МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 621
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
На ММ му е подобна СГ. Същото заключение /тератозооспермия/ и същите %-ти по Крюгер /3% с нормална морфология и 97% с главични дефекти/. Единствено като концентрация при нас е по-добре. Даже и подвижността е същата - около 45%. Докторът ни каза, че е доволен от него и пепоръча по-здравословен живот и повече движение. Папитах дали да го пращам ММ при специалист и каза, че няма нужда.

# 616
  • Стара Загора
Д-р Стефанов е страхотен! На мои близки каза същото за здравословния живот и ,че ако не стане до 6-7 месеца да отидат. Е стана ! А те също имаха малко отклонения от нормалните. Simple Smile Успех, вярвайте му!
Здравейте момичета   Heart Eyes

С мъжу правим опити от известно време за бебче/та  smile3541 Решихме да си пуснем контролно някой изследвания - хормони, щитовидна жлеза, хламидии и спермограма. Спермограмата я правихме в Ин витро център Тракия на д-р Стефанов Стара Загора. Доктора коментира спермограмата с 5 лафа-  "добре е, повечко спорт, по-малко цигари и алкохол и ако не стане до 8 месеца елате пак".. Мен обаче малко притеснява т резултатите. Не знам до колко е основателно, но ще се радвам ако и вие споделите вашето мнение newsm03
Качих снимка нас спермограмата в snimka.bg ... ако не се отваря ще я препиша..

http://kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.snimka.bg/sveti-valentin/sssss.908935.36903579.big

# 617
  • Бургас
Някой може ли да ми каже от къде да взема пшеничен зародиш.
Благодаря bouquet

# 618
  • В сърцето на любимия човек
Някой може ли да ми каже от къде да взема пшеничен зародиш.
Благодаря bouquet
Био магазин, някои аптеки, големите вериги магазини (на щанда с био продукти).

# 619
  • Бургас
Пънче много ти благодаря. Аз Framar.bg проверих но нямаха наличност. Hug Hug Hug

# 620
  • София
Може ли да ми кажете съставките на бърканицата с мед и как се приема? Благодаря!

# 621
Всичко това съм извадила за себе си преди време, когато започнахме борбата и ходенето по мъките, вярвам, че ще е полезно за още някой.

1 буркан с мед  (желателно е да не е захаросан, за да се бърка добре)
200 гр. смлени орехи
50 гр. пчелен прашец
100 гр. пшеничен зародиш

може да се добави суров сусам (100-200 гр.) по желание.
Всичко това се разбърква добре и се приема по 1 с.л. сутрин на гладно

Пшеничен зародиш съм купувала от Билла от щанда с брашно, както и от големите вериги от щандовете био, може да се намери при мюслито също. Правя уточненията, защото често персонала не може дари да ме насочи къде да го търся.

Ето още нещо, което може да е полезно, както бе на мен и ММ.

За подвижността се препоръчва прием на Л-карнитин до 2000 мг. на ден.
Ако искате да подобрявате и другите показатели на спермограмата
За количество Витамин Е до 400 мг. на ден, Витамин С до 1000мг на ден, фолиева киселина.
За морфологията чаят от бабини зъби и магарешки бодил или Трибестан

Може да наблегнете и на тези храни:

Витамин С: спанак, лимони, броколи, киви, грейпфрут, кисело зеле, ягоди, шипка .. и още много плодове и зеленчуци.

Витамин Е: зехтин, соя , соево масло, царевица, яйца, ядките бадеми и фъстъци, ряпа, зеленолистни зеленчуци, житни растения, бобовите, черен дроб, мляко, пшеница и кълнове.

Витамин А: черен дроб, моркови, яйца, тиква

Селен: риба, яйца, пилешко и телешко месо, лук, чесън, боровинки.

Цинк: морски дарове, месо, пълнозърнест хляб, зелени зеленчуци.

Излишно е да казвам, че вредните храни и напитки се сведоха до минимум.

ММ пушеше от 15 години, но спря цигарите, това е много важно, защото в тях има вредни вещества, които пречат за усвояването на голяма част от витамините и полезните вещества в органицма, наред с общоизвестни вреди за белия дроб и т.н.
С активния спорт също имахме борба. Приехме компромисен вариант на много разходки - паркове, планини и пеша вместо кола. Работи тежка работа и нямаше как да настоявам да се мори и във фитнес.

Бих казала, че не сме били стриктни, но пък сме постоянни. Всичко това оказа значително подобряване на тонусът и на двама ни, така разбирах, че сме на прав път. Както съм писала и преди, резултатът не идва след 3-те месеца на първата спермогенеза.  Не може да очакваме десетки години да пречим на природата и в частност конкретния мъж и организма му и за 3 месеца да рестартираме всичко като чисто ново. Търпение и вяра!

