Златна есен идва вече, все по-палаво е МАЙското човече! - Тема 2

• 41 352
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
  • Монтана
blondelinna  Ще се справиш,и аз си помислих отначало,леле колко е трудно това захранване какво ще правя.Като му дадох отначало картофа така се мръщеше,мрънкаше,но пък после почна да си ги хапва.Около нас повечето,бебчета не ядът броколи,а ние щяхме на едно хранене да го изядем  Laughing Охх днес станахме в 6 часа и си говориме на стената,на играчката,а аз едвам отлепих очи.Защото като тия лудите,чистим и оправям до 1 часа Sad Ние изместихме обедното напълно.Отначало му давах по 150мл и няколко лъжици.После колко си иска пюре и 120мл.И накрая цяло пюре,и без АМ.Вчера му дадох,малко плодово ябълка.Много му хареса,утре пак ще му дам след обяд или към обяд.Сложих му и в кашата,че само мрънка на нея и не я иска.Ее като сложих,плодовото пак никаква файда,май май ще почвам с друга каша,с тая няма да се разберем.Усмихнат ден момичета  Hug

# 106
Нормално ли е бебето когато започне да гледа отблизо някоя играчка и леко да си събира очите? Взех да се притеснявам дали е нормално това!

# 107
Има ли мами които смятат да приготвят кашите сами,ако да как по-точно.от готовс смляно брашно или от семена...

# 108
  • София
elinor, мисля, че е нормално. Мария много си събира очите, особено ако се опитва много съсредоточено да хване нещо или да си го пъхне в устата. Отскоро почна да се опитва сама да хваща шишето с вода като й го давам и на него също си събира очите доста.

# 109
elinor, мисля, че е нормално. Мария много си събира очите, особено ако се опитва много съсредоточено да хване нещо или да си го пъхне в устата. Отскоро почна да се опитва сама да хваща шишето с вода като й го давам и на него също си събира очите доста.

Да, точно като иска да хване играчка.... Simple Smileмерси така ми е по-спокойно. Като седя цял ден с това бебе и явно изтрещявам и почвам да го оглеждам и само се чудя това нормално ли е, онова нормално ли е  Rolling Eyes

# 110
Elinor78 нормално е не се притеснявай, но все пак като ходиш на консултация другия път сподели с педи

# 111
Има ли мами които смятат да приготвят кашите сами,ако да как по-точно.от готовс смляно брашно или от семена...
Аз правя домашна каша за следобедна закуска, взела съм си оризово и царевично брашно опуках ги и му правя. Слагам 1 супена лъжица с връх в 80 мл вода и на котлона, след готовност слагам и плодово пюре. Ако ще е за обяд слагаш повече брашно и вода. Правиш си я според апетита на детето. Аз си правя сама и кисела.

# 112
Диди страхотно,благодаря ти.А кисела ще ми кажеш ли как приготвяш.
Аз си намерих в един магазин най-различни брашна,както и елда и тем подобни на зърна та се чудих мога ли сама да си правя кашите.Но ще пробвам твоята технология и ако и ги яде ще е супер.Хич не ми се иска да давам инстантни каши.Само нямаше оризово брашно,но имаше ориз басмати.Предполагам,че ако го изпукам и после смеля пак ще се получи.Или пък мога директно да сваря ориза и послен да го пасирам...

# 113

И аз искам да си правя кашите сама , но не съм запозната как точно. Питах педиатърката , а тя ми каза ,че една ли юе мога сама , защото оризовата каша била от препечен ориз , аз трябвало да го препека ,а не да го варя и общо взето нищо не разбрах. А за банановата , която аз мислех че се прави само от банан и АМ , тя ми каза ,че отново съдържа такъв ориз. Ако някой сподели ще се радвам да се запозная с правенето на каши.

# 114

И моето дете ги сабира ,мисля че до определена възраст е нормално.

# 115
Оризът може да се смели в обикновена кафемелачка и после да се опука. А самото пукане- слагам смленият ориз в тавичка и на бавен огън, при непрекъснато бъркане, докато си промени цветът. Става бързо, аз си пукам по- голямо количество наведнъж и така имам готово брашно по- дълго. За варенето и пасирането на ориза, моето мнение- е то повече ми прилича на пюре. Иначе е идея първо да се опука оризът, а после да се мели. Няма нищо сложно в приготвянето на каши, имаш ли опукано брашно, кашата е готова за 5 мин.
За кисела, използвам царевично нишесте 1 супена лъжица в 80-90-100 мл(зависи от гъстотата на плода или пюрето, което ще използвам) студена вода, разтварям нишестето и на котлона, докато стане прозрачно, при непрекъснато бъркане. Изчаквам 5 мин да поизстине и добавям плода или пюрето. Дано съм била полезна Simple Smile

# 116
Момичета от няколко дни на бебо и двете крачета са с доста пъпчици,повечето не са червени,но са си доста и са само там. Възможно ли е да е алергична реакция към някоя храна? Или пък са от претопляне  newsm78

За кисела на мен ми дадоха много странна рецепта - слагало се на котлон вода от компот да заври и в друг съд се разбърква някакво нишесте с вода( ако компота е праскова примерно,слагам и такова нишесте) и добавям към водата от компот и накрая малко пюре. Не съм запозната с тези кисели,някой чувал ли е подобна рецепта  Grinning

Шепичка звезден прах, и нас ни пиши в групата на РАНО ставащите Sad Вече няколко сутрини подред в 05:00 вече съм на крак,бебока се наспал,ама той и вечерта заспива към 19ч.,най-късно 19:30. Не мога и не мога да му изместя режима, да заспи по-късно,та дано поспи сутринта,ама на...
Обаче само моя ли е "лошотийка", никой не се оплаква  Grinning Аз без ръце оставам,все нервен тоя господин  Grinning Не ще ни шезлонг,ни люлка,ни гимнастика за повече от 2-3 мин  ooooh! Иска само прав да го държа,или седнал в мен и той да си играе с играчки  Crossing Arms

# 117

Обаче само моя ли е "лошотийка", никой не се оплаква  Grinning Аз без ръце оставам,все нервен тоя господин  Grinning Не ще ни шезлонг,ни люлка,ни гимнастика за повече от 2-3 мин  ooooh! Иска само прав да го държа,или седнал в мен и той да си играе с играчки  Crossing Arms

Същата история, ама последните два дни надмина себе си беболински, аз ръцете си ги щадя, че нещо ми се възпали нерв на дясната и боли, ама оглушах направо - такова  мрънкане[/glow]
Взимам го на леглото да игрем, МРЪН, слагам го в кошарата МРЪН, на шезлонга МРЪН. Мисля си че е гладен, давам ядене, хапва малко и дотам.После МРЪН  ooooh! Не знам как успях да го приспя. Искрено  се надявам да е период, преди това си беше приемливо настроението му  Joy

Аз се опитвам да се примиря с Ранното ставане, много ми е трудно, опитвам се да си лягам рано, ама и това не ми се получава  #Crazy

# 118
  • София
Момичета, аз се примирих с ранното ставане - 6:30-7:00 в най-добрия случай сме на линия. Добре че е кротка сутрин и се заиграва повече, че да пия едно кафе и да хапна.
През деня все до нея трябва да съм, за обедния сън днес излязохме и всичко ок. За следобедния обаче реших да останем вкъщи /и вече съжалявам/ - трябваше все пак да свърша нещо, ама госпожичката реши на луда да ме прави  Crazy
От 3ч насам голямо друскане и носене, ей го на сега е 5, тя спа 30 мин, аз без кръст останах  Simple Smile

# 119
  • София
И ние сме от ранобудните. Преди ставаше към 7, но сега с тая смяна на времето... Опитах се първия ден да й преместя двете дневни хранения с по половин час, така че вечерното пак да е към 7, но на сутринта ми цъфна в 5 и половина. Проблема май е, че като яде в 11-12 много бързо заспива и яде много малко и не й стига до сутринта - снощи като се събуди към 3 вместо да я приспя веднага й дадох да яде и откара тази сутрин до 6 и 30. Иначе и аз си лягам заедно с нея като кокошките още към 8-9ч, та поне да мога да поспя малко, но ММ много ми се дразни, още повече че сме в едностаен апартамент и все го моля да не вдига шум вечер, а на него естествено не му се спи.

И Мария постоянно иска да я разнасям. Бяхме 3 седмици при родителите ми и съвсем се разглези, макар че и преди това помрънкваше по малко. Откакто почна да прави опити за сядане не може да понася да стои легнала, трябва все да е права или седнала и всичко да вижда. Вечер особено е непоносима, не може и за секунда да я оставиш.

Общи условия

Активация на акаунт