Клуб "Ръкоделие - гоблени"

• 130 283
  • 449
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте, момичета!
Тук също има много красиви модели със схеми и ключ. Аз съм ушила вече от тях и ставата много, много красиви.

http://forum.nanya.ru/index.php?showtopic=17758

Поздрави  Simple Smile   bouquet

# 346
Гобленарки къде се загубихте?
Аз напредвам с люляците, много пипкави тези люляци ooooh!. Ушила съм около половината от гоблена и вече си поръчах два нови на Ланарте:

Този се казва "Индийки",                                                                          а това е "Индийска булка"

Похвалете се, кой какво шие и докъде е стигнал!  bouquet

# 347
  • ПАЗАРДЖИК
Днес е трети ден, в който работя над това

и вече го приключвам. Трябваше да е на черен фон с бял конец, но не можах да открия черна панама в нашия град, а времето ме притиска. Шия го за подарък на една приятелка и до 22-ро трябва и да е в рамка. а иначе "Момичето на скалата" върви, но доста бавно, нали е голям. Като ушия повечко ще пусна снимки и на него.

# 348
  • Все на втория етаж
Taмън си извадих гоблена да пошия. От доста време не съм шила. Embarassed

# 349
Днес е трети ден, в който работя над това
и вече го приключвам. Трябваше да е на черен фон с бял конец, но не можах да открия черна панама в нашия град, а времето ме притиска. Шия го за подарък на една приятелка и до 22-ро трябва и да е в рамка. а иначе "Момичето на скалата" върви, но доста бавно, нали е голям. Като ушия повечко ще пусна снимки и на него.

На бял фон също става много хубаво, покажи как изглежда и в рамка Grinning

# 350
  • варненка от София
Това е гобленът, който съм поръчала на брат ми да ми донесе за Коледа от Америка. Попаднах на магазин тук във Варна вносители на гоблени на Дименшънi, направо невероятин красоти има там. Може да отворите сайта и да разгледате.
http://www.dimensions-crafts.com/showproduct.asp?reqtype=1&c … &prodID=35139

# 351
  • Балчик
Dimensions са любимата ми фирма. Сега шия втори гоблен на тази фирма. Те не са като "нашите "- шият се комбинирано- кръст, полукръст, френски възелчета, бекстич... Но резултатът си струва. Сега шия Sleigh Ride :

Снимката е от миналата седмица и е малко тъмна, сега малко повече съм ушила.
Първото, което съм шила на Dimensions е това:

# 352
  • ПАЗАРДЖИК
Джемма , много ми харесват гобленчетата ти  Heart Eyes

# 353
френски възелчета, бекстич - какво представляват тези неща?

# 354
Джемма, този зимния гоблен ми изглежда като вълшебен. Тези светлини сякаш са истински.

# 355
Френски възел
1. Иглата се промушва през плата
2.Насочете иглата към себе си и увийте нишката няколко пъти около иглата по посока на часовниковата стрелка.

3.Прекарайте иглата обратно през плата (през позиция различна от входната) Получава се ето това

Бекстич е бод зад игла

# 356
Френски възел
1. Иглата се промушва през плата
2.Насочете иглата към себе си и увийте нишката няколко пъти около иглата по посока на часовниковата стрелка.

3.Прекарайте иглата обратно през плата (през позиция различна от входната) Получава се ето това

Бекстич е бод зад игла

Я какви интересности, даже не ги бях чувала. Благодаря за урока

# 357
  • ПАЗАРДЖИК
И за  мен бяха новост тези френски възли. Благодаря за урока   bouquet. А имаш ли подобни картинки за полу кръстатия бод и за други бодове, различни от 1:4 и 1:2 , че аз само тях си знам  Embarassed

# 358
Ето тук има най-различни бодове.

кръстат бод

Варианти на кръстатия бод.

# 359
Попаднах на магазин тук във Варна вносители на гоблени на Дименшънi, направо невероятин красоти има там. Може да отворите сайта и да разгледате.
http://www.dimensions-crafts.com/showproduct.asp?reqtype=1&c … &prodID=35139

Къде се намира този магазин??

Общи условия

Активация на акаунт