Златна есен идва вече, все по-палаво е МАЙското човече! - Тема 2

• 41 350
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
диди_20, кaкви бисквити слaгaш в AМ  newsm78
БЕзглутенови бисквити, немски някакви( за марката ще те излъжа, хвърлих кутията) има ги и в натрошен вариант в кутия като АМ. Пакетче 200 гр. Е 8 и нещо, но както аз ги редувам изкарват доста време.
За киселите купих няколко готови, но не съм ги правила. Днес купих царевично нишесте и утре ще му направя. Домашната каша я правя с пукано царевично брашно и доста му харесва, хапва я.

# 91
Станислава, мен ме брой. Преди два-три дни дадох 2-3 лъжички тиква. Роден е даже на 26 април. Сега е с хрема, а и чесно казано въобще не бързам. Кърменето ме устройва напълно  Grinning

И аз започнах вчера с тиква , та се чудя как да я карам от тук нататък и колко време да я давам тази тиква. Направила ли си си някаква схема кое след кое да даваш и по колко>?

# 92
Blondelina за трепане е твоята свекърва. Моята и тя все много знае, все акъл дава, но след последното и изпълнение и синът я нахока много. Беше предозирала /и то не малко/ лекарството за температура на петгодишния ми син, който тогава беше с гнойна ангина. Викам ще отровиш детето бе какво си мислиш че правиш, това да не са ти витамини. А тя вика спокойно нищо му няма, това не е антибиотик  #Crazy
Добре че живее на другия край на  България, че иначе малката отдавна да яде и глутенови каши и кисело мляко... Ние продължаваме само на кърма още поне месец. И мен кърменето ме устройва идеално  Peace

# 93
  • в ябълковата градина
Добро утро и от мен!
Има много хубави схеми, но аз знам, че на мен ще ми е трудно да ги спазвам.
А може би и това, че е второ ми дава някаква увереност и ще го карам по усет. Идеята ми е него (бебето) да го включваме в семейството и да яде доколкото е възможно нашата храна, а не да бъркам само за него специални "гозби".  Laughing
Ще давам сезонните зеленчуци и плодове, които имам на разположение или каквото ние готвим и ще му отделям преди това.
Някакви зеленчуци, които не съм и чувала, въобще не мисля да давам.
Записвам си в един бележник реда на въвеждане, броя дни и така.
Днес например ще берем домашни ябълки и мисля да дам от тях.
Малко стана дълъг поста, приятна слънчева неделя!

# 94
Туп,туп привет,бройте и мен в захранването,нооо не съм започнала така сериозно.Сега чета,образовам се,събирам мнения,но майка ми и свекърва ми ужас,само ми солят на главата-"давай му,давай...на времето оше на 3м.сте яли и кисело мляко и всичко" бля,бля. Добре че само по скайп ми се дава акъл,че иначе по едно око да сме и извадили до сега.Аз миналата седмица в четвъртък сварих картоф и с 30мл кърма и пробвах мъника да хапва,мисля,че му хареса така до събота по лъжичка две,три като не всичко преглъщаше,не знам отваря уста,но ми се струва,че не е готов.Вчера си сварих за мен тиква,но му сложих и на него,като прибавих и малко от водата където се е варяла и много широко си отвори устаста или заради цвета или много му хареса.Сега ще опитам картоф с тиква малко и така по 2-4дни по отделно различни храни,после смесени.Оризова каша готова на аптамил реших да му дам,ама като я опитах и се отказах.Давала съм и преди по мини лъжички сок от морков,ябълка и двете смесени-прие се.
Хайде продължавам да следя кой какво,но искам бавно да бързам Simple Smile така че пишете който сега започва какво е дал и колко дни една храна и после друга.  chef bouquet

# 95
  • Монтана
Здравейте момичета.Ние се захранихме като направи 4м и 6 дни.Почнах първо с картоф,давах го 4 дни,после морков,пак 4 дни и след това картоф и морков.След това започнах с тиква,тиква и картоф,тиква и морков(обожаваше да яде тиква и морков).И другите пюрета по 2 дена давах.Продължих със пащерняк,пащерняк и картоф,броколи,спанак и ориз,броколи и ориз,тиквичка и картоф,картофи със спанак и извара,зеленчуково пюре с ориз,зеленчуково пюре,грах и ориз,картофи с ориз и мляко,и пюре натурални асорти от зеленчуци.Сутрин се храним 8 със 210мл мляко,след това 11 зеленчуково,към 14 часа каша на оризова сме още,много много не я харесва,17часа мляко и 20часа пак мляко.Сега ще почвам малко преди зеленчуковото да му давам плодово.След обяд ще редувам един ден каша един ден кисел.Кисел купих готов.Но на едното пакетче пише,че има глутен,а на другите където са същите е е написано  newsm78 .Още малко зеленчукови ни остават и почвам с местните Simple Smile За сега всичко си папка,едно бурканче си изяжда на едно хранене.Ако спра да му давам почва с рев,и размахване на ръце,и искам не искам си му давам,да си го изяде.  Simple Smile

# 96
Във всяко домашно приготвено пюре ли слагате АМ?

# 97
аз не слагам  Peace

# 98
Аз слагам във всяко едно Peace

# 99
АМ слагах само в първото пюре (от картоф), в останалите - не Simple Smile
диди_20 извини ме,ако въпроса ми е глупав,но като сложиш бисквити млякото минава ли през биберона или го яде с лъжичка  Grinning
sabityy ти ме разби колко много неща си въвела Simple Smile ние нещо зациклихме, на обяд въртим комбинация между тиква,картоф и морков,че другото което съм въвела хич не му харесва( пащърнак,тиквичка) Давам чат-пат плодово пюре, но се чудя с какво да продължа от зеленчуците,че ми се иска да му разнообразявам обедното меню  Grinning  Скоро ще станат 2 месеца от как се захранваме, а сякаш сме доникъде...

# 100
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
Аз досега въведох 5 зеленчука - картоф, тиква, морков, пащърнак и тиквичка. Първите два ги давах по пет дена поотделно, следващите ги дадох смесено като всеки един въвеждах по три дни. Сега е на картоф с тиквичка домашно, от два дни заместих обедното хранене, но слагам и по малко кърма. В тази връзка - вие слагате ли кърма в домашните пюрета, за АМ разбрах, че не всички. Оризова каша съм въвела също, давам към 60гр следобед към 17ч, пюрето е към 11ч,останалото мляко, но си мисля да изместя пюрето в 14ч. Гледам първото й хранене сутрин да е към 7-8 и после през 3-3.5ч.
След 10 дена малката става на 6м, мисля да не давам нов зеленчук дотогава, а по малко плодови пюрета и да комбинирам въведените зеленчуци.
Иначе може да се даде карфиол, броколи, зелен боб - има варианти.
Това от мен засега - лека вечер  bouquet

# 101
Аз скоро започнах и като дам 2-3 лъжици пюре давам 150 мл  АМ (150 мл вода с 5 лъжици). Като увеличавате пюрето с колко намаляте млякото ? 

# 102
В топло мляко бисквитките се разтварят за 2 мин, при разклащане и си го пие с биберон, слагах и в плодово пюре, но се разтварят с многооо бъркане. Не се променя гъстотата на АМ, а само цветът.
И аз онзи ден видях, че има готови пюрета с извара(ние хапваме само домашни), та се чудя дали да не включа и аз. Имаме консервирана домашна, без сол, от краве и козе мляко. Онзи ден се зачетох в една статия, че козето мляко е най- близко до майчината кърма, та събирам информация. Ако някоя мама знае нещо  Thinking

# 103
  • София
vera, аз слагам по малко кърма в пюретата, за да станат по-редички и да ги яде по-лесно; не че и така изяжда повече от 2-3 лъжички, но все пак мисля, че й е по-лесно, а и да има и малко познат вкус.

# 104
Добро утро на всички  bouquet

Аз съм в потрес от смяната на времето,  #2gunfire На всички отдавна обяснявам, как имам най-готиното бебе, което не се буди да яде през нощта (е той си се буди в 4, 5, 6 или 7 - ама не го броях за през нощта).

А сега  ooooh! заспива вечер в 19 и в 3 през нощта - глад, едвам си отлепих клепачите снощи. И сутринта, в 6 и 20, бодър, готов за игра - приказва си Laughing

Следя всичко, което споделяте з захранването, от 2/11 почвам и аз, (повторно, след като опита ми с морков се провали). За жалост ще разчитам предимно на готови пюрета. Все пак, поне тиква има в изобилие сега, от нея ще му правя (дори си взех пасатор - желание имам Flutter)

Хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт