Златна есен идва вече, все по-палаво е МАЙското човече! - Тема 2

• 41 367
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И аз слагам терлички, дори и в нас, единствено те се задържат по-дълго на краката й. Но връзвам връзките отзад, че иначе ги развързва и ги яде - сега това е новото й любимо занимание - да си хваща краката.

# 151
Здравейте, момичета ! Искате ли да си направим фейсбук групичка ?  newsm03

# 152
диди_20 преди вре беше споменала,че даваш тиква с мляко,би ли споделила как е приготвяш? Пасирана тиква + АМ ли или нещо друго...  newsm78
Да, в началото пасирах, сега вече само мачкам с вилица и добавям АМ докато стане по- рядко. След 2-3 дни ще въведа и млечните кремчета за следобедна закуска Simple Smile

# 153
  • София
Терлички и аз имам, но ги събува, ще пробвам и аз отзад да ги завържа.
Днес се излъга да яде тиква с картоф, почти цяла порция, стискайте палци да продължи в тоя дух  Simple Smile

# 154
Не е лошо като идея Bumble_Bee  Wink

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 21:24 от Elinor78

# 155
Здравейте, момичета ! Искате ли да си направим фейсбук групичка ?  newsm03
И аз съм ЗА

# 156
  • Монтана
Здравейте момичета,да се отчетем от прегледа на 29 октомври.Вече сме 67см и 8кг.Казаха ни да почваме,местните вече и жълтък да му давам.Жълтъка знам,че се дава 1/4 през ден,във зеленчуковото и 13мин се вари,и след това на 3 седмица цял жълтък,но не съм сигурна.Минахме на преглед за кръв и урина,и на нефролог.Казаха само,че повече вода трябва,и му е малко желязото.Но като почнем местните,ще си набави.Аз давам Витамин Д една капна,все още мисля по две да почна да давам.Днес му дадох,пилешко със морков и картоф,лелее хем яде,хем си мърмори нещо,говори си много му хареса.Следобяд му дадох круша и в кашата също сложих,ии цялата я изяде,имаме напредък с кашата Simple Smile  Party Другия месец,сме на преглед на ортопед.Няма нищо сериозно от миналия преглед,но за мое успокоение поисках още един път,да идем когато пак може да се види нещо,и да не е късно  Naughty  Кисело мляко,ни каза,че може да му давам,но да изчакам като въведа местното поне 1-2 седмици след това.Хайде лека и спокойна вечер,моя бебчо заспа като по часовник в 21:45 и ще се съдуби в 7 часа все едно аларма си е навил  Joy

# 157
Намерих ето тази групичка във фейсбук - https://www.facebook.com/groups/900813083367311/

Не знам дали членувате или да направим друга ?

# 158
 Здравейте и хубава седмица на всички, а акто гледам какво сълнце е опекло на вън, ще е слънева Simple Smile
Днес за първи път, оставих големия си бебо на баба му , и ходих на зъболекар. Не предполагах, че точно такова излизане ще ми хареса,  Joy но като се има предвид че ми беше първото излизане сама Simple Smile
През уикенда, се каня на фризьор да ходя  Simple Smile

За ФБ групата, не знам като цяло бих се и присъеднила. Предишнта се сещам като се направи, не се включих, защото не съм ммного активна във форума, не съм много активна и във ФБ, в смиъсл че не качвама снимки и тн. Имаше по едно време, някакви разправии, и изключваха неактивните, и аз реших да не се включвам, но се радвам че съм част от група на растящите бебета - Май-чета Simple Smile

Поздрави

Последна редакция: пн, 02 ное 2015, 14:44 от Шепичка звезден прах

# 159
  • София
Шепичка звезден прах,
и аз ходих на фризьор миналия месец, много добре ми се отрази малкото бягство. Имаме нужда от малко време насаме понякога  Wink
Баща й я гледаше през това време.
За ФБ - аз членувам в една от всички ФБ бебешки групи, но честно казано там не съм активна.

