Златна есен идва вече, все по-палаво е МАЙското човече! - Тема 2

• 41 362
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
Да се оплача, днес бяхмена контролен преглед и като цяло всичко ок- 7500, 70 см, но бил на косъм от рахит   Cry голяма фонтанела, мека глава, леко олисяване  Sad Sad Sad

Явно е трябвало по рано да го захраня,  Sad Sad Sad Почваме с жъртък още 6м.

# 136
Да се оплача, днес бяхмена контролен преглед и като цяло всичко ок- 7500, 70 см, но бил на косъм от рахит   Cry голяма фонтанела, мека глава, леко олисяване  Sad Sad Sad

Явно е трябвало по рано да го захраня,  Sad Sad Sad Почваме с жъртък още 6м.
Хубаво е, че са му обърнали внимание навреме. Всичко ще мине и замине. Hug
Предният преглед преди колко време беше?  Тогава всичко е било наред и не е имало признаци?

# 137
 И аз да се запиша в оплаквачката.Моето дете отказва да яде пюрета.Още като допра лъжицата до устата й и запопва да прухти,хвърчи навсякъде пюре...

# 138
  • София
First lady,
Не си сама, същата работа при нас от вчера. Досега си ядеше нормално,отваряше уста, даже 2 поредни дни на обед изяде цяла порция и се бях заблудила,че съм заместила хранене  hahaha
Ама малката маймунка явно други планове има - като й допра лъжицата до устата вика "бууу" и съответно става мазало. Вчера в диаметър половин метър имаше тиква с морков. Явно това буууу значи "не искам", днес направо ревна по едно време след като не отразих бучането и спрях да не стане още по-зле. Сега ще я карам по-спокойно, колкото толкова.
Та захранването си е предизвикателство.

# 139
Ох,успокоих се ,че не сме единствени в неяденето на пюрета.Имам чувство ,че има непоносимост към лъжици.И кашите с мъка ги яде,и плодовите пюрета.Вчера му взех млечна каша с круша,защото реших,че оризовата не му харесва-ама не,не иска и туй то.Направо не знам как ще прояде.Имам чувството,че цял живот ще е на мляко от шише Mr. Green

# 140
  • в ябълковата градина
Шепичка, даваш ли витамин Д, на кърма ли сте?
За захранването, нашето върви също бавно и трудно.  Днес правих крем супа от карфиол и му намачках много на дребно малко, щеше да повърне. Но, колкото реши, когато реши. То няма друг начин.

# 141
Момичета, пробвали ли сте да започнете храненето около половин час по- рано. Аз установих, че при нас мрънкането беше, защото е много гладен, а с биберон става къде къде по- бързо... така започвах да му давам около половин час по- рано и свикна доста лесно.
Ние днес бяхме на консултация и от неделя започваме с жълтък, Но някоя от вас знае ли как се дава? всмисъл всеки ден или?

# 142
Шепичка  Hug Ние в понеделник сме на консултация,но аз пък се вкарвам във филм,че има рахит Sad Само му гледам главичката,доста е ръбеста,неравна и понеже сега му расте коса,гледам че върху едното ухо си стои голо... Иначе фонтанелата вече почти ни е затворена има още малко,незнам това как да тълкувам. Гледам и надругите бебета на неговите месеци,че главичките им вече доста се поизпънали,в смисъл по-продълговати, а неговата си седи една топчеста  Grinning Май това седене вътре не ми се отразява добре... Дано само да си фантазирам  Crazy

И ние хранене не  можем да изместим,ама не че не изяжда пюрето,а просто не му стига  Grinning Все гладно туй мойто момче бе  Grinning Вчера на обяд изяде 150 гр пюре и не щеше повече,бута ми лъжицата,реве и иска и мляко,изяде и 130-150 мл мляко и вече коремче щеше да се пукне,ама пак господина много щастлив стана  Grinning

Обаче със съня сме яко СКАРАНИ Sad Вече 3 дни подред следобяд не спи,не може да си вземе съня и вече в 17:30 вече е каталясал от всякъде и заспива големия сън Sad Съответно вече в 03:00 най-късно 03:30 вече се е наспал,а аз не мога да гледам и е голямо мъчение,аз съм супер нервна през деня,недоспала,ужас някакъв,ама не мога и не мога да го накарам следобяда да поспи НИКАК.. Тръшка се,пъчи се,не иска да се приспива,какво да го правя,някой идея ?  ooooh!

Жълтък знам,че се дава по четвъртинка през ден Simple Smile

# 143
Благодаря на всички за подкрепата  bouquet

Грушенка Бебо е изцяло на АМ, почти от самото начало. Вит Д давам по капка всеки ден, сега ЛЛ каза по две. Надявма се, като почна пюрета, да се набавя повече вит Д. Надявам се да се нормализират нещата, (ЛЛ всеки път повтраря, голяма фонтанела, даваш ли вит Д - аз всеки път и казвам - давам  newsm78)

Оффф ooooh!, нали и аз пробрвах да захранвам, с морков, и не ще диването - на знам как ще свикне, но този път ще се боря  Simple Smile От утре тиква Simple Smile

Вчера на консултацията имаше едно бебче, много красивичко на годинка, и така хубаво вървееш - ама нито залита, - уверено, страхотно беше. Майката каза, че е проходил на 9 месеца. Обача, почнал да пълзи на 3. Моят дундьо още не може да си вдигне дупето да пълзи  Confused

# 144
Щом пиете по две капки витамин Д, значи не е страшно, това е профилактичната доза. Каката ми пиеше по 5.А за косичката мисля, че си опада сама и излиза новата, не е свързано с рахит.

# 145
Щом пиете по две капки витамин Д, значи не е страшно, това е профилактичната доза. Каката ми пиеше по 5.А за косичката мисля, че си опада сама и излиза новата, не е свързано с рахит.
Hug Благодаря за споделеното, лекарите май не си дават сметка, как - като ми казва - да не те вкарвам във филм, точно там ме вкара  Confused Като нищо не ми обясни, доколко е сериозно.

# 146
Vera903
Днес въведах картоф,който малката си изяде с удоволствие(3ч.л.+ кърма).Явно пъщарнака,който плюеше не й допадна.И аз полека карам,не я насилвам.Но освен,че захранването е цяла наука,наистина е голямо предизвикателство.Успех на всички в начинанието. Flutter  bouquet

# 147
  • София
First lady,
Аз пащърнака го въведох смесен с картоф и се изяде, а най й допадна като беше комбиниран с морков - може да пробваш така по-нататък.
Сега взех и купешко пюре с пащърнак, да видим как ще се приеме, за утре обаче нещо с тиква ще забъркам да й е по-сладичко.
А и да питам нещо - като излизате навън обувате ли им някакви обувчици на бебоците, аз слагам едни като кецове или като меки ботушки с подплата.

# 148
  • В градината...
Аз слагам терлички с връзки, защото всякакви подобия на обувки биват изритани още преди да сме излезли. От пазара, от бабите - има много хубави, като пантофки.

# 149
диди_20 преди вре беше споменала,че даваш тиква с мляко,би ли споделила как е приготвяш? Пасирана тиква + АМ ли или нещо друго...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт