МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 628
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Лекарите сякаш щадят крехката мъжка психика, а на нас им дай да назначават лапароскопии, хистероскопии, инжекции... Ние сме с опити икси, но ми се иска някой да предпише медикаменти/ добавки за подпомагане качеството на Я и сперматозоиди преди следващ опит.

GERy@K и ние сме с едно неуспешно ИСКИ. Кацаров предписа на ММ Ортомол фертил плюс и бърканица, а аз пия Инофолик за качеството на Я. Мисля и някои други добавки да добавя за мен, но още не съм ги измислила какви да бъдат  Laughing Надявам се този Ортомол да помогне, по думите Кацаров можело чак по естествен път да забременеем.  Praynig

# 586
Има тема за добавките при жената http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=888864.465;topicrefid=20

# 587
Ортомола при ММ показа видими резултати в СГ  Peace  

Другата седмица, ще кажа и до колко реални са  Whistling , както и приеманите от мен добавки, които Денис ми препоръча, от темата, която ви е показала Бананчето  Peace

Скрит текст:
Да вметна само по темата с качествени Я, че е хубаво да се изследва вит.Д и да се изключи инсулиновата резистентност с пускане на кръвна захар и инсулин на гладно  Peace

# 588
Скрит текст:
Здравейте,

След като от около година и половина правим опити и имаме 1 неуспешен приключил с мисед, решихме с мъжа ми да потърсим помощ. Отидохме в специализирана клиника и след огромния брой изследвания, които направих - при мен се оказа, че няма за сега никакви проблеми освен тромбофилията, за която си знам от преди.

При съпруга ми обаче имам проблем с морфологията. Прилагам резултати.

Период на въздържание: 4 дни
Обем на еякулата: 3,8 мл. (норма>1,5 мл.)
Цвят: Нормален
pH:7,4 (норма 7,2-8,0)
Вискозитет: 2 (норма до 2 см)
Време на втечняване: 30 мин при стайна температура

Концентрация на сперматозоиди: 73 млн./мл
Общ брой на сперматозоидите в еякулата 277,4 млн.
Обща подвижност на сперматозоиди (%) - 57
%сперматозоиди с нормокинеза 50
%сперматозоиди с хипокинеза 7
%сперматозоиди с сперматозоиди с акинеза 43

Брой нормокинетични сперматозоиди 36500000
Общ брой нормокинетични сперматозоиди 138700000
Аглутенация на сперматозоиди: не
Агрегация на сперматозоиди: не
Левкоцити: 9-10
Епителни клетки<1
Еритроцити и др.: не
Желатинови конгломерати: не
Незрели клетки на сперматогенеза: не

6% сперматозоиди с нормална морфология
94% сперматозоиди с отклонена морфология
     23% с главични дефекти
     23% с шийни дефекти
     22% с опашни дефекти
     22% с цитоплазмен остатък
     4% клетки на сперматогенеза

Teratozoospermia index1,52 (нормални стойности<1,6)

Заключение: Намалена оплодителна способност въз основа на Kruger. Останалите показатели в норма.

В клиниката лекарят ни посъветва да направим НВА тест + MAR + ДНК фрагментация и започна да ми говори директно за процедури като икси и т.н.

Въпроса ми е според вас преди тези изследвания да се консултираме ли с Кацаров или първо да ги направим и тогава?

Да започне ли съпругът ми направо прием на всичките билки и витамини, за които пишете. С какво да започне, защото страшно много се обърках между всички неща, които прочетох и изобщо не съм на ти с лекарствата. Страх ме  е да не препокрием някое лекарство 2 пъти.

Съжалявам за дългия пост, но в главата ми е някаква каша от информация, която не мога да смела все още.

Момичета,

След този пост и нещата, които ме посъветвахте се срещнахме с Кацаров и се оказа, че ММ има 3та степен варикоцеле. Пуснахме и микробиология всичко беше чисто и след това Кацаров го оперира. Мина около месец от тогава. Кацаров обаче не му предписа абсолютно никакви неща за пиене и сега реших да поема нещата в мои ръце. ММ обаче каза, че някак си му се иска, ако може да пие някакви витамини обединени в едно, за да не се налага да пие по 100 хапчета. Тъй като аз съм решила да пия Прегнакеър зачеване и виждам, че има такива за него и нея, достатъчни ли биха били те и ако не какво можем да добавим към тях или направо да го натисна да вземем целия списък с витамини и антиоксиданти. Разбира се без бърканицата няма да се размине, даже вчера ми се похвали, че си е купил мед Simple Smile Дали според вас след още около месец ще си заслужава да си направи и една спермограма или все още е ще е рано Confused

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 16:28 от AnMary

# 589
Трябва да минат 3 месеца след приема на добавки, защото периода на спермообразуване е толкова.Не, че ако направите е сигурно, че няма да има подобрение, но е хубаво да се изчака да образуват изцяло нови.ММ пие 2 вида хапчета и прахчета сутрин и вечер.Нямам представа колко са надеждни комбинираните добавки.Успех.

# 590
bdnesh имай в предвид, че това което помага на едни може да не помогне при вас  Peace

От няколкото консулта с различни доктори и това, което даде при нас най-голяма промяна е Ортомола  Peace

Иначе, ако се консултираш с Денис от темата за добавките и ТМ се съгласи да ги пие, ефекта наистина ще е по-добър, но както ти е писала Органза това се вижда след 3я месец - толкова трае спермогенезата  Flutter

# 591
Абсолютно подкрепям г-ца Магнетична !
В най-добрия случай след 3-тия месец, но може да отнеме и повече предвид, че някои съставки и добавки трябва да се натрупат в организма за да окажат въздействие върху спермогенезата.
В нашия случай доказани препарати и добавки не оказаха никакво въздействие, при все че ги приема повече от година. Астенотератозооспермия и нито една цифра не мръдна. Повлия се от цефагил, а като четох листовката бях меко казано скептична.
На мнение съм, че трябва да се търси индивидуално и проблем и решение.

# 592
  • В сърцето на любимия човек
Колкото и банално да прозвучи, това, което оказа много голямо влияние на ММ е нивото на стреса. Когато е бил под напрежение преди опит/СГ резултатите хич не са добри. Когато е бил по-спокоен се наблюдава подобрение.
Преди последния ни опит пиеше Спермотренд, Цефагил, Селен и Цинк, а есента пи и билковата настойка на билкаря от Симеоново, но според мен най-голямо влияние оказа намаляването на стреса.

# 593
пънче-мънче използвайте почивните дни за нещо релаксиращо - екскурзия, разходка, уикенд на спа или поне масаж. наистина стреса се натрупва и има нужда периодично да си отделяме внимание и да се откъсваме от рутинните неща.

# 594
Здравейте, момичета!

Нова съм във форума и трудно се ориентирам в темите...Нормално!

Пиша ви по повод спермограмата на мъжа ми.
Ще започна с малко предистория.
Аз съм на 22г, той на 31г. От 2 години правим опити за бебе - успешни, но за кратко... Миналата година юни месец бях бременна и в 6г.с. се разбра,че плода не се развива и трябваше да ме кюретират. Докторите твърдо ми казаха,че няма нужда от изследвания нито за мен, нито за него. Е, след 6 месечно чакане, подновихме опитите - пак успешно, на първия месец бях бременна...този път отново за кратко - до 6.г.с. всичко се развиваше нормално докато не прокървих и ме вкараха за задържане, в болницата изхвърлих всичко и съответно, за да са сигурни че нищо не е останало - ПАК ме кюретираха...
Вчера дойде първият ми цикъл Simple Smile
До тук добре... Не знам дали сте чули,че по радиото се върти реклама за безплатна спермограма в Болница "София". Е ММ отиде, направи и резултатите не са много хубави!
Момичета въпроса ми е: Тъй като той имаше неразположение в дните на въздържание, парене,болка в корема, тъмна урина (съмнение за песъчинки), да не говорим под какъв стрес и псигическо неспокойство е след тези 2 случки, има ли вероятност това да повлияло на резултатите и дали след празниците да не повторим изследването на друго място?
Моля ви дайте ми съвет..

ЗАКЛЮЧЕНИЕТО Е ОЛИГОЗООСПЕРМИЯ

ph 7.8
подвижност 58%
нормокинеза 50%
хипокинеза 8%
акинеза 42%
време на втечнаване 30 мин
цвят -нормален
левкоцити 1-2
концентрация на сперматозоиди - 12 млб./мл (норм. >=15х10^6 в мл)
общ брой сперматозодии в еякулата 48 милиона    (НОРМ. >=39х10^6 в мл)

еритроцити - не
епителни клетки < 1
не зрели клетки - не
Брой нормокинетични сперматозоиди : 6000000 (норм. >=10х10^6 в мл)
общ брой нормокинетични сперматозоиди:24000000 ((норм. >=20х10^6 в мл)

по крюгер
9 % нормална морфология
91% с отклонена морфология

24% с главични дефекти
20% с шиини дефекти
21% с опашни дефекти
22% с цитоплазмен остатак
4%  клетки на сперматогенеза

# 595
  • София
Скрит текст:
Здравейте, момичета!

Нова съм във форума и трудно се ориентирам в темите...Нормално!

