Златна есен идва вече, все по-палаво е МАЙското човече! - Тема 2

• 41 375
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Бебко още не може да стои самостоятелно и мисля да изчакам, може би след месец.  Party

# 166
  • София
И аз вече я слагам в летния кош, полу седнало положение, но само за малко докато заспи. После го спускам до легнало. Педиатърката ми беше казала, че от шестия месец мога да я подпирам да седи по малко.
Столче за хранене нямаме още, ползвам кошчето за кола, преди това шезлонга.

# 167
Нашата педиатърка беше казала, че момичета от 5, а момчетата от 6 месец. Дори било задължително да се слага по- малко след навършените месеци. Иначе ние още сме със зимния кош, той не се надига, а и ние навън ли сме бебо спи. Слагам в столче за хранене, в най- легналото положение и много му харрсва Simple Smile

# 168
Здравейте  bouquet

Ей, как ще се родя като почнем да ползваме седналото положение на количката Simple SmileСега  "дългата база" съм я прибрала, след като всяко излизане с не я беше съпроводено с много драма и сълзи. Сега сме модерни - разхожзам го господина в столчето за кола, - и за двама ни е по добре - на мен ми е по лесно да мъкна количката по стълбите, а той е доволен че се оглежда и  клюкари.

И, пак въпрос към мамите, които са по напред в науката за захранването. Давам вече пюрета, господина дори се прави че придъвква, много е смешен.  Laughing Взех няколко каши, та въпросът ми е за тях, - млечни каши, без глутен - пак ли като пюретата - сутрин, и се почва със лъжичка, и се увеличава постепенно? И като свикне, ги местя вечер, та дано се засити това дете - че с това ядене посреднощ ми разказа играта.

Поздрави

# 169
Моето бебче започнах да го захранвам преди седмица с домашно приготвени пюрета, зеленчукови. В началото ядеше ,а сега никакво желание , щом лапне лъжицата почва да плаче...

# 170
За кашите-да,пак се дава по лъжичка и се увеличава количеството.Аз ги давам в 17 часа,понякога смесвам с плодово пюре.Нощем обаче пак се буди да яде.Ние ядем към 100 гр каша(не иска повече,почва да плюе) и дохранвам с 60 гр мляко.

# 171
  • София
И аз давам към 17ч каша. Първо само оризова, после взех оризова с ябълка и сега сме на оризова с банан.
Ice lady и при нас буденето нощем продължава - с каша без  каша  - все тая Simple Smile. Количество каша пак макс 100гр - банановата върви по-добре. Днес мисля да дам малко повече, да видим дали ще се излъже.
Взела съм и царевична и една с елда, но още не съм решила кога и как да ги давам.
Сега съм на вълна плодове, давах пюре от ябълка, днес дадох круша. Но най обича да смуче парченце ябълка.

# 172
Сега съм на вълна плодове, давах пюре от ябълка, днес дадох круша. Но най обича да смуче парченце ябълка.
Суровите плодове не се ли дават по-нататък, не се ли притесняваш от задавяне? Аз като питах нашата педиатърка за намачкан банан, тя ми отговори, че сурови плодове се въвеждат към осмия месец.
Гледах тези дни по магазините едни приспособления за захранване с плодове - нещо като биберон-залъгалка, с мрежа, в която се поставя плодът. Много интересно и смятам да закупя. Признавам си, че за пръв път видях нещо подобно  Mr. Green

# 173
Намачкан банан ние хапваме от 4 месец Simple Smile , а вече и дори настъргана ябълка и круша.

# 174
  • София
Villiana,
Четох и аз, различни мнения схеми и т.н, но аз й го давам само да го оближе 3-4 пъти и толкова. Не мисля, че ще й стане нещо, а и това е единственото нещо, което докато ям мога да й дам да опита, че все ме гледа тъжно Simple Smile
Аз държа парчето в моята ръка, не й го давам точно да не се задави. Вчера обаче се опита да отчупи парченце, но навреме реагирах.
Тези приспособления май се казваха мрежички за храна, и аз мисля да взема по-нататък  Laughing

# 175
Мами,какво мислите готови нишестета от кога могат да се дават? А къде мога да видя кои плодове или зеленчуции се дават сурови и от кога?
Чудя се и друго  Grinning Понеже започваме месните пюрета след ден-два мисля за първо да дам с пилешко,та съм в чуденка готови ли да взема или да си правя домашни,ама това пилешко от магазина хич не ми вдъхва доверие... Домашни пилета нямам  Laughing Вие как ще процедирате?  Hug

# 176
Според мен ако нямаш домашно пиле по-добре заложи на готови пюрета.Пилето от магазина е пълно с хормони и антибиотици.Аз никога не бих го дала на бебе.

# 177
  • В градината...
Подкрепям напълно  Peace

# 178
Стерилизирате ли още шишета и помпи или само ги миете? Какъв препарат използвате?

Аз отдавна спрях да стерилизирам. Само измивам с Бочко. Питам обаче , защото ми се струва, че промениха формулата на Бочко и е станала много агресивна към кожата, измивното му действие си е същото май.

# 179
Пилешко от магазина - не. Купувам малки бурканчета чисто месо на Хип и смесвам със зеленчуково пюре. Пробвах и тези, които са смесени - пиле с тиква, например.
Не съм стерилизирала въобще - нито помпа за кърма, нито шишета. Мия с много гореща вода и Бочко. И с баткото не съм.

Общи условия

Активация на акаунт