# 622
  • София
Грийнсоул, невероятна си Hug
Много благодаря за изчерпателност информация!!!

# 623
# 624
  • София
bdnesh, подходящ е - най-важните съставки на мъжките чайове са бабините зъби и магарешкия трън. Този също е подходящ - http://www.farma.bg/product/4801/maks-mazh-fitolek-chay-kutia-x- … ena-kompania.html . Ако залагаш само на чайове обаче е добре да се консултирате с билкар и специално подбрани за ТМ билки. Чайчетата от пакетчета са супер лека артилерия.

# 625
  • In transit
GreenSoul, чудесно си систематизирала информацията! Hug Искам само да вметна, че не трябва да се разчита много на храните, които приемаме, колкото и на вид полезни да са, освен ако не си ги отглеждаме сами! Всичките промишлено отгледани плодове и зеленчуци дори и да съдържат някакви количества витамини и минерали са нищожни. Например яйцата от магазина, сигурно съдържат някакви нищожни остатъци от всички витамини и минерали, за разлика от домашните яйца, снесени от кокошки, гледани навън.
Казвам всичко това с добри чувства, защото всеки тук се надява като подобри начина си на живот и да станат нещата.  Peace
Пожелавам го от сърце на всички!  Heart Eyes

# 626
Mikkey абсолютно съм съгласна с теб.
Определено трябва да се стремим към качествени храни, но това е вече съвсем различна тема.
Нездравословните хранителни навици и вредни храни са в основата на доста заболявания и отежняващи заболяванията, които са възникнали по други причини.
Понякога храната може да е лекарство, но в случая искам да кажа, че колкото и да разчитаме на напредналата медицина можем да си помогнем малко и сами.  Peace

# 627

Публикации: 1
Здравейте нова съм във форума.Записвам се да следя темата ние сме с мъжки фактор диагноза олигоастератозооспермия.олигозооспермия.Ще съм благодарна за съвети .От 3години правим опити след като аз минах всички изследвания и всичко е ок,направихме спермограма и резултатите са доста зле:
Въздържание-4дни,втечняване-20мин,вискозитет-0,ph-8,цвят -слонова кост,мирис-нормален,обем-2,2мл(2-6мл),концентрация в 1мл-12.5*10на шеста мл(20*10 на шеста мл) нормални сперматозоиди (а+б)=40%. (>50%),a-19%,b-21%,в-10,c-50%,концентрация a+bмл на сперм.:5*10на шеста(10*10на шеста),общ брой нормокин.спер.:11*10 на шеста (20*10 на шеста в обема),аглутинати-не,незрели клетки-2-3,левкоцити-1-2, swim up:- сперм.конц./мл.-0.77*10 на шеста,хиперактивирани-42%.Подвижност :4ти час-38%,6ти  час-33%,24час-0%.Морфология по крюгер:с нормална морфология-10бр-5%(>14%),с анормална морфология-190бр-95%,с главични дефекти-76бр,акрозомни-54бр,с вакуолизация-10бр,с шийни дефекти-19бр,с опашки -28бр..Диагноза-Олигоастенотератозооспемия.Правена е в Селена имаме и още една при др.Стефанов в Стара Загора ( която е същата имат разлика 2 месец)тъй като аз съм негова пациентка от 3години.Имаме консултация с уролог няма вар.Др Стефанов направо ни предложи ин витро тъй като с тези показатели нямало смисъл да пробваме инсе.Изписа му един куп добавки и ще кандидатстваме  в ЦАР.Не трябва ли да се търси причината за лошите резултати ами направо ин витро?Как мислите?.Моля дайте мнения трябват ли според вас други изследвания и има ли шанс да се повлияе от добавките и витамините.Благодаря

# 628
Не са ви много зле резултатите. Хубаво е да потърсите някаква причина - инфекции, хормони, варикоцеле - това трябва да проверите. Добавките ще ви помогнат да подобрите концентрацията и подвижността. Докато чакате фонда, дано пък нещата се получат спонтанно.

# 629
  • София
Подкрепям мнението на bananarama. И според мен не е зле положението. Има малко отклонения, но не е страшно. С прием на добавки няколко месеца ще се оправят нещата, ако разбира се няма проблеми с инфекции и хормони. Ако има, ще трябва да се лекуват те. Междувременно си пуснете документите за фонда, защото чакането си е доста и няма смисъл да губите време. През това време може и да ви се получат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт