Татуировка ... с името на бивша приятелка

• 21 288
  • 384
  •   1
Отговори
# 15
Въпроса е и тя как е реагирала, защото ако не е подходила сериозно , тя сама пише, че не разпитва, явно и не е казала наистина какво я тормози.
Пише, че се сърди, гадно й е, но с такова поведение мен никой не би ме накарал да залича моя татуировка, пък била тя и с името на мъж.
Съни, мога да те посъветвам сериозно да обясниш на приятеля си как те кара да се чувстваш тази татуировка, без да се сърдиш и да се сдухваш. И можеш да му предложиш решението да я покрие, но трябва да си открита, ако просто седиш и си страдаш без да кажеш истината в очите, няма как да го накараш да проумее каква болка ти причинява тази мацаница.

# 16
Аз дали разбрах правилно, че името ти е същото като на бившата? В такъв слъчай не може ли да се преправи като не се заличават имената, а се "разкрасят" по някакъв начин. Така че да се различава и да изглежда по-нова.

# 17
Аз си мисля, че щом е минало толкова време, имал е и други приятелки, с теб е сериозен и имате планове за семейство, едва ли е толкова сантиментално настроен и не вярвам да приема татуировката като ценен спомен. Съмнявам се, че той се замисля кой знае колко за послания, спомени и така нататък. Според мен просто не му се занимава с болезнени процедури за премахване или с дорисуване и още не е разбрал, че това е наистина важно за теб.

Иначе е голяма глупост да си татуираш име. Никога не съм разбирала подобно "маркиране".

# 18
Не бих била ок и определено би ме дразнила татуировката. Още повече, че е на видимо място и други хора биха питали какво е значението й, т.е. ще има постоянно напомняне и свързване с миналото. Ако съм на мястото на авторката, повече би ме притеснил фактът, че той не желае да я променя.
Аз също съм фен на татусите, но такова маркиране не бих направила.

# 19
  • София
Авторке, татуирай си и ти името на някой бивш или пък на домашен любимец (баща, брат, познат) и гордо го развявай пред него  Mr. Green

# 20
Дам, мъжът ми имаше такава татуировка на корема ниско, встрани от пъпа. Беше сърце и в него изписано името на бившата му приятелка, точно тази преди мене. Не съм се шашкала особено. Той ми обясни и ми я показа почти веднага, каза, че иска да поправи. По-късно наистина отиде при татуист и заличи името от сърцето и сега е сърце с увита кобра около него Simple Smile Не съм го карала да го прави, той сам се дигна и го реши Simple Smile Тогава бяхме гаджета още, към днешна дата сме женени имаме бебе. За мен не е важно това дали е татуирано нечие име на тялото. Има много по-показателни знаци за любов и отдаденост.

# 21
Дам, мъжът ми имаше такава татуировка на корема ниско, встрани от пъпа. Беше сърце и в него изписано името на бившата му приятелка, точно тази преди мене. Не съм се шашкала особено. Той ми обясни и ми я показа почти веднага, каза, че иска да поправи. По-късно наистина отиде при татуист и заличи името от сърцето и сега е сърце с увита кобра около него................
Демек, сега като я види, да се сеща каква змия е била предишната и да не съжалява за нея.   Mr. Green
Извинявай, не се сдържах.    Hug

# 22
Ами, хората все пак имат минало и то е част от тях  Peace Ако, той не желае да рисува нещо отгоре, не виждам как с мрънкане и цупене ще го накараш. Пък и да го направи - рисунката пак ще си е там, под друго мастило и това няма да изтрие тази връзка от съзнанието му

Аз също имам татуировки, които означават нещо конкретно за мен и период в живота ми - ще ми е странно някой да иска да ги залича, защото не му допада тази част от мен.

# 23
Много интересна тема. От една страна, налице е всяка причина авторката да се дразни; това си е направо ежечасоово "навиране в очите" и никому не би било приятно.

От друга, мисля, че се търси под вола теле. ММ също има татуировка в чест на Единствената и Неповторимата Голяма и изстрадана Либоффф. Дразнеше ме в началото, много. Направо все едно ме човъркаше някой със свредел в мозъка нарочно. Сега или 1.изобщо не я забелязвам 2. в редките моменти, когато се присетя, ме досмешава (не злобно, а малко философски) на краха на великата, вечна, чиста любов, увековечена, а приключила без време... Ами хората се събират, кълнат във вярност и после разделят, за да "пробват други пиш**" и "п****" (в техния случай  Mr. Green), но в някои случаи има таутирано доказателство за преходността на човешката природа  Laughing Затова и дума не дадох да се издума когато прояви желание и мен да ме увековечи  Naughty Колата като/ако се обърне (не че искам), но ме разбирате.

В много незрял и тъп период и аз си изтипосах името на първия и единствения, която после така ми бъркаше в здравето, че я преправих. Но аз си падам малко олигофрен и перфекционист - и нещо като е приключило, не искам нищо да ми напомня.

Та, в този ред на мисли, според мен ще мине малко време и изобщо няма да се сещаш  Peace

# 24
Честно казано, странно ми е такова "дамгосване", особено по поводи:"това ми е от периода с Пешо, еех...!", "Ей пък това е от почивката с Гошо на Златните....кеф си беше!", "тази пък ми е от един пиянски запой с В.,Д.,Р. и т.н....ама как се вихрихме тогаз...!" и подобни.
Нещо естетично и малко дискретно да, но "белязани" за всяка година от живота ми е .... просташко.

# 25
Много глупава ситуация. Затова съм против увековечаване на имена чрез татуси.
Тау студията са много напреднали вече и могат да я забозат така че да изглежда Ок, но да не личи името.
Да действа, ако ли не - да си носи татуса вместо теб.

Съгласна съм. Пък и детето ще го пита коя е тая някой ден, децата са любопитни.

Що за глупост, да си татуираш име...

# 26
Моето мнение е, че щом няма желание да я заличава, значи наистина всичко е останало в миналото - ако още изпитваше чувства към бившата, т.е. ако тя го е разкарала, не е ли по-логично от яд и болка да заличи татуса? Ако той е останал с добри чувства, защо да не си запази татуса такъв, какъвто е?
А най-вероятно изобщо не се сеща за него, при мен поне е така.

Авторката май трябва да се съсредоточи върху три въпроса:

Наясно ли е приятелят ти точно колко силно ти бърка този татус в здравето?

Какво те спира да му кажеш направо - побърквам се от ревност, има ли начин да промениш нещата върху кожата си?

Мислиш ли, че най-добре е да се съсредоточиш върху приемането на това, което не можеш (не трябва да се опитваш) да променяш?

П.С. Имаш сладка техническа грешка в заглавието на темата  Laughing, може да са ти я посочили вече, не съм чела назад.

# 27
 Абе тъпо е - семейство, и мъжът носи по себе си имената на някакви други севди. То е тъпо и на настоящата да носи, но вкусове всякакви. Само става прицел на всякакви въпроси и неловки ситуации и за двамата.

Обясни му по сериозно позицията си ида я маха, или каквото там се прави. По принцип имам висок праг на търпимост към бивши любови, когато се запознахме с любимия на рождения му ден у тях, стаята му представляваше нещо като олтар на тогавашната му изгора, но въпросните изображения моменталически изчезнаха, все едно вятър ги отвя в разстояние на има-няма седмица, заедно с въпросната дама.

А пък ако се беше татуирал, нямаше изобщо да търпя това. Майка на детето му, дай боже, а на задника му името на Пенка, айде де. Не се смятам за ревнива, но човек трябва да знае с кого е.
 Съзнавам, разбира се, че има хора, които носят върху себе си цели поменици за минало незабравимо в символичен вид, но име ми идва повечко.

Авторката, то фактически е твоето име, така ли, тогава какво обяснявате на странични хора, че не е? Егаси смехотворната ситуация Laughing

# 28
А защо да трябва да я променя? При положение, че доколкото разбирам, дори не си му обяснила спокойно, точно и ясно как се чувстваш. Не очаквай от цупене и недомлъвки да тръгне да променя нещо върху тялото си, което по един или друг начин в крайна сметка е част от него (Споделям мненията на Angun, написани по-горе в този ред на мисли). Това, че не иска да коригира татуировката, далеч не означава, че иска да е с бившата си...
И да я преправи, какво? Ще знаеш, че е отдолу. И да я махне, 10 години в съзнанието му не се махат така. Този минал период е част от неговия живот, направил го е такъв, какъвто е сега (включително човека, който те обича и който иска да има деца с теб). И не е твой изборът дали да се заличи това време от съзнанието или тялото му по какъвто и да е начин. И тялото, и изборът са негови - това няма нищо общо с теб. Оценявай начина, по който се държи с теб и гледай настоящето, вместо да ровиш в негови минали неща, което по никакъв начин не може да бъде градивно или полезно.

# 29
Абе, миналото си е минало, всеки го има.
Ама хич не е готино всеки ден да виждаш името на бившата по милото...само си представи, пиете кафе и насреща ти се "блещи Пена", правите секс и случайно виждаш "Пена", организирали сте си романтична вечер, танцувате и пак ти светва "Пена" пред очите, мъжа ти понечва да погали детето ви и го прави "заедно с Пена".....
Може аз да съм не в ред и да се връзвам, ама е гадно.

Общи условия

Активация на акаунт