Пиша ви по повод спермограмата на мъжа ми.
Ще започна с малко предистория.
Аз съм на 22г, той на 31г. От 2 години правим опити за бебе - успешни, но за кратко... Миналата година юни месец бях бременна и в 6г.с. се разбра,че плода не се развива и трябваше да ме кюретират. Докторите твърдо ми казаха,че няма нужда от изследвания нито за мен, нито за него. Е, след 6 месечно чакане, подновихме опитите - пак успешно, на първия месец бях бременна...този път отново за кратко - до 6.г.с. всичко се развиваше нормално докато не прокървих и ме вкараха за задържане, в болницата изхвърлих всичко и съответно, за да са сигурни че нищо не е останало - ПАК ме кюретираха...
Вчера дойде първият ми цикъл Simple Smile
До тук добре... Не знам дали сте чули,че по радиото се върти реклама за безплатна спермограма в Болница "София". Е ММ отиде, направи и резултатите не са много хубави!
Момичета въпроса ми е: Тъй като той имаше неразположение в дните на въздържание, парене,болка в корема, тъмна урина (съмнение за песъчинки), да не говорим под какъв стрес и псигическо неспокойство е след тези 2 случки, има ли вероятност това да повлияло на резултатите и дали след празниците да не повторим изследването на друго място?
Моля ви дайте ми съвет..

ЗАКЛЮЧЕНИЕТО Е ОЛИГОЗООСПЕРМИЯ

ph 7.8
подвижност 58%
нормокинеза 50%
хипокинеза 8%
акинеза 42%
време на втечнаване 30 мин
цвят -нормален
левкоцити 1-2
концентрация на сперматозоиди - 12 млб./мл (норм. >=15х10^6 в мл)
общ брой сперматозодии в еякулата 48 милиона    (НОРМ. >=39х10^6 в мл)

еритроцити - не
епителни клетки < 1
не зрели клетки - не
Брой нормокинетични сперматозоиди : 6000000 (норм. >=10х10^6 в мл)
общ брой нормокинетични сперматозоиди:24000000 ((норм. >=20х10^6 в мл)

по крюгер
9 % нормална морфология
91% с отклонена морфология

24% с главични дефекти
20% с шиини дефекти
21% с опашни дефекти
22% с цитоплазмен остатак
4%  клетки на сперматогенеза
не съм наясно по въпроса, който питаш, но ето тази тема може да ти е полезна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=916506;topicrefid=4- обърни внимание на първа страница

# 596

stelaartois, благодаря,но мисля,че там става въпрос за проблем от страна на жената...а моят въпрос е относно спермограма. Simple Smile

Ще се радвам,ако хора със сходни проблеми дадат своето мнение и препоръки!  Peace

# 597
Не виждам особен проблем в СГ, която да е причина за СА, единствено след като направите изследвания при теб ( насочете се да търсите там проблем - полово предавани инфекции, листероза, генетични - тромбофилия, евентуално нива на вит. Д  и Б12 и т.н виж темите за повтарящи се А) може да пуснете SDA тест, който може да покаже повишен риск от А, заради фрагментации в ДНК в сперматозоидите. Намерете добър лекар, най-добре репродуктивен, а не квартално АГ. Много късмет желая - следващата бременност да е до щастлив финал!

# 598
Не виждам особен проблем в СГ, която да е причина за СА, единствено след като направите изследвания при теб ( насочете се да търсите там проблем - полово предавани инфекции, листероза, генетични - тромбофилия, евентуално нива на вит. Д  и Б12 и т.н виж темите за повтарящи се А) може да пуснете SDA тест, който може да покаже повишен риск от А, заради фрагментации в ДНК в сперматозоидите. Намерете добър лекар, най-добре репродуктивен, а не квартално АГ. Много късмет желая - следващата бременност да е до щастлив финал!

По принцип следях бременността при д-р Нецов в София,някой ако има предложения за специалист по репродуктивна медицица?

# 599
По принцип следях бременността при д-р Нецов в София,някой ако има предложения за специалист по репродуктивна медицица?

Зависи с какво време разполагаш да чакаш. В "Надежда" доколкото знам се чака доста за час, особено за Стаменов няма вреждане. Иначе там има много добри специалисти. От "Щерев" лично аз не съм много доволна, но има много други доволни пациентки. Аз отскоро съм пациентка на д-р Александър Калчев от клиника "Малинов". Получих супер позитивно отношение, никакво шикалкавене и за две срещи с него нещата вече са изяснени - почти изчерпан яйчников резерв, предстояща хистероскопия и веднага след нея инвитро. Въпреки ужасните ми резултати от изследвания не ми е дал и минута възможност да се самосъжаля и да се отчаям. Гледам с надежда в бъдещето.
Най-важното е да имаш доверие на доктора, затова проучи добре на кого да се довериш. Успех!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт