата.

# 326
  • София
На мен определено не ми е по-лесно с гергеф.....Опитвала съм, когато е по-голям гоблена, но се отказах след няколко бода.

# 327
  • ПАЗАРДЖИК
Petjah, а към схемите с които разполагаш на "Алегория" има ли легенда с номерата (цветовете) на конците?

имам легендата, но не мога да напиша всички символи с клавиатурата, а и ти как ще разбереш, кой цвят кой символ е  newsm78

# 328
  • ПАЗАРДЖИК
310-черно, 3799, 3790,  613, 3042, 778, 822, 5200-бяло, 223, 924, 434, 402, 3856, 951, 435, 3770, 3809, 3819. Това са.

# 329
  • Плевен

имам легендата, но не мога да напиша всички символи с клавиатурата, а и ти как ще разбереш, кой цвят кой символ е  newsm78
Питам, защото ако си купила гоблена окомплектован, а не си го събирала сама -  има схема и конци, но няма номерата на конците доколкото знам.
Моля, изпрати ми схемата и легендата на е-mail.

Общи условия

Активация на акаунт