# 160
Отдавна не съм навестявала темата, всъщност от раждането не съм.  Crazy

# 161
Добро утро,мaми! Искaм дa ви споделя,че от няколко дни е чисто приключение дa сменя пaмперсa нa бебчо,порaди фaктa че в моментa в който го остaвя без пaмперс и се почвa едно дърпaне нa пишкaтa,нaпрaво имaм чувството че ще си я откъсне  Joy Сaмо моя синковец ли е тaкa или имa и други? По-късно сме нa консултaция дa видим кaкво ще ни прaвят,мaй ще взимaт кръв,уринa,a искaх дa питaм кaкви други прегледи се прaвят зaдължително нa 6 месецa,че нaшaтa педи ни ги спестявa тези нещa и aко не попитaм не се ли прaщaт примерно нa нефролог,тя нямa дa кaже че трябвaa дa идем  Close

# 162
Добро утро,мaми! Искaм дa ви споделя,че от няколко дни е чисто приключение дa сменя пaмперсa нa бебчо,порaди фaктa че в моментa в който го остaвя без пaмперс и се почвa едно дърпaне нa пишкaтa,нaпрaво имaм чувството че ще си я откъсне  Joy Сaмо моя синковец ли е тaкa или имa и други? По-късно сме нa консултaция дa видим кaкво ще ни прaвят,мaй ще взимaт кръв,уринa,a искaх дa питaм кaкви други прегледи се прaвят зaдължително нa 6 месецa,че нaшaтa педи ни ги спестявa тези нещa и aко не попитaм не се ли прaщaт примерно нa нефролог,тя нямa дa кaже че трябвaa дa идем  Close

При кой педиатър сте,че така като говориш се едно е нашата Маринова от 22п-ка?

# 163
Шепичка  Hug Ние в понеделник сме на консултация,но аз пък се вкарвам във филм,че има рахит Sad Само му гледам главичката,доста е ръбеста,неравна и понеже сега му расте коса,гледам че върху едното ухо си стои голо... Иначе фонтанелата вече почти ни е затворена има още малко,незнам това как да тълкувам. Гледам и надругите бебета на неговите месеци,че главичките им вече доста се поизпънали,в смисъл по-продълговати, а неговата си седи една топчеста  Grinning Май това седене вътре не ми се отразява добре... Дано само да си фантазирам  Crazy

И ние хранене не  можем да изместим,ама не че не изяжда пюрето,а просто не му стига  Grinning Все гладно туй мойто момче бе  Grinning Вчера на обяд изяде 150 гр пюре и не щеше повече,бута ми лъжицата,реве и иска и мляко,изяде и 130-150 мл мляко и вече коремче щеше да се пукне,ама пак господина много щастлив стана  Grinning

Обаче със съня сме яко СКАРАНИ Sad Вече 3 дни подред следобяд не спи,не може да си вземе съня и вече в 17:30 вече е каталясал от всякъде и заспива големия сън Sad Съответно вече в 03:00 най-късно 03:30 вече се е наспал,а аз не мога да гледам и е голямо мъчение,аз съм супер нервна през деня,недоспала,ужас някакъв,ама не мога и не мога да го накарам следобяда да поспи НИКАК.. Тръшка се,пъчи се,не иска да се приспива,какво да го правя,някой идея ?  ooooh!

Жълтък знам,че се дава по четвъртинка през ден Simple Smile

Гадно или не опитай да го събудиш като заспи в 5 ,събуждаш в 6;30 и после игра до към 8 8 и нещо.
Моята звяринка така прави в 7 и ако я оставя да спи ,става в 5ч сутринта готова за игри.

# 164
Здравейте, мами!  bouquet
Как возите бебоците в количката? Аз вече я направих на полуседналото положение, но все още не съм сигурна дали не е рано. На Цветелина много й харесва по-изправена и наблюдаваща света около себе си. Нашият кош е тип трансформиращ се и освен, че се повдига гръбчето, при дупето самият кош се сгъва като седалка, не е съвсем седнало, но все пак... не знам.  newsm78
А столче за хранене ползвате ли вече?  chef
Хубав ден